söndag 28 april 2013

David Safier - Dålig karma - Inbunden - Bokcirkelbok 1

Den framgångsrika programledaren Kim Lange har äntligen fått det eftertraktade stora journalistpriset. Samtidigt har hon haft en vansinnig dag. Det galnaste ögonblicket är när hon får ett tvättställ från en rysk rymdstation i huvudet och vaknar upp i en myrstack med sex ben, känselspröt och en stor rumpa. Kim förstår att detta är priset hon får betala eftersom hon har samlat på sig så mycket dålig karma. Men Kim har inte lust att plocka brödsmulor eller bli kommenderad av den tyranniske ledaren för arbetsmyrorna, och hon kan heller inte tillåta att hennes man tröstar sig med en annan. Vad ska hon göra nu? Det finns bara en lösning, hon måste börja samla på sig god karma. På sin väg upp och ned på reinkarnationsstegen möter hon många utmaningar och frestelser och gör erfarenheten att det inte är tillfälligheter som gör att man återföds som tarmbakterie, hamster eller hund. Men Kim är fast besluten att återförenas med sin familj och fyller noggrant upp sitt karmakonto. Men saker och ting går inte alltid som planerat. Kopierat ur Bokus

Denna bok har sålt i 1,5 miljoner exemplar i Tyskland och beskrivits som hysteriskt rolig, självklart köpte jag den till vår bokcirkel. Det är Davids debutroman och han kommer till bokmässan i år.

Boken handlar om Kim, inte den charmigaste kvinnan i ett par skor. Kim återföds flera gånger till olika djur beroende på hur mycket bra karma hon samlat, hon flyttas också mellan olika länder.
Först fattade jag inte de små fotnoterna som började på sida 13 och hette Ur Casanovas minne. Det klarnade lite längre fram då jag fick möta Casanova som hade sitt etthundratrettonde år som myra. Han följde sedan Kims öde och hjälpte henne i hennes plan att återförenas med sin familj.

Boken var inte lika hysteriskt rolig som jag väntat mig, skrattade rejält en gång, det var i början när hon.... nej de ska jag nog inte skriva om. Men det är helt klart underhållande och man får sig en tankeställare. Är det möjligt??

Ett klart budskap går genom boken och det är att man ska vara snäll, hjälpa och vara osjälvisk. Självklart ger det ett extra plus men hade han kryddat boken med mer humor, hade det varit ännu bättre.
BETYG 3
Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 284
Utg.datum: 2013-01-15
Upplaga: 1
Förlag: Bazar Förlag
Översättare: Ulrika Junker Miranda
Originaltitel: Mieses karma

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar