torsdag 19 januari 2023

Therese Johansson - Jag firar inte jul

Lizzie firar inte jul. Det spelar ingen roll hur mycket hennes jultokiga chef på caféet i Gränna än försöker - hon vägrar att delta. Julen är inte för henne och punkt slut. Det är så det blir när man haft en trasslig barndom, med en mamma som tyckte det var viktigare att festa än att fira med sin lilla dotter. Men allt det där har Lizzie hållit för sig själv. Inte ens storasyster Ellen vet något. Hon var ju ändå alltid i fjällen med pappa om jularna.

När julhelgen närmar sig får caféet allt oftare besök av den ensamstående pappan Marcus och hans dotter Elin. Lizzie kan inte blunda för att hon känner sig attraherad av Marcus - han är ju faktiskt vrålsnygg. Men allt eftersom de kommer varandra närmare inser Lizzie att saker och ting börjar bli komplicerade. Marcus är helt fantastisk och lilla Elin önskar sig en bonusmamma i julklapp. Om det bara inte vore för att Lizzie alltid hatat julen så skulle det kanske kunna bli så. Men det förflutna går inte att ändra på - hur innerligt man än önskar. Men kanske kommer denna julen bli annorlunda?

Therése Johansson är en svensk författare från Smålandsstenar. Hon har arbetat inom skola och barnomsorg i mer än tjugo år och har även ett stort intresse för teater och historia. Therése skriver berättelser med lyckliga slut, men vägen dit är ofta långt ifrån spikrak. Hämtat från Bokus

📕KORTRECENSION📗

Denna författartjej kommer från min trakter och jobbar också inom skola och barnomsorg, lite extra roligt tycker jag. Nu handlar böckerna inte om mina hemtrakter utan Gränna som jag i och för sig besökt någon gång. 
Boken är en riktigt mysig feelgoodkaramell eller kanske polkagris, som passar bra att läsa i juletid. Jag kommer absolut läsa mer av författaren.

BETYG 3
Format Ljudbok
Filformat Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (132.6 MB)
Språk Svenska
Inläsare EvaMaria Oria
Utgivningsdatum 2021-11-03
Förlag Saga Egmont
ISBN 978872691829
Min bok var en ljudbok från Storytel 💜💚💛

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar