söndag 10 januari 2016

Nele Neuhaus - Snövit ska dö

En grå och regnig novemberdag finner några byggarbetare skelettet efter en ung flicka på den gamla övergivna militärflygplatsen utanför Frankfurt. Kort därefter blir en kvinna nedknuffad från en gångbro vid motorvägen inte långt därifrån. Kriminalpoliserna Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein upptäcker snart att spåren efter de båda händelserna pekar åt samma håll, och deras efterforskningar leder till det förflutna. Mer än tio år tidigare försvann två tonårsflickor, Laura och Stefanie, i den pittoreska lilla byn Altenhain. Trots bristen på säkra bevis pekades Stefanies tjugoårige pojkvän Tobias ut som förövare och dömdes till fängelse. Nu är han ute och har återvänt till sitt barndomshem. Där möts han av bybornas fientlighet och misstänksamma blickar – och kanske mer än så. Kvinnan som knuffades från bron visar sig nämligen ha en koppling till Tobias. Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein försöker bringa klarhet i överfallet, men hindras av en mur av tystnad. När ännu en flicka försvinner i Altenheim börjar en häxjakt i byn. Hämtat från Albert Bonniers förlag

När man fick förfrågan från Albert Bonniers förlag om att få denna som en "julklapp" tackade jag till slut ja, haken var att man skulle recensera boken den 5 januari. Men mitt minne är inte med mig så det får bli nu.
Det tog inte många sidor i boken förrän jag var helt fast, en otroligt läskig inledning som får en att haja till. Jag tycker boken är välskriven och genomtänkt, inga lösa trådar här. Själva storyn kanske inte är originell men jag köper den helt enkelt för den är trovärdig. Spännande bok med ett bra driv och helt klart läsvärd. BETYG 4
Finns i butik senast 2016-01-05
ISBN: 9789100152352
Serie: Bodenstein & Kirchhoff
Genre: Utländsk skönlitteratur
Tack till Albert Bonniers förlag för rec.ex.
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

16 kommentarer :

 1. Denna har jag bokat på biblioteket!

  SvaraRadera
 2. Jag är lite nyfiken på den här boken, mest egentligen på grund av titeln. Men även innehållet lockar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det handlar inte om Snövit i sagan utan det har mer med utseende att göra.

   Radera
 3. Den boken vill jag också läsa. Titeln lockar till läsning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja absolut men det är inte riktigt som man tror.

   Radera
 4. Den har jag sett i handeln, intresseväckande titel!

  SvaraRadera
 5. Lägger den till min "vill-läsa" hög.

  SvaraRadera
 6. Jag fick ingen julklapp från förlaget men alla bloggare gjorde att jag lyssnade på Storytel. Spännande att den utspelar sig i Tyskland även om de flesta små byar verka vara lika oavsett var de ligger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var lustigt. Ja där prickade man av ett land på listan.

   Radera
 7. Egentligen vill jag läsa den här, men helst vill jag ju läsa serier i ordning och det här är väl fjärde delen... Första på svenska dock :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj då jag måste säga att jag inte kollade, (brukar alltid göra det annars) men så dumt.
   Jag vill också läsa i rätt ordning.

   Radera
 8. Jag fick ingen julklappsbok, men den låter helt klart spännande, så om tiden räcker till så hamnar den nog här hos mig så småningom :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var riktigt bra och spännande, synd att det inte var den första i serien.

   Radera