söndag 20 januari 2019

Louise Hoffsten - En näve grus

Att leva med MS kan vara ett rent helvete. Men det behöver inte vara så hela tiden. När Louise Hoffsten först fick sin diagnos trodde hon att allt var kört. Idag, nästan tjugo år senare, är hon fortfarande aktiv som sångerska, låtskrivare och föredragshållare. Trots sjukdomen lever hon ett gott liv - i alla fall för det mesta. Hon har blivit en mästare i att ta vara på vardagens ögonblick av lycka. Att njuta av stunden. Något vi alla kan dra lärdom av.Louise Hoffsten är en av vårt lands största bluessångerskor och fick sitt stora genombrott i början av 1990-talet. På senare år har hon även medverkat i populära och folkkära teveprogram som Stjärnorna på slottet, Körslaget och Melodifestivalen. Hon har tilldelats en lång rad utmärkelser, bland andra Karamelodiktstipendiet, Grammis och Rockbjörnen. Hon har även utnämnts till hedersdoktor vid Linköpings Universitet.En näve grus är mer än en bok om vad det innebär att leva med en kronisk sjukdom. Boken är också en kärleksförklaring till familjen och musiken, Louise Hoffstens två ständiga följeslagare i livet. Författaren Lena Katarina Swanberg tecknar, tillsammans med Louise själv, ett bluesigt porträtt av sångerskan i form av impressionistiska nedslag i hennes liv, med fokus på de senaste tjugo åren. Hämtat från Bokus

Hur valde du ut denna bok/ljudbok? Vad är det för slags bok/genre/typ? 

Jag läste hennes tidigare bok så klart jag ville lyssna på fortsättningen.

Hur är själva layouten? Textstorlek? Omslag? Bilder? Uppläsare?


Snyggare omslag än förra boken.

Hur var språket? Lättläst, målande m.m Uppläsningen? 


Lättlyssnad och bra uppläsare i Anna Maria Käll

Var det något du inte förstod eller tyckte var svårt? 


Nej


Vad gillade du med boken?


Jag tyckte även denna bok var intressant, man fick en bra inblick i hur det är att leva med MS. Det är en sådan sjukdom som inte ger en symptom utan flera och att man dessutom kan bli deprimerad det visste jag inte. Denna boken var lite ljusare än förra boken men det kan bero på att hon delvis accepterat att hon har MS.

Vad var mindre bra? Var det några ställen som var tråkiga? Hoppade du över några ställen? 


Nej, jag hoppade inte över något.


Skulle du vilja läsa mer av författaren?


Hon kallar inte sina böcker för biografier utan lägesrapport och vem vet hon kanske utkommer med en till.

Sammanfattning.


En väldigt bra bok där Louise berättar om svårigheterna  med att ha sjukdomen MS men även tar upp sin otrolig kärlek till musiken. Väldigt bra.

Vad ger du boken för betyg?


BETYG 4
Format Ljudbok
Filformat Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (111.1 MB)
Språk Svenska
Inläsare Anna Maria Käll
Utgivningsdatum 2017-06-16
Förlag Bonnier Audio
ISBN 9789176515112
Köp boken på Bokus eller Adlbris eller Cdon

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar