måndag 17 augusti 2015

Rebecka Edgren Aldén - Den åttonde dödsynden

Nora är en lyckad krönikör, författare och föredragshållare, av den där sorten som intalar sina läsare och åhörare att alla kan bli lyckliga och lyckade om de bara tar tag i sitt liv och anstränger sig.

Det gjorde hon nämligen själv för tio år sedan, när hon föll i ett trapphus från sjunde våningen och nästan förlorade livet, ett tillfälle hon fortfarande bara har luddiga minnen av.

En dag flyttar Klara in i huset mitt­emot och ordningen i villakvarteret störs. När Nora i samma veva sätter i gång med att skriva ännu en bästsäljare - om dödssynderna - möts hon av en rad problem. Sakta men säkert börjar hennes förflutna komma i kapp henne. Kanske var det som hände tio år tidigare ingen olycka?

Den åttonde dödssynden är en spänningsroman om lyckliga fasader och saker vi vill dölja, om mänskliga tillkortakommanden och fasansfulla hemligheter. Hämtat från Norstedts

Det är alltid kul att få en debutbok i sin hand, speciellt av svenska författare. 
Nora verkar till en början ha allt, bra karriär, fina barn och fint hus, MEN så flyttar Klara in i området och inget blir som förut. Nora känns till en början lite konstig och hon gör minst sagt lite märkliga saker. Men allt får sin förklaring och ju mer man läser förstår man Nora , här ligger definitivt en hund begraven, eller två.
Detta är en otroligt spännande bok man får nästan ta en paus ibland för att inte blodtrycket ska stiga.
Men du måste bara läsa vidare, ett otroligt driv i boken, lättläst med korta kapitel. Alla verka halvskumma och till slut börjar man misstänka alla, till och med hunden. Högsta betyg får denna debutbok,  absolut mest spännande bok i år. Läs den men gärna under dagtid.
BETYG 5+
Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 318
Utg.datum: 2015-07-28
Upplaga: 1
Förlag: Norstedts
Dimensioner: 215 x 140 x 30 mm
Vikt: 92 g
SAB: Hc
ISBN: 9789113061665
Recensionsdatum: 2015-08-17
Tack till Norstedts för rec.ex
Köp boken Bokus eller Adlibris eller Cdon

10 kommentarer :

 1. Låter intressant, kanske något för mig!

  SvaraRadera
 2. Ja, verkligen ruggigt spännande. Kul att vi gillade den båda två :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen bra, nästan så man fick ha kudden över huvudet, lite svårläst då bara.

   Radera
 3. Stort tack för att du läste! Och stort tack också för dina fina ord! Det betyder så mycket när man har jobbat så länge med något, och är debutant! Tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för jag fick chansen att läsa, lycka till med nya böcker,

   Radera
 4. Denna verkar riktigt spännande, är sugen på att läsa den.

  SvaraRadera
 5. Det där lät som en bok jag skulle gilla! Noterar den direkt. :)

  SvaraRadera