fredag 3 mars 2023

Johan Anderblad - Bojan och betongbilen

Bojan bygger ett höghus. Men hjälp, huset välter! Du får fixa en grund som huset kan stå på, säger Bojans mamma Bibbi. Bojan ordnar en husgrund. Men hur bygger man egentligen grunden till ett riktigt hus, frågar Bojan. Med hjälp av betong som fraktas dit med betongbilen, svarar mamma. Hon har kört betongbil och kan berätta allt om betongbilen och hur det funkar på bygget.

I "Bojan och betongbilen" blandar Bolibompas Johan Anderblad, precis som i de andra Bojan-böckerna, fakta och saga. Och tillsammans med Filippa Widlunds fina och detaljrika bilder skapas bilderboksmagi för alla små fordonsfantaster!

I Bojanserien finns sedan tidigare böcker om brandbilen, polisbilen, tåget, traktorn, ambulansen, grävmaskinen, tunnelbanan och sopbilen! Hämtat från Bokus

 📕KORTRECENSION📗

De oerhört fina illustrationerna är gjorda av Filippa Widlund, favoriten i denna boken är den skrämda haren. Del 9 i böckerna om Bojan och denna gången handlar det om Betongbilen. Vi får reda på hur den används och vad de olika delarna heter. Bojans mamma har kört betongbil och berättar hur det kan gå till. En supermysig serie som mina biltokiga barnbarn älskar, dit kommer också boken att få flytta.

BETYG 4

Format Inbunden
Språk Svenska
Serie Bojan (del 9)
Läsålder 3-6 år
Antal sidor 32
Inläsare Johan Anderblad
Utgivningsdatum 2023-01-16
Förlag Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf Filippa Widlund
Dimensioner 267 x 203 x 8 mm
Vikt 311 g
SAB Hcf
ISBN 9789179778514 
                       Min bok är en vinst från Gustavs bokhylla på Instagram 💙💚💙

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar