måndag 4 april 2016

Maria Lang - Mördaren ljuger inte ensam

Rutger Hammars stuga Lillborgen ligger på Ön i sjön Uvlången i Bergslagen. Där samlar han och hans fru under en sommarhelg en handfull gäster för att umgås, bada och segla.

Men när Puck Ekstedt under en promenad överraskas av ett skyfall och tvingas fly in under en gran gör hon ett makabert fynd: en av Hammars gäster ligger där strypt med en röd sidenscarf om sin hals.

Pucks fästman Einar Bure beslutar att kontakta sin gamle vän Christer Wijk, kommissarie vid Stockholmspolisen, för att lösa fallet.

Det visar sig att gästerna alla knyts samman genom kärleksband och svartsjuka. Alla verkar ha något att dölja, men det är bara en av dem som är mördaren. Hämtat från Bokus

Det märks att böckerna är skrivna för ett bra tag sedan för språket är lite högtravande och inte gör det saken bättre av att uppläsaren förstärker det. Och namnen sedan. Vem kallar sig för Pyttan idag? Eller Rutger?
Precis som man gör nyöversättningar så hade man kunnat nyredigerat denna bok till nutidens språk eller är det gräsligt förbjudet? Så uttalar uppläsaren namnet Viveka som Vi veka och det gör mig lite småirriterad. Nu kanske ni tror att man kan hoppa över denna bok helt men det tycker jag inte, för läsvärd är den om man kan bortser från det negativa. Jag hade dessutom helt fel vem som var mördaren. Men jag hoppas Storytel byter uppläsare om det kommer fler som ljudbok. BETYG 3
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (154.9 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Astrid Assefa
Utg.datum: 2013-08-19
Förlag: Norstedts
ISBN: 9789113056005
Köp boken hos Bokus eller Adlibris eller Cdon

2 kommentarer :

  1. Jag läste den och då hade jag faktiskt inga problem med språket. Fast jag brukar kunna ha det annars med äldre böcker.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske är det annorlunda när man läser den, jag lyssnade på den.

      Radera