torsdag 10 januari 2019

Hett i hyllan #77

Torsdag och som vanligt Hett i hyllan som Bokföring enligt Monika håller i. Dagens bok är en som ska komma som tv-serie.<<<< Kolla länken
Handling:
Moment 22 berättar om en amerikansk bombplansdivision på en ö i Medelhavet under andra världskrigets sista månader. Om piloterna och bombfällarna - en samling mycket särpräglade individer - om deras lössläppta leverne under permissionerna i Rom, om svartabörsaffärerna, kärlekshistorierna och om det uppdrag de är satta att utföra. Det är en roman som inte liknar någon annan, med sin egen stil, sin egen logik, sin egen karaktär. En satirisk krigsskildring som med svart humor, groteska överdrifter och festlig karikatyrkonst visar upp krigets meningslöshet och krigsledningens monumentala inkompetens.

6 kommentarer :

 1. Inser när jag läser det du skriver att jag aldrig egentligen vetat vad boken handlat om, utan bara känt till uttrycket. Undrar om boken i sig åldrats så mycket att det är bättre att se teveserien?
  Idag kommer jag att få en kasse begagnade böcker av en väninnan, jag som hittat så otroligt många olästa böcker när jag städade i sovrummet för några dagar sedan. Hur ska man hinna med allt?

  Spelet som tog sådan tid heter The Alchemist,jag tror inte att jag kan rekommendera det även om jag är lite sugen på att prova det igen nu när vi fattat hur det ska spelas. Ett annat för mig nytt spel som jag gillade bättre är 7 Wonders, det tar inte alls lika lång tid och kräver en hel del funderingar.

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 2. Jag tror den finns oläst i min bokhylla också.

  SvaraRadera
 3. sett filmen, boken väntar i bokhyllan...

  SvaraRadera
 4. En av de konstigaste och roligaste och mest tragiska böcker jag har läst :)

  SvaraRadera
 5. Har läst den på engelska för flera år sedan. En av de mest filosofiska krigsromaner jag läst tror jag.

  SvaraRadera
 6. Håller med om det Monika skrev om boken, ska bli intressant att se hur den blir som TV-serie, måste jag helt klart kolla på.
  Sen var det Anni som undrade om den hade blivit föråldrad och det tycker jag inte, utan det är en värdig klassiker.

  SvaraRadera