söndag 11 juni 2023

En smakebit på søndag

Då var det söndag och dags för smakebitar titta in hos Betraktninger för mer info.
Jag läser nu en bok som är nominerad till Årets bok, men kan säga att det går lite väl trögt. Det är hopplöst många namn och sedan händer det inte mycket.
Men på pappret är den en bok som jag borde gilla, feelgood och handlar om böcker och fyrar.
Smakebiten är från början av boken eftersom jag fått börja om en del gånger.

»Är ni ute efter någonting speciellt här i bokhandeln?« frågade hon när han hade tagit en kaka från kakfatet som hon höll fram. Toby skakade på huvudet. »Inte direkt. Jag ville bara se den.«
Hon log, men tittade inte längre på honom, och han antog att det nog var något hon ofta fick höra.
»Om det inte finns någon litteratur om platsen?« frågade han, för att inte avfärdas som en ren turist, trots att han var det. »Om fyrtornet, menar jag – när det byggdes och varför, om mannen som uppförde det, den sortens saker?«
»Det finns ingenting sådant, är jag rädd.«
»Det skulle bli en tunn bok«, sa mannen bakom honom. »Sanningen om det här stället skulle inte fylla en sida ens. ’Det var 1812 som markägaren James MacDonald bestämde sig för att lägga ner alldeles för mycket av sin enorma förmögenhet på att konstruera och uppföra ett fyrtorn på en kulle utanför byn Newton Dunbar.
Är det någon som läst?

8 kommentarer :

  1. denna vill jag läsa så klart

    SvaraRadera
  2. Både böcker och fyrar borde ju göra den bra, kan man tycka 🙂

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kanske har för höga förväntningar

      Radera
  3. nej, jag har inte läst. men jag håller med dig om att böcker och fyrar borde bli trevligt. om än mycket spring i trapporna för personalen. tack för smakebiten!

    SvaraRadera
  4. Läste den i slutet av maj och gav den 3,5 i betyg. Jag lyssnade på den och tyckte att den var lite seg på sina ställen. Speciellt i början och jag blandade ihop karaktärer och hade svårt att förstå åldern på dem. Men det blev bättre.

    SvaraRadera