fredag 21 augusti 2015

Joanna Drevinger - Matnostalgi : rätterna vi minns och de vi helst vill glömma

I Matnostalgi tar vi en promenad längs minnenas allé. Vi minns 70-talets nasi goreng och pizza quattro stagioni, 80-talets quiche och kassler, tar en sväng via 90-talets jättemuffins och 00-talets långkok och surdegsbröd för att landa i ett 2010-tal där vi gärna fotar och lägger ut våra måltider på Instagram och maler eget högrev till fredagsburgaren.

Matnostalgi är en bok om oss svenskar och vårt förhållande till mat under de senaste årtiondena; vad vi ätit, hur och vilka trender och influenser vi hoppat på. Sedan det glada 70-talet har det hänt väldigt mycket och idag kan vi mycket mer om vad vi äter - och som det trendkänsliga folk vi är testar vi gärna nya influenser. Från att ha varit en ren nödvändighet är mat nu, mer än någonsin, något vi använder oss av för att visa vilka vi är.

Boken innehåller även en omfattande receptdel med tidstypiska recept för varje årtionde samt en hel del mer eller mindre viktiga listor. Hämtat från Bokus


Jag tycker det var en riktigt underhållande bok och vill man gå memory lane matvägen är detta boken för dig. Man får även reda på vad som hänt det årtalet, vilka låtar man lyssnade på och vilka kökssaker vi gillade mest.

Och varför inte prova en eller annan maträtt, det tänker jag göra. BETYG 4
Pocket
Språk: Svenska
Antal sidor: 247
Utg.datum: 2014-08-12
Förlag: Bonnier Pocket
Medarbetare: Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner: 175 x 110 x 20 mm
Vikt: 189 g
SAB: Qca
ISBN: 9789174294293
Köp boken på  Bokus eller Cdon eller Adlibris

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar