lördag 16 maj 2015

Mari Jungstedt och Ruben Eliasssen - En mörkare himmel

I gryningen puttrar en fiskebåt in mot hamnen i Arguineguin på södra Gran Canaria. En av fiskarna får syn på en död kvinna som ligger på klipporna nedanför den norska sjömanskyrkan. Hon är skandinaviskt blond, naken och kroppen är arrangerad efter en berömd målning från fjortonhundratalet, Venus födelse. Polisen söker febrilt efter gärningsmannen och får oväntad hjälp av den svenska journalisten Sara Moberg, som driver den skandinaviska tidningen på ön och den norske före detta polisen Kristian Wede, nyanställd vid konsulatet i Las Palmas.

När ännu en kvinna hittas död, arrangerad efter ett berömt konstverk, tätnar mystiken. Kopplingar går till ett yogacenter i de kanariska bergen, ett massageinstitut i Playa del inglés, och den norska sjömanskyrkan i Arguineguin.

En mörkare himmel är den första boken i en ny serie kriminalromaner som utspelar sig på semesterparadiset Gran Canaria, en ö utanför den afrikanska kusten med ändlösa stränder och en sol som aldrig går ner. Men idyllen är bara en fernissa, baksidan ska visa sig mörkare och mer brutal än vad både Kristian och Sara kan föreställa sig.
Hämtat från Bokus

Vi hade denna bok i vår bokcirkel men då hann jag inte läsa den, så jag tänkte, då lyssnar jag på den istället. Jag började lyssna och efter två timmar, hade jag inte fattat någonting. Så det var att börja om igen men tyvärr var det alldeles för snurrigt för min smak. När det är en dåtidshistoria och en nutidshistoria, så gäller det att markera det ordentligt, speciellt i en ljudbok. MEN tyvärr görs inte det i denna bok och så dräller det in personer, så det blir verkligen rörigt. Detta gör att man tappar allt spänning och handlingen kändes också lite krystat. Uppläsaren var bra men ibland läste han väldigt tyst. Jag kommer lyssna på fortsättningen, MEN bättre får det bli. BETYG 3-.
Ljudbok (mp3 cd)
Språk: Svenska
Serie: Gran Canaria (del 1)
Inläsare: Magnus Roosmann
Utg.datum: 2015-01-13
Upplaga: 1
Förlag: Bonnier Audio
Dimensioner: 130 x 140 x 5 mm
Vikt: 53 g
SAB: Hc
ISBN: 9789173489560

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar