söndag 28 februari 2016

Henrik Tamm - Ninja Timmy och de stulna skratten

Magiska leksaker och brottsbekämpande ninjor i ny fantastisk serie!
Henrik Tamm är konceptdesigner i Hollywood och har bland annat varit med om att utforma miljöerna i filmerna "Shrek" och "Narnia". Här iscensätter han sitt första egna äventyr i bokform.

I staden Elyzandrium sträcker sig bambuskraporna mot en himmel fylld av ångdrivna luftballonger och andra märkliga maskiner. Nere på gatan trängs ytterligare ett miljontal fordon av olika slag. Och genom denna stad kånkar katten Timmy, minken Simon och grisarna Jasper och Kasper på en jättelik apelsinskalarmaskin, som de själva har uppfunnit och nu önskar sälja.

Och det blir början på ett actionfyllt äventyr.
För på sin färd möter de hela tiden barn som har förlorat sina skratt. Timmy och hans vänner bestämmer sig för att lösa gåtan med de stulna skratten. Som tur är får de hjälp av gamle Alfred och hans magiska leksaker, med vilka de förvandlas till ett gäng farliga, brottsbekämpande ninjor!

Det var under ett besök i gamla Peking som Henrik Tamm fick inspirationen till boken. På ett hustak fick han syn på en liten grå gatukatt som tiggde gräddtårta av honom och dagen därpå besökte han en urgammal leksaksaffär, som drivits av samma familj i generationer. En bokidé tog form.


Ninja Timmy och de stulna skrattenär den första delen i en serie om Ninja Timmy och hans listiga gäng. En perfekt bok som hela familjen kan njuta av. Hämtat från Bokus


Jag valde att lyssna på denna bok som var riktigt bra uppläst av Jan Modin. Tack och lov har Storytel den både som ljudbok och e-bok så man kunde se bilderna i e-boken, för illustrationerna till denna bok är underbar. Spännande bok som verkligen är kul påhittad, sådan böcker fanns då inte när jag var liten. Jag kommer definitivt läsa fortsättningen. BETYG 4

Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (71.5 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Jan Modin
Utg.datum: 2015-11-23
Förlag: Bonnier Audio
ISBN: 9789176511084
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar