söndag 8 januari 2023

En smakebit på søndag

Jag har precis kört sonen till tåget, han ska fortsätta studierna i Stockholm. Så nu är julen verkligen över, det känns lite vemodigt. Men man får väl se framemot semestern.
Nästa smakebit är hämtad från efter semestern faktiskt och det är en av karaktärerna i Åsa Liabäcks Ådalaserie.

Detta är del 2
Margareta hade jobbat halvdag på Apoteket Kronan idag och klev ut på Stora torget. Värmen som dallrade mellan husväggarna slog emot henne. Första veckan efter semestern var allt lite seg. Att vara inomhus efter att i princip ha varit utomhus i fem veckor i sträck var brutalt. Linköping var fortfarande en semestertom stad. På Stora torget, invid jobbet, var det däremot nästan alltid mycket folk redan från lunch sådana här fina dagar. Sorlet från människorna som satt med sina sommardrinkar eller en kall öl lät mjukt och varmt på något sätt. Det var på uteserveringarna folk hölls, på jobbet hade det varit glest med kunder och gott om tid för egna tankar.

Sommardrinkar och värme låter väl ljuvligt nu.

Mer smakebitar hos Betraktninger

16 kommentarer :

  1. Vad härligt det låter med sommardrink eller en kall öl på en uteservering. Det är ett tag dit 😟

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi får klara av januari, februari och mars sen så

      Radera
  2. När jag läste apoteket kronan tänkte jag direkt att boken utspelar sig i Linköping. Läste sedan vidare och konstaterade att jag hade rätt. Tror jag hade gillat den här boken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har också ett apotek som heter kronan

      Radera
  3. Ja det är nog så att man börjar längta...jag är ingen sommarmänniska men, detta slask och blask kan jag leva utan om jag inte får riktig vinter. Tack för smakbit, har inte läst författaren.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det här blir man trött på ena dagen vinter nästa slask

      Radera
  4. har inte läst något av den här författaren. men just nu känns sommaren väldigt långt borta. tack för smakebiten!

    SvaraRadera
  5. Låter härligt med sommar men inte lika härligt att börja jobba efter semestern. Är inte så förtjust i det slask vi har just nu. Riktig snö ska det vara och -10 annars fåt det gärna vara snöfritt.
    Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
  6. Ja, alltså, såg nu att jag förra året fikade ute för första gången i mars... så det närmar sig. ;) Fast idag var det förstås särdeles grått, dimmigt och trist ute, inte särskilt upplyftande precis.
    Tack för somriga smakbiten, tror vi behöver en sån idag!

    SvaraRadera
  7. Sommar och drinkar det lockar en del nu när det är regn och totalt mörker. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
  8. Linköping? Den måste jag notera att läsa när vi är där nästa gång. Det är vardag nu snart, barnen har åkt hem till sitt.

    SvaraRadera
  9. Låter som en mysig liten bok. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
  10. Vet du, det finns en restaurang i källarvåningen i samma hus som biblioteket där jag jobbar. Om somrarna har de uteservering, och den finns rakt under mitt arbetsrums fönster. Jag tycker det är det bästa ljudet i världen, klirr av glas och bestick och folk som sitter och pratar i solen.

    SvaraRadera
  11. Å så jag drabbades av sommarlängtan! Tack för smakbit.

    SvaraRadera