tisdag 2 maj 2023

Nyfiken på

Handling:
Den karismatiska läkaren Tekla Berg överträder sin befogenheter på Nobelsjukhuset och tvingas ta tjänstledigt. Hon bestämmer sig för att ta sig så långt bort från Stockholm som möjligt och tackar ja till att åka till Centralafrika i Läkare utan gränsers regi.

I östra Kongo råder stora konflikter. Gerillagrupper slåss mot varandra och tillfångatar västerlänningar för att utöva utpressning. En man som kidnappats av gerillagruppen DFLA hostar och skakar av våldsam feber, och snart börjar fler personer i byarna omkring att uppvisa liknande symptom. Det tar inte lång tid innan också patienter på Läkare utan gränsers klinik har drabbats och Tekla anar att något riktigt farligt är på väg att hända. Ändå är det något som inte stämmer. Kan det handla om ett muterat virus? Eller kanske ännu värre än så?
Den svenske kirurgen Martin bistår Tekla i det hårda arbetet med patienterna. Det är en kamp mot klockan. Samtidigt får Martin, som till skillnad från Tekla är väl hemmastadd i regionen, problem när hans vän holländaren Jack Baumann köper mineraler från rebeller och hamnar i konflikt med belgiska legosoldater.
Martin och Tekla förstår att svaret på epidemins gåta inte finns i deras enkla sjukhus. Svaret finns långt in i djungeln, i "det gömda huset". De bestämmer sig för att ta sig in i mörkrets hjärta, väl medvetna om att det handlar om liv och död.
Jag har läst de tidigare i serien och självklart vill jag läsa fortsättningen.
Är det någon som läst?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar