fredag 14 augusti 2015

Alan Bradley - Mord är ingen barnlek

Det är 1950-tal på ett tämligen förfallet gods på Englands landsbygd. Där bor den brådmogna Flavia de Luce, med en hjärna skarp som en knivsegg. Hon älskar det kemilaboratorium hon fått ärva efter sin döda mor. Speciellt fascinerad är hon av gifterna som kommer väl till pass i de raffinerade hämndaktioner hon vill iscensätta när hennes två äldre systrar gör livet surt för henne.

En dag kommer en berömd dockteater till byn. Den leds av Rupert Porson, rikskänd tv-celebritet. Man upplåter byns kyrka åt teatern, men det vill sig inte bättre än att Porson bränns till döds i ett elektriskt haveri mitt under en föreställning. Flavia förstår genast att det inte rör sig om en olyckshändelse. Med sina barnsliga men förslagna frågor får hon människor att berätta om länge gömda hemligheter.


Hur kommer det sig att en gammal tysk krigsfånge var närvarande både nu och när man hittade en femårig pojke hängd för många år sedan? Vad har byns kyrkoherde för koppling till händelserna? Och den tokiga kvinnan som bor i skogen – hon vet något.


Mord är ingen barnlek är den andra av sju deckare med Flavia som huvudperson. BBC planerar en tv-serie baserade på böckerna med samma manusförfattare som skrev Barnmorskan i East End. Hämtat från Lind och CO


En charmig deckare med en flicka som verkligen har huvudet på skaft. Flavia är bara för underbar, hon är kanske inte så snäll mot sina systrar men det är nog rätt ömsesidigt. Hon kan konsten att nästla sig in överallt och ställa sina frågor. Boken har en bra intrig och jag är förstår inte alls vem mördaren är, men Flavia har full koll.  Detta är deckaren för alla som inte gillar för mycket blod och elände. Jag hoppas verkligen resten av böckerna översätts till svenska.  BETYG 4

Inbunden
Språk: Svenska
Serie: Flavia de Luce (del 2)
Antal sidor: 335
Utg.datum: 2015-03-11
Upplaga: 1
Förlag: Lind & Co
Översättare: Ylva Stålmarck
Originaltitel: The weed that strings the Hangman's bag
Dimensioner: 215 x 145 x 30 mm
Vikt: 501 g
SAB: Hce
ISBN: 9789174613575
Tack Lind och Co för rec.ex
Köp boken på Cdon eller Adlibris eller Bokus

7 kommentarer :

 1. De här böckerna är jag lite sugen på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men de är riktigt mysiga om man nu kan säga så om en deckare.

   Radera
 2. Låter som en serie med trivsamma mysdeckare som garanterat blir en superbra tv-serie. Mysdeckare blir ju ofta det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den tv-serien måste jag bara titta på

   Radera
 3. Läste, för ett tag sedan, bok ett och gillade den :) men jag har inte funderat på att läsa fler ... kanske ska man vänta på TV-serien ;)
  Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag undrar när tv-serien kommer, den vill jag absolut se.

   Radera
 4. Ville så gärna gilla den här, tycker om Flavia och miljön, men tyckte den var väldigt seg.

  SvaraRadera