söndag 16 augusti 2015

Anna Jansson - När skönheten kom till Bro

Medeltidsveckan pågår i Visby. I Sankt Clemens ruin har ett hemligt teatersällskap intagit scenen nattetid. En dubbelgrav från 1100-talet där en ung kvinna och en äldre man vilar står i centrum. Paret har brutalt blivit mördade, nedhuggna i sömnen. Historien upprepar sig i teaterföreställningen. För att bli invigd måste Malva, sexton år, tillbringa natten i graven och sedan ta sig ut av egen kraft.

Ledare för teatern är Botel, en osteologistuderande som blivit helt besatt av Malvas skönhet och av dubbelgravens gåta. För att avsluta sin D-uppsats måste han lösa mysteriet med vilka de var. Kvinnan ligger på den förnämsta platsen. De är fattigt klädda, men har båda blivit begravda som furstar. Spåren leder till Roskilde och sedan vidare till ett hemligt militärt arkiv på Gotland.


Maria Wern blir uppsökt av Malvas far Mikael, som är orolig. Han berättar att hans hustru Blenda ligger i koma på ett vårdhem, sen hon för ett år sedan blivit påkörd av ett rattfyllo. Ingen har sett Malva sen onsdagen då hon hälsade på sin mor på Katarinagården.

Botel blir anklagad för att ha med Malvas försvinnande att göra. Den enda han egentligen känner på Gotland är moster Hedvig, men hon har fullt upp med sin politiska karriär. Tre nornor har spunnit trådarna i hans livsväv: mamma Gullan, moster Jullan och Hedvig. Hämtat från Bokus

Den här boken var alldeles för mycket om teatern och de rollspel de hade, så jag tappade helt bort mig i handlingen. Nu var intrigen ganska tunn tyckte jag och lite väl utdragen. På slutet hämtade den sig lite men detta är inte Annas bästa. BETYG 2
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (203.9 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Marie Richardson
Utg.datum: 2012-03-26
Förlag: Norstedts
ISBN: 9789113041100
Köp boken Cdon eller Bokus eller Adlibris

2 kommentarer :

  1. Det här är en serie jag verkligen vill läsa, har inte läst en enda bok i serien så man kan ju säga att jag har att ta igen.

    SvaraRadera