söndag 9 augusti 2015

Elly Griffiths - De öde fälten

Spännande och underfundig deckare – Elly Griffiths är tillbaka med De öde fälten där rättsarkeolog Ruth Galloway dras in i en vindlande maktkamp och hotas till livet när hon kommer sanningen för nära.

Det är värmebölja i Norfolk när en grävskopa på en byggarbetsplats stöter på något hårt i marken: ett flygplansvrak från andra världskriget – med piloten kvar vid spakarna. Ruth Galloway inser dock snart att kvarlevorna rimligen inte kan vara så gamla. DNA-tester visar att mannen är Fred Blackstock som rapporterats saknad till havs. Polisen, med Harry Nelson i spetsen, kopplas in och utredningen fortsätter.

Strax intill byggarbetsplatsen driver nu den anrika familjen Blackstock en grisfarm. En mystisk man ses smyga omkring på området varefter en rad obehagliga incidenter sker. Och när kvarlevorna av ytterligare en kropp hittas ställs saker och ting på sin spets. Vad är det som pågår på släktens ägor? Och hur ska man egentligen tolka de anhörigas reaktion?
Hämtat från Forum bokförlag


Jag har läst/lyssnat på alla Ellys böcker och gillat dem allihopa, alla böcker har inte varit fempoängare men har varit väldigt läsvärda. Böckerna är charmiga och miljön lite småmystisk med de karga saltängarna och de speciella personerna. I denna bok tycker jag Elly får till historien på ett ypperligt sätt, det blir verkligen riktigt spännande. På den privata fronten får Ruth en hel del att tänka på, fast jag tycker nog hennes beslut inte är det rätta. Slutet är så spännande att man sitter med hjärtat i halsgropen.

Den bästa av Elly Griffiths absolut en fempoängare.
BETYG 5

Originaltitel:The Ghost Fields
Författare Elly Griffiths
Recensionsdatum:2015-08-05
ISBN: 9789137144627
Genre: Deckare, thrillers och spänning
Översättare: Gunilla Roos
Utgivningsår: 2015
Mediakontakt: Annelie Eldh
Bredd: 145 mm
Höjd: 218 mm
Djup: 28 mm
Antal sidor: 331
Vikt: 0.5
Formgivare: Helena Hammarström
Tack till Forum bokförlag för rec.ex
Köp boken på Bokus eller Adlibris

8 kommentarer :

 1. Håller med dig om att Ruth tar ett gäng felbeslut i privatlivet ...

  SvaraRadera
 2. Håller med om det du skriver, läste ut den igår så nu ska jag bara skriva om den också. Verkligen toppenbra!

  SvaraRadera
 3. Det här är en författare jag ännu inte stiftat bekantskap med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhh hon skriver så bra, inget våldsamt heller

   Radera
 4. Låter riktigt lovande! Ser fram emot att läsa. :)

  SvaraRadera