fredag 26 december 2014

Elly Griffiths - En orolig grav

En orolig grav är femte boken om rättsarkeolog Ruth Galloway och kommissarie Nelson, ett omaka par med komplicerad inbördes relation.

En man blir innebränd i sitt hus vars ytterdörr är låst utifrån. Offret, en före detta studiekamrat till arkeologen Ruth Galloway, har strax före sin död skickat ett brev i vilket han berättar att han gjort ett sensationellt fynd i närheten av Blackpool. Fyndet rör den legendariske kung Artur och eftersom Ruth är specialist på gamla skelettdelar ber han om ett expertutlåtande. I samma brev framgår att han är rädd, men han hinner aldrig förklara varför.

Allt medan Ruth kartlägger upptäckten börjar omgivningen bete sig misstänkt. Det står klart att starka krafter inom universitetsvärlden vill undanhålla något från offentlighetens ljus.

Torr humor, ett ovanligt persongalleri och skickligt sammanvävda intriger har gett Elly Griffiths böcker en stor och hängiven läsekrets som växer för varje ny bok. Hämtat från Bokus

Jag hade faktiskt boken men valde att lyssna på den för en utav mina favorit uppläsare är Angela Kovacs. Det är en riktigt bra bok, den är riktigt spännande samtidigt som den är lite småmysig och det är just vad jag gillar med serien. Eftersom man följt serien är det roligt att få reda på hur det går med personerna. BETYG 3+
Språk: Svenska  
Kategori: Deckare  
Serie: Ruth Galloway: 5  
Originaltitel: A dying fall 
Översättare: Gunilla Roos  

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar