söndag 8 oktober 2017

En smakebit på søndag

Då var det söndag och dags för en smakebit som norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten håller i. Förra helgen var det bokmässa och efter det har jag spenderat en vecka i sängen med hosta och feber, jag låter fortfarande som en strypt tupp men ska väl försöka fixa en jobbvecka. Tröttheten ska vi inte prata om 😴😴 så vi går vidare till smakebiten.
Niklas von Matérn bok Nio dagar till Uksáhkká och här nedan följer en smakebit. (klicka på länken, namnet, för att läsa vad boken handlar om)
Jag var inne på Rusta igår och gissa vad, där finns redan julsaker.
Ja, men är de inte jättesöta?
Julafton 2017 är alltså om 77 dagar. Idag är det även dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före (+67 till "dan före" ) dopparedan. 

18 kommentarer :

 1. krya på dej, tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 2. i! London såg jag väldigt frestande julgranskulor och glasfåglar, men jag stod emot. hade krossat dem i ryggsäcken. tack för smakebiten! ny bok för mig. krya på dig och gå inte till arbetet förrän du är frisk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter superfint förstår om du blev sugen på att köpa. Jag måste tyvärr gå imorgon så är det.

   Radera
 3. Tack för smakbiten - väldigt målande språk!
  Jag blir mest stressad av julsaker nu trots att jag gillar julen :-) Krya på dig!

  SvaraRadera
 4. Känner inte alls till den här boken. Julen är på tok för lång nu för tiden. När den väl kommer så är jag redan lite less på den :o Ta nu hand om dig så du inte blir sämre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja julen blir lång när den börjar redan nu.

   Radera
 5. Tack för smakbiten! Okänd bok för mig. Julen börjar alldeles för tidigt för min smak. Hinner tröttna flera gånger om innan det är jul, lite trist. Var rädd om dig och gå inte för tidigt till jobbet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst blir det lite tidigt. Jag har varit hemma en vecka så nu får man vackert gå och jobba.

   Radera
 6. Krya på dig! Sambon har också blivit förkyld med hosta och snuva. Håller alla fingrar och tår för att jag ska klara mig. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja risken är att man blir smittad igen när man kommer till jobbet.

   Radera
 7. Jeg elsker jul, men synes at butikkene likevel starter alt for tidlig med julepynt. Det er ikke nødvendig å ha julepynt i butikken i oktober!
  Håper du føler deg bedre snart og at du får en fin søndagskveld!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara i början av oktober så visst är det för tidigt.

   Radera
 8. Tack för smakbiten! Förkylningstider verkligen... man se till att ta det lite lugnt så det inte blir sämre. Lätt sagt, inte alltid så lätt gjort, jag vet. ;)

  SvaraRadera
 9. Lite nyfiken på boken, men har inte bestämt mig än om jag ska läsa. Tycker det är alldeles för tidigt med julsaker redan nu!

  SvaraRadera
 10. Den har jag läst. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera