söndag 30 augusti 2015

Adam Sarafis - Ingenting är glömt

En ung man hittas död på ett bibliotek i Auckland, Nya Zeeland. Polisen är övertygad om självmord, men mannens nära vän misstänker mord. Hon vet att han skrev på ett bokmanuskript där något oerhört skulle avslöjas.
Sam Hallberg, med ett förflutet som expert på terrorism, tar sig an fallet. Han leds allt djupare in i en korrumperad värld där inget är som han tror. Samtidigt misstänker affärsjournalisten
Lynette Church att hon är en smutsig politisk verksamhet på spåret. Med början i Nya Zeeland slingrar sig hennes sökande runt om i världen där maktfullkomliga personer och krigsförbrytare som utger sig för att vara hjältar från Irak tycks vara inblandade.
Första delen i den planerade Matakana-trilogin
Hämtat från Massolit förlag
Vänskapen mellan svenska författaren Linda Olsson och Nyzeeländska manusförfattaren Thomas Sainsbury ledde till ett fartfyllt författarsamarbete och författarnamnet ADAM SARAFIS. Linda Olsson debuterade med romanen Nu vill jag sjunga dig milda sånger 2006 och har sedan dess gett ut tre romaner. Thomas Sainsbury skriver filmmanus och har en TV-show i Nya Zeeland. 

Det här är en lite svårbedömd bok, den är väldigt välskriven, men mitt problem var att jag hade oerhört svårt att hänga med. Det blev helt enkelt för många namn att hålla i huvudet, speciellt när en person hade två olika namn. Så är det inte så lätt att bläddra tillbaka i en e-bok heller. Men jag gillade Lynette och Sam och tyckte även intrigen var bra om den varit lite mindre snårig. Denna får godkänt men jag kommer absolut läsa del 2, jag tror och hoppas den kan utvecklas mer.  BETYG 3+

Format E-bok
ISBN 9789187783784
Utg.datum2015-08-31
Sidor 330
Översättare Ylva Mörk
Tack till Massolit förlag för e-bok
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

2 kommentarer :