lördag 27 december 2014

Denise Rudberg - Mellan fyra ögon

Fjärde boken i elegant crime-serien

Vädla Läroverk är Sveriges mest exklusiva och välrenommerade privatskola, där rektor Jane Eden styr såväl elever som lärare med järnhand. När skolans styrelseordförande mördas kopplas åklagarsekreterare Marianne Jidhoff och hennes kollegor in på det känsliga fallet. Snart upptäcker de att Jane Eden har haft ett hemligt kärleksförhållande med den mördade mannen och hon blir genast huvudmisstänkt.

Men är det verkligen så enkelt, eller döljer sig något ännu mörkare under den putsade ytan? Marianne Jidhoff, kriminalkommissarie Torsten Ehn och kriminalassistent Augustin Madrid måste arbeta snabbare och diskretare än någonsin för att förhindra en katastrof.

Parallellt med mordutredningen brottas de tre utredarna med sina privatliv. Ett gammalt brev tvingar Marianne att bestämma sig - det är dags för henne att göra upp med minnena av sitt dåliga äktenskap och sina egna livsbeslut en gång för alla.

Denise Rudberg tar oss än en gång med in i överklassens salonger och bjuder på både krypande spänning och elegant underhållning. Den ovanliga men mycket populära deckarhjältinnan Marianne Jidhoff - medelålders änka och åklagarsekreterare - är äntligen tillbaka! Hämtat från Bokus

Jag gillar Denise Rudbergs böcker om Marianne Jidhoff, de är så där lagom små mysiga emellan morden. Ja visst är det överklass så det bara visslar om det, men tycker det är lite kul och annorlunda. Jag gillar också persongalleriet, man tycker om dem. BETYG 4
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (176.5 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Anna Maria Käll
Utg.datum: 2014-10-01
Förlag: Bonnier Audio
ISBN: 9789173488556

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar