torsdag 23 mars 2017

Helgfrågan v.12

Idag har jag och en väninna varit ute och lapat sol, vitog ett eller kanske två glas vin i solen med. Vilken underbar dag. Våren är på väg...
Det kanske finns en del som undrar varför Helgfrågan fortsätter nu när Bokbloggsjerkan kommit tillbaka, men det är helt enligt önskemål från er bokbloggare.
Denna veckas fråga kommer från Midnattsord och så här lyder den:

Titeln som har en sådan avgörande faktor för att man blir nyfiken på en bok? Alltså hur viktig är titeln på boken?
För några år sedan var det rea på vår lokala bokhandel och denna bok var på rea, tyvärr hittade jag den inte i affären, halvblind som jag är. Så jag gick fram och frågade, väldigt tyst. -Ja, men Dyngkåt och hur helig som helst har vi här, skrek nästan affärsbiträdet. Då blev lilla jag pionröd i ansiktet och höll på att sjunka ner genom jorden. Nu var denna bok sjukt rolig och jag skrattade högt flera gånger (så det var värt det), MEN det gjorde jag inte till denna..
så en uppseende väckande titel behöver inte alltid betyda en bra bok.

15 kommentarer :

 1. Tycker det är kanon att du fortsätter med helgfrågan!!
  Ja jag lånade Mias bok på biblioteket för ett par år sen men vi skrattade bara åt titeln jag och bibliotekarien. Tycker för övrigt det är en bra titel!
  Den andra boken känns bara osmaklig..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Madde, ja den andra boken var inte bra alls.

   Radera
 2. Klart vi ska fortsätta med Helgfrågan! Missade förra veckan, det var tillfälligt, tycker det är ett roligt inslag. Mitt svar kommer imorgon :)

  SvaraRadera
 3. Jag gillar Helgfrågan :)

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att du tog min fråga! Ursäkta om min formulering var lite märklig, var nog lite trött :) Mitt svar kommer i eftermiddag. Härligt att du fortsätter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch det gör inget, kanske jag som stukade till den.

   Radera
 5. Jag tycker att det är jättekul att du vill hålla i Helgfrågan och ser fram emot den varje vecka :)

  SvaraRadera
 6. Jag gillar Helgfrågan! Har inte läst dina titelexempel men den första lockar mer.

  SvaraRadera
 7. Tycker det är jätteroligt med Helgfrågan! Har inte heller läst någon av dina exempel, säger som Sara, den första lockar mer.

  SvaraRadera