söndag 14 april 2013

Peter James - Ett snyggt lik - Ljudbok

Tom Bryce tar upp cd-skivan som mannen på pendeltåget glömt på sätet. Och när han försöker hitta ägarens adress genom att stoppa in skivan i sin egen dator blir han vittne till ett mord. Dagen efter ser han i tidningen att en ung kvinna har mördats och att hennes styckade kropp hittats inte långt från Tom Bryces bostad. Kort därefter hotas han och hans familj till livet. Om Tom berättar för polisen vad han har sett kommer alla i hans familj att dö. Stödd av sin hustru Kellie kontaktar Tom ändå polisen...

Kommissarie Roy Grace har levt ensam sedan hans hustru försvann spårlöst för nio år sedan. Men nu har han äntligen vågat bjuda ut en kvinna, börjat städa ut sin hustru ur sitt liv och han ­funderar på att köpa nya kläder. Men då hittas en död kvinna i utkanten av Brighton och Roy Grace får annat att tänka på. Att hitta den mördade kvinnans huvud till exempel. Vad betyder skarabén som hittas i kvinnan? Och vad menar den hysteriske mannen som ringer och säger att han har sett mordet på sin dator?
Kopierat från AdLibris


Peter James första bok Levande begravd, var oerhört bra, en bok man absolut inte släpper ifrån sig förrän den är färdigläst. Nej, denna var inte lika bra men är absolut läsvärd. Man får följa Roy Grace som i denna bok äntligen vågar gå på date efter levt ensam i flera år. Även Tom och hans fru får man följa och deras problem, hustrun Kellie har alkoholproblem. Boken har lite sega partier men mot slutet blev den riktigt spännande. Jag vill absolut läsa en fortsättning.
BETYG: 3
 ISBN
9789173513005

Format
CD-bok

Originaltitel
Looking Good Dead

Förlag
Damm Förlag AB
Utgivningsdatum
2008-04

ÖversättareReine Mårtensson      
Genre
Deckare, Thrillers, Spänning (Utländska berättare)

1 kommentar :

  1. Det här var den första bok jag läste av Peter James och jag blev väl inte helt övertygad. Så jag läste Levande begravd också och är fortfarande inte helt såld. Nu har jag Långt ifrån död kvar oläst i hyllan, får se hur det blir efter den.

    SvaraRadera