torsdag 25 maj 2023

Hett i hyllan #160

Dags att visa Heta böcker alltså hyllvärmare, kolla in hos Bokföring enligt Monika för mer info.
Denna bok vet jag inte alls varför jag köpte, är inte ens intresserad av att läsa den.
Handling:
Sapiens är en storslagen berättelse om människans ursprung, nutid och framtid. Historikern Yuval Noah Harari tar oss med från Homo sapiens första steg på jorden, då vi var ett däggdjur bland alla andra, till idag när vi står som världens obestridda härskare - med makt att både skapa och utplåna liv.

För cirka 70 000 år sedan var jorden befolkad av minst sex olika mänskliga arter. Ingen av dem hade någon större inverkan på den globala ekologin. Idag har bara en art överlevt - Homo sapiens. Hur blev det så? En del av hemligheten bakom framgångarna är att vi är det enda djur som kan prata om saker som existerar enbart i vår egen fantasi, såsom gudar, nationer, pengar och mänskliga rättigheter. Om detta och mycket mer handlar denna internationella bästsäljare som ger nytt bränsle åt diskussionen om vårt gemensamma förflutna och planetens framtid.

Professor Yuval Noah Harari (född 1976) är verksam vid Hebreiska universitetet i Jerusalem och slutförde sin doktorsavhandling vid University of Oxford. Hans specialområde är världens historia och makrohistoriska processer. Harari har publicerat ett flertal böcker och artiklar och hans filmade föreläsningar om världens historia har blivit en stor succé på Youtube.
Någon som är sugen???

7 kommentarer :

 1. Inte riktigt en bok för mig heller.

  SvaraRadera
 2. Min man läste den och tyckte att den var intressant, men jag vet inte om jag skulle ha lust. Kan du inte ge den till någon som uppskattar den?

  SvaraRadera
 3. Den har jag faktiskt läst, trots att det inte var min typ av bok.

  SvaraRadera
 4. Den här började jag läsa en gång men kom av mig så där som det blir ibland. Jag tror dock att jag skulle uppskatta den.

  SvaraRadera