måndag 29 april 2013

John Green - Förr eller senare exploderar jag

Hazel är 17 år och kommer aldrig att bli frisk igen. Det har hon vetat sedan dagen då hon fick sin cancerdiagnos för tre år sedan.
Hazels mamma är orolig för att Hazel ska missbruka Americas Next Top Model och bli allt mer isolerad hemma vid teven. Depression är ju en vanlig bieffekt till cancer har hon läst (Hazel menar att det inte är cancern som gör henne deppig - det är vetskapen om att hon ska dö).
Lösningen blir att anmäla Hazel till kyrkans stödgrupp för unga med cancer. Men mötena visar sig vara allt annat än uppiggande och följer ungefär samma mönster som ett AA-möte.
Men en eftermiddag i den där stödgruppen förändras livet. Augustus Waters, friskförklarad från sin cancer, dyker upp.
Hazel möter Augustus Waters blick och deras kärlekshistoria ska komma att bli en sådan som poeterna diktar om. E p i s k.
Det här är en berättelse om cancer, visst, men det är framförallt en förkrossande vacker och gripande historia om livet, Hazel Grace och Gus. Om att vara ung och ändå stå med ena foten i graven. Om att tro att man aldrig mer kommer att bli glatt överraskade. Om att få sin sista önskan uppfylld.
Att få beröras på så många sätt, skratta, komma till insikter och gråta, är litteratur när den är som allra bäst. Kopierat ur Bokus

Jag kommer inte riktigt ihåg när jag läste om denna bok första gången, men det var i alla fall i någons blogg. Efter det såg jag den på var och varann blogg, alla tyckte boken var fantastisk. Så jag önskade denna bok i födelsedagspresent, jo det var i februari, men nu har jag läst bok.
Jag kan helt instämma i alla fina recensioner boken fått, den var helt fantastisk, smått magisk.
Vilka karaktärer, älskade både Hazel och Augustus och föräldrarna, så underbara. Det är vackert och vardagligt på samma sätt som det är sorgligt.
De är så fina tillsammans, så gulliga att man blir rörd till tårar. LÄS DEN.
BETYG 5 ******
Språk: Svenska
Läsålder: Tonår
Antal sidor: 307
Utg.datum: 2013-01-18
Översättare: Ylva Stålmarck
Originaltitel: The Fault in Our Stars
Medarbetare: Bergström, Sandra (form) / Scheutz, Sofia (form)
SAB: uHce
ISBN: 9789163873669

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar