onsdag 21 juni 2023

Midsommar böcker

Snart är det midsommar och för mig blir det nog inget speciellt. Är man sjukskriven har man inte så mycket pengar att röra sig med. Jag får väl fixa lite potatis och sill och sen läsa böcker. Böcker som handlar om midsommar finns det?
Handling:
Maria, en ung och levnadsglad kvinna, försvinner efter en midsommarfest 1983. Därefter börjar sammanhållningen i den lilla byn i Dalarna sakta falla samman. En del menar att Maria helt enkelt gett sig av, trots att hennes lilla dotter lämnats ensam kvar.

Marias mamma Greta vägrar tro att dottern har lämnat byn frivilligt. Hon börjar vandra för att finna Maria och hon kommer inte att ge upp förrän hon har gjort det. Men kanske finns det de i byn som inte vill att hon lyckas.
Handling:
Jennie är en inbiten storstadskvinna och arbetar som chefredaktör på redaktionschef på magasinet Drömliv. Men hennes eget liv är inte mycket till dröm. Efter skilsmässan för fyra år sedan lägger hon all tid på tonårsdottern Tilda. Kärleken och drömmarna om ett rött torp med vita knutar har hon lagt på hyllan.

Men en reportageresa till Storsjöhöjden i Jämtland förändrar allt. Hon lär känna människorna som bor och arbetar på gården, och charmas snabbt av de eviga sommarnätterna, och även av bonden Frank. Även om det känns som om han bär på en hel del hemligheter.
När resan lider mot sitt slut visar det sig att hennes kommande sommarsemester är hotad. Kan hon återvända till Jämtland? Och hur vet man egentligen var man hör hemma?

2 kommentarer :

  1. Svar
    1. Jag ska läsa den i midsommar tänkte jag men början var lite rörig.

      Radera