onsdag 26 augusti 2015

Marianne Cedervall - Av skuggor märkt

Efter att hennes sjuke man gått bort ser Anki Karlsson fram emot att börja ett nytt liv. Äntligen ska hon ta upp sitt ungdomsintresse, ridningen. Hon lämnar Stockholm, köper två islandshästar och flyttar till den lilla gotländska socknen Mullvalds. Där ska hon rida ut i den vackra naturen och njuta av ett behagligt pensionärsliv.

Men hon hinner knappt packa upp förrän bilden av idyllen spricker. Någon vandaliserar kyrkan och altarduken lämnas blodig. Kort därpå ligger en främmande häst förgiftad i Ankis stall. När dessutom ett likfynd hittas i hennes trädgård kastas misstankarna mot henne. Tillsammans med den pensionerade och till en början inte så välvillige kommissarien Tryggve gör Anki allt för att ta reda på vem det är som stör friden i Mullvalds.
Av skuggor märkt är den första delen i Marianne Cedervalls deckarserie om Anki Karlsson. Hämtat från Lind&Co

Jag har läst Mariannes böcker om Mirjam och Hervor, utom den sista, och jag har älskat dem. hon kan verkligen konsten att skriva. Har ni inte läst böckerna tycker jag verkligen ni ska göra det, man får sig ett och annat gott skratt av damerna. Så nu ger hon sig på en deckarserie och jag tycker hon klarar det med bravur. Det hela flyter på bra och några mord blir det också och drivet är bra man måste helt enkelt läsa vidare. Den är inte så där tillkrånglad som en del deckare kan vara idag med sjutton sidospår så man till slut inte vet någonting. Trevliga karaktärer och fina miljöer, kanske lite väl mycket hästar. Jag vill helt klart läsa fortsättning, tror det kan blir en riktigt bra serie. BETYG 4+
Inbunden
Språk: Svenska
Serie: Anki Karlsson
Antal sidor: 299
Utg.datum: 2015-08-24
Upplaga: 1
Förlag: Lind & Co
Medarbetare: Scheutz, Sofia (form)
SAB: Hc
ISBN: 9789174614107
Tack Lind&Co för Rec.ex
Köp boken på t.ex Bokus eller Adlibris eller Cdon

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar