torsdag 29 september 2016

Sara Beischer - Mamma är bara lite trött

Exakt vad det är som skaver vet Minna inte. Bara att det känns som att hon inte gör rätt, eller tillräckligt. Det är så mycket att hålla koll på – leva upp till – vad man får äta nuförtiden, hur barnen ska uppfostras, och sexlivet som ska vara på topp.
Minna fyller snart fyrtio. Runtomkring henne gör folk karriär. Själv jobbar hon som lärare. Den knappa fritid Minna har är schemalagd: träning, skjutsningar av barn, klassföräldrauppdrag, husrenovering, fredagsmys och middagsbjudningar. 
En dag faller Minna ihop. Hon får diagnosen utmattningssyndrom och blir sjukskriven en längre tid.
När Minna påbörjar sin arbetsträning möter hon Iris, en långtidsarbetslös konstnär. Iris har varken haft en fast anställning eller lyckats med sina konstnärliga projekt. Ändå finner hon livet både meningsfullt och njutbart.
Till en början ser Minna på Iris med avsmak, men utan att hon själv vet hur det går till blir Iris hennes vän – kanske den första riktiga vän Minna någonsin har haft. Hämtat från Lind&Co

Man kan säga att boken är i två delar, första delen är på väg till utbrändhet och del 2 hur det går sedan.
Läraryrket är sådant så man kan i princip jobba från morgon till sena kväll, det finns alltid massor att göra. Nu finns det säkert fler yrken där det är likadant och i och med individuell lönesättning så ska du verkligen visa framfötterna för att du ska få några kronor extra. Jag tycker boken verkar väldigt trovärdig, i alla fall första delen. Första delen är också den känslomässigt starkaste. Del 2 handlar om vägen tillbaka, Minna får börja arbetsträna. Jag tycker boken var både intressant och väldigt läsvärd. BETYG 4+
Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 258
Utg.datum: 2016-08-29
Upplaga: 1
Förlag: Lind & Co
Medarbetare: Graves, Emma (form)
Dimensioner: 200 x 150 x 20 mm
Vikt: 389 g
ISBN: 9789174616149
Tack till Lind&Co för rec.ex
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar