söndag 28 december 2014

Ian Rankin - Knutar och kors

Men här, i Edinburgh! Det är ju otänkbart.«
Det »otänkbara« är att två flickor har försvunnit och hittats mördade. Och nu är en tredje flicka försvunnen; förmodligen har hon gått samma tragiska öde till mötes. Kommissarie John Rebus som röker och dricker för mycket, och vars egen dotter har flyttat ifrån honom tillsammans med hans desillusionerade före detta hustru är en av de många poliser som är på jakt efter mördaren.
Rebus är själv jagad av sitt förflutna. Och snart börjar han få anonyma brev med knutar på snören, tändstickor i kors och förbryllande innehåll som leder honom in i en lek vars regler han inte känner till. En lek på liv och död.
Knutar och kors är den första boken i Ian Rankins serie om John Rebus.Hämtat från Modernista

Detta är en kort liten roman men ändå fann inte jag den så lättläst som jag trott. Den var inte lika rafflande som en roman på 200 sidor kunde varit. Så fann jag det himla irriterande med hans tjat om hur många cigaretter han rökt. Jag tyckte också den var lite mörk och dyster också, det var inga beskrivningar om någon vacker natur här inte. Jag är ändå optimistisk och tror att nästa blir bättre.
BETYG 3-
Tack till Modernista för rec.ex. 
Titel: Knutar och kors
Översättning: David Nessle
Originaltitel: Knots and Crosses
Omslagsdesign: Lars Sundh
Omslagsbild: Luso
Bandtyp:  Inbunden
Genre:  Deckare
Recensionsdag: 2014-10-24
Antal sidor: 224
Format: 135 x 210 mm
ISBN: 978-91-7499-582-4 [inb]

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar