måndag 30 november 2015

Lars Kepler - Playground

Under en insats i Kosovo blir löjtnant Jasmin Pascal-Anderson skjuten och hennes hjärta står stilla under fyrtio sekunder. När hon återvänder till livet kan hon inte sluta tala om att döden börjar med en våldsam hamnstad där de styrande håller på att förlora kontrollen över den organiserade brottsligheten.
Jasmin behandlas för sin krigspsykos, lämnar det militära och försöker leva ett stillsamt liv när någonting fruktansvärt händer. Tillsammans med sin femårige son hamnar hon i en bilolycka. På sjukhuset upptäcker läkarna en blödning från sonens kranskärl. För att kunna operera honom måste de stanna hans hjärta.
Ingen kan svara på om de många vittnesmålen från tillfälligt döda bara beror på att hjärnan reagerar panikartat på syrebristen som uppstår när hjärtat står stilla. Men Jasmin törs inte ta risken. Hon vet att hennes son inte kommer att klara sig tillbaka till livet på egen hand om hamnstaden finns på riktigt.
Den andra sidan är en mycket farlig plats och farligast av allt är lekplatsen - playground. Hämtat från Bokus


Början av boken var riktigt bra och spännande och jag tänkte yes den här är ännu bättre än deras förra böcker. Men sedan hände något som jag tycker blir lite väl overkligt tyvärr, hon dör och kommer till ett andra land eller vad man ska säga. Men så kommer hon tillbaka till livet men minns en hel del från hamnstaden hon sett som död. Nu ska jag inte avslöja handlingen i boken men just detta med ett liv efter detta känns overkligt, men visst det kanske finns men tror inte det är en kinesisk hamnstad då. Detta sänker mitt betyg något men jag tycker ändå den är värd att lyssna på och uppläsaren Angela Kovács är toppenbra. BETYG 3
Ljudbok (mp3 cd)
Språk: Svenska
Serie: Playground (del 01)
Inläsare: Angela Kovacs
Utg.datum: 2015-10-26
Förlag: Bonnier Audio
Medarbetare: Mattsson, Kalle (form)
Dimensioner: 130 x 140 x 5 mm
Vikt: 52 g
SAB: Hc
ISBN: 9789173487955

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar