söndag 8 januari 2023

Siri Gustafsson - Juleljus för vilsna själar

Hjärtevärmande julkalender med kärlek, mysterier och ett övergivet skolhus i Östergötland!

En grå novemberdag får Cecilia, en fyrtiotvåårig musikalartist vars stjärna är i dalande, ett anonymt mejl. Mejlet innehåller en länk till en annons på Hemnet - det visar sig att den gamla skolbyggnaden i Tidersrum utanför Kisa, där Cecilia växte upp, är till salu. På ren impuls lägger Cecilia ett bud.

Medan snön börjar falla återvänder Cecilia till den idylliska byn. Och kvar finns en hel del karaktärer som Cecilia minns. Helge är byns pensionerade kyrkvaktmästare, men han är också en man som bär på en hemlighet. Och så Elon - hennes gamla barndomsvän som nu blivit fårabonde och pappa. Hon inser snart att hon fortfarande har känslor kvar för honom, men inte kan hon väl komma på det så här trettio år senare?

För att återknyta banden till sin hemort bestämmer sig Cecilia för att bjuda in hela samhället till ett stort kalas på julafton. Men under förberedelserna stöter hon på många hinder och vad hände egentligen med den gamla lärarinnan som bodde i huset innan Cecilia? Och vem skickade henne det där mejlet med bostadsannonsen?

Juleljus för vilsna själar är en värmande feelgoodroman om att vända hem. Siri Gustafsson har tidigare gett ut flera böcker i ljud, och många av dem utspelar sig i Småland. Hämtat från Bokus

📕KORTRECENSION📗

För det första har de skrivit fel på Bokus, böckerna utspelar sig i Östergötland och ej i Småland. Jag gillade denna ljudbok, den var riktigt bra uppläst av Frida Hallgren, väldigt passande röst till boken. Den handlade om Cecilia, en kvinna i medelåldern som återvände hem. Den kändes mycket mustigare än andra "feelgood" böcker och hade även lite mystik över sig. Dessutom gillade jag väldigt många av karaktärerna. Jag rekommenderar denna charmig feelgood för en mysig stund.

BETYG 3
Format Ljudbok
Filformat Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (261.2 MB)
Språk Svenska
Serie Printz adventskalender (del 1)
Inläsare Frida Hallgren
Utgivningsdatum 2022-12-01
Upplaga 2
Förlag Printz Publishing
ISBN 9789177716297
Min bok lyssnade jag på genom Storytel 🧡💛💚

1 kommentar :

  1. Den har jag i min bokhylla på Storytel men hann aldrig lyssna på den i jul. Tänkte spara den till nästa december men nu blev jag lite sugen...

    SvaraRadera