fredag 26 februari 2016

Péter Gárdos - Gryningsfeber

Kärlek i krigets skugga

När verkligheten överträffar fantasin. En sann historia baserat på 108 kärleksbrev mellan författarens föräldrar Miklós och Lili som överlevde förintelsen och kom till Sverige med Röda Korsets hjälp år 1945, och hittade varandra. 


1945. Den 25-årige överlevaren Miklós befinner sig i ett svenskt rehabiliteringsläger. Han väger 25 kilo, saknar tänder och har så svår tbc att läkaren endast ger honom några månader att leva. Ändå har han inga planer på att ge upp hoppet om livet. Och han vill gifta sig.


Med sin vackraste handstil skriver han brev till 117 ungerska kvinnor som befinner sig i Sverige. En av dem är Lili. Även hon befinner sig i ett svenskt rehabiliteringsläger och mot alla odds träffas de. När de har spenderat tre dagar tillsammans på Eksjö lasarett blir de ett par, för resten av livet.


Efter faderns död, 1998, får Péter Gárdos 108 kärleksbrev som utväxlats mellan hans föräldrar månaderna efter krigsslutet. Han läser breven över en natt och känner direkt att detta är historien han väntat på att få berätta. Hämtat från Massolit förlag


Jag har egentligen lite allergi mot böcker som bygger på brevväxling, har läst några riktigt dåliga.

Men denna bok behövde jag verkligen inte ångra, vilken värme som genomsyrar boken. Den var lite annorlunda men vilken fin historia och eftersom jag har en  förkärlek till böcker som utspelar sig kring 2 .a världskriget får denna bra betyg av mig. BETYG 4+
E-bok (nedladdningsbar)
Filformat: EPUB med vattenmärke (2.3 MB)
Språk: Svenska
Utg.datum: 2015-12-28
Förlag: Massolit förlag
ISBN: 9789176790137
Tack till Massolit förlag för rec.ex
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar