söndag 27 september 2009

Söndag 27/9


Vaknade idag av att Simba gick på mig och buffade sin nos i mitt ansikte.Han var kelsjuk och la sig jämte mig och ville bli gosad på magen.
Efter en stund steg jag upp och åt min frukost, kaffe och en halv grapefrukt, mätt?? NEJ.

Ja jag kör en flygvärdinnediet, jag vet, det är helt fel o.s.v men jag vill någon gång se lite resultat.Ett hg ner eller 2 hg upp, nej jag tycker inte jag sett resultat.Visst syndade jag på glass i veckan(för jag hade ont i halsen) men innan dess har jag hållt mig. Nu får vi se hur detta går, sen har jag tittat lite på om man kanske ska gå med i GI viktkoll, när jag kört GI innan har jag gått ner.

Och min mage blev bättre med GI, fast klart man längtar efter vissa saker.


Näst,näst helg ska jag till Halmstad och helgen efter där på SPA och då vill jag inte se ut som en elefant.Så blir hårdkörning nu.



Idag blir det köttfärslimpa och potatis till barnen och själv blir det biff med sallad,,helt okey.

Jag har gjort min räkningar, aj va många det blev. Nåja någon krona blev det över, annars flög det mesta sin kos.

Ha det bra
Mia

lördag 26 september 2009

Lördag 26/9


Idag gick jag igenom min mail, glömde det igår. 52 mail och det mesta bara SKIT, men sen fick jag ett med massa kul bilder, Tack Eva.Jag lägger ut några här.
Jag är fortfarande snuvig och ganska trött, men man får se det positiva, har inte behövt vara hemma från jobbet.Men det har påverkat motionen, som blivit 0 promenader. Resultatet var därför + 0.4 kg., fast lite orättvist är det för jag har ändå sköt maten..

Idag ska jag ta cykeln till mamma och köra någon maskin, handla lite lasagneplattor. För till middag idag blir det kycklinglasagnen(recept nedan) och kvällsmat Pastasallad och någon skinka, parma eller vad jag hittar.
Efter maten en stunds vila med Läckberg, åh jag tycker hennes böcker är så bra.Sedan i med hörlurarna och myskommissarie Alan Banks i snäckorna och ut i garaget och lägga ihop poolen.
Ja det var min dag bara slit och släp, men så är man ju inte Anna Anka heller
http://www.youtube.com/watch?v=-99eleRvGko

Ha en bra Lördag
Puss och Kram
Mia

Förhandsbokat


Idag har jag förbokat denna bok så v.46 kommer den i brevlådan. Jag tycker Karin Wahlbergs serie om kriminalkommissarie Claes Claesson och hans fru Veronika Lundborg, överläkare på Oskarshamns lasarett är mycket läsvärda. Karin Wahlberg är ju själv läkare.
Man kan läsa mer om henne och böckerna på hemsidan..

Matig kycklinglasagne



Ingredienser:

8 lasagneplattor, färska

2 tsk olivolja

360 g kycklingfärs

2 små gula lökar

2 små morötter

2 små palsternackor

1 msk vitlök, hackad

3 msk tomatpuré

2 dl krossad tomat

1-3 tsk torkad chili

1 msk kycklingfond

4 dl lättmjölk

2 msk vetemjöl

4 msk parmesanost, riven

Gör så här: Hacka löken, riv palsternacka och morot. Hetta upp oljan i en vid kastrull, bryn grönsaker och vitlök. Tillsätt färs, chili och tomatpuré, låt det bryna ytterligare en stund. Slå på fond och tomatkross, koka sakta i 15 min. Krydda med salt och peppar. Slå mjölken i en kastrull och vispa ner mjölet, koka upp under omrörning, låt det sedan sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar, avsluta med att tillsätta den rivna osten, ställ åt sidan. Varva kycklingfärssåsen, lasagneplattor och ostsåsen i en ugnsform. Tillaga i ugn 190o ca 25 min. Servera med sallad. Tips! Hittar du inte kycklingfärs i butiken, mal själv eller hacka i matberedaren.
Receptet hämtat från våran lokaltidning

onsdag 23 september 2009

Onsdag 23/9


Jag har tyvärr gått och blivit förkyld, mest är det lite småsnuviga och hosta.
Men vad trött man känner sig, det är som man släppade en säck cement bakom sig hela tiden.Segt tar man sig fram överallt och gör det mest viktigaste.
Jo jag jobbar, har ju ingen feber så det funkar.
Men när man kommer hem oj,oj,oj vad trött jag var igår.


Dessutom hade jag jätteont i halsen igår så jag åt upp nästan 1 liter saltlakritsglass.Men va gott..

Idag ska jag till mamma och hämta tvätten, jättegulligt att jag får tvätta där.

Det måste lagas mat och dammsugas,,åhh tänk om det fanns

en snäll liten tomte som gjorde det..
Ha det gott
Mia

måndag 21 september 2009

Måndag 21/9


Tänk nu går vi mot mörkare tider, jag hann precis hem idag och äta lite sedan var det mörkt.
I och för sig var klockan nästan halv åtta då, men man har inte vant sig vid att det ska vara mörkt.

Det blev ingen promenad heller,,jag var för trött,,fast egentligen borde jag masat mig ut..
Jag får så dåligt samvete när jag hoppar promenaden,,men vi hade möte idag och .......

Åhh jag kommer nog aldrig lyckas gå ner....................

Och så har jag ont i magen, glömde igen att hämta mina omeprazol,,attans.
Gnäller jag,,,,,,,,,,,,,,,jaaaaaaaaaaaaaaaaa,,så in i bomben


Och sen det här med tvättstugan ,,de händer inget.I tisdags rev de upp golvet och nu har de stått i en vecka,,vad är fläktarna..Eller vad ska hända.Tvätthögen växer redan, ska till mamma imon och köra någon maskin..Men sånt tar på ens tid...........

Nää nu går jag i säng
Mia

Peter Pohl - Jag är kvar hos er


Anna plågas av reumatisk värk. Den blir värre och värre och hon skickas runt på olika behandlingar som inte hjälper. När hon börjar se dubbelt upptäcker till sist en ögonläkare att hon har en hjärntumör.Hämtat ur AdLibris

Denna bok fick min dotter i uppdrag att läsa på svenskalektionen och hon är inte så förtjust i att läsa.
Dessutom går det för sakta säger hon, då bestämde vi oss för att läsa den tillsammans.Språket var lite lustigt ibland tyckte jag eller så var det jag som var totalt ovan vid högläsning.Däremot var den otroligt gripande och efter halva boken börjar det stocka sig rejält i halsen. Det sista kapitelna var jättesorgliga.
Det är en sådanhär bok alla ska läsa, men hämta näsdukar. BETYG:

söndag 20 september 2009

Söndag 20/9



I fredags hade vi tacopaj, alltså va gott det är. Den gick fort åt kan jag tala om, grannens flicka var över och givetvis fick hon en bit. Däremot var äldsta dottern inte hemma, hon var med pojkvännen. Tänk min tös, som nyss var en baby, har nu pojkvän.
Och de är så gulliga ihop, jättesöta.Ja den kärleken.

Annars har helgen varit sådär, varit ganska trött och det blir jag alltid när jag har korgvecka.
Så någon promenad i det fina vädret har det inte blivit,,svagt givetvis.


Jag har inte fått något alls gjort utom att jag och min yngsta dotter läst en bok av Peter Pohl.
Den heter "Jag är kvar hos dig" och handlar om en tjej på 16 som efter mycket om och men får beskedet att hon har hjärntumör.Min dotter har fått i uppgift att läsa den men tycker det går sakta när hon läser så därför gör vi det tillsammans.

Jag läste i tidningen att svininfluensavaccinet är försenat med åtminstone en vecka och sedan skulle de som har samhällsnyttig tjänst få först och sen går de efter ålder, så någon gång i slutet på oktober skulle jag få min spruta. Men själva influensan skulle nå sin kulmen i mitten av oktober.Jag får inte ihop den ekvationen..Så det är väl bara att räkna med att man får det.Bara att vänta på förvandlingen....................

Man vågar väl skoja lite om det eller??
Ha det bra och sköt om Er
Mia

Britta Bergren-Ericsson - Snälla mamma:sluta dricka


"Snälla mamma... sluta dricka". Lappen hittar Britta i garderoben ovanpå en gömd halvtomtrelitersbox med vin. Två enkla meningar skrivna av den 15-årige sonen. De träffar allra djupast i hennes inre och ändå kan hon inte sluta dricka.Starkt, gripande och oerhört självutlämnande berättar författaren om hur det är att leva medalkoholen som ständig följeslagare. Hur suget efter alkohol gör att hon alltid väljer flaskan före familj och vänner - trots att hon är medveten om att hon ständigt sviker sina närmaste.Britta Berggren Ericson arbetade många år som journalist på SVT:s Nyhetsredaktion och även som tv-hallåa. Hämtat ur Bokus


Jag tycker det var extremt intressant att läsa om Britta och hennes alkholism. Vilket jobb det var egentligen att smyga och gömma alkohol. När man tänker på alkoholister är det ju ofta grabbarna på bänken, men det finns oändligt mycket mer.Jag tycker själv man får en tankeställare. BETYG:

fredag 18 september 2009

Fredag 18/9


Jag har i en veckas tid hållit mig på 1400 kcal/per dag och absolut inget över. Varje dag har jag motionerat 1 timme, utom torsdag då det blev en halvtimmes svettig cykling.

Nå vad gav detta för resultat,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Jo faktiskt 0.6kg ner,,och det är ju inte illa pinkat..Men ändå det har stått still i 3 veckor...


Motion och kost är viktigt och visst i långa loppet ger detta säkert resultat,,,
m e n v ä l d i g t l å n g s a m t..Jag vill att de ska gå snabbare,,...

Ha det bra


Mia


söndag 13 september 2009

Söndag 13/9


Gjorde denna bilden igår på PhotoFunia, tyckte den var lite kul.


Idag blir det till att tvätta och tvätta och sen lägga ut poolsakerna. En runda med dammsugaren
blir det också.Toaletterna behöver en omgång. Fullt upp hela tiden..


Så blev det fel på dotterns mobilräkning(står i mitt namn) hon har fria sms och nu har det tagit betalt för sms:en.Så är det fel på räkningen från boxer,,ringa och ringa.Ibland är det bara för mycket........

Men skönt att jag lyckats gå ner ALLA MINA KILO..Se bild,,fin jag blev va??

PS:Kämpade mycket med sit-ups..DS

lördag 12 september 2009

Ramona Fransson - Mord i Skärhamn - Ljudbok


I Skärhamn på Tjörn på västkusten tror spaningschef Greger Thulin att han bor i en idyll.Men även den vackraste av tavlor kan ha ett felaktigt penseldrag. Bakom väggarna i Bleketskolan döljer sig fysisk och psykisk mobbing och droger. På Rönnvägen bor Jonas Blomgren, klassföreståndareBleketskolan. I hans klass finns eleverna Amanda Durén och Belinda Wallin. Amanda har exklusiva märkeskläder, strör pengar omkring sig och bor i en herrgård medan Belindas familj är tacksamma om det finns pengar till att betala de nödvändiga utgifterna. Belindas mamma, Margit Wallin har en olustig känsla när det gäller dotterns klassföreståndare.Kan det vara så att han bevakar Belinda och i så fall varför? När det första mordoffret dyker upp på Lyckebacken i Skärhamn är Greger Thulin först övertygad om att de inom en snar framtid kommer att få fast mördaren men missmodet kryper närmare allt eftersom tiden går.Kriminalare Katarina Linde och kriminaltekniker Charlotte Engman skickas till platsen och försöker lägga pussel med ledtrådar de lyckats skrapa ihop.Det visar sig att offret hade en lägenhet på Eklandagatan i Göteborg. Vad sysslade han med i lägenheten?Snart börjar Katarina misstänka att bakom offrets familjefasad döljer sig inte enbart en hustrumisshandlare.Greger Thulin tvingas snart att ställa den oundvikliga frågan; Har idyllen i Skärhamn packats ner i en kappsäck, kastats ombord på en båt och seglat ut ur hamnen? Hämtat ur Bokus

Boken fyllde helt klart upp mina kritierer för vad en bra deckare ska uppfylla. Lite spänning,lite kärlek och ett bra tempo. Fast ändå blev det lite rörigt och var svårt att hålla reda på personerna.För den som blivit mördad hette något annat.
Sedan kunde uppläsaren varit bättre.
BETYG:

Lördag 12/9


I torsdags eftermiddag var det så dax att köra bilskrället till besiktning (som ni sett tidigare blogg hade jag ägnat onsdag kväll åt bilvård).På vägen dit tänkte jag "Vem ska jag ringa till om jag körförbud??" Ja i värsta fall får jag gå, bara 9 km.

Besiktningskillen hamrade och knakade, sedan körde han en runda. Kom tillbaka och skrev ut pappret och sa.-Byt torkarblad på högersida men de behöver du inte visa upp igen.
Jag nästan staplade ut därifrån så himla bra, givetvis måste jag ändå fixa till att den läcker olja.Yippi..!!

Igår var det så vågdag och det visade att på två veckor trots promenader, har jag inte gått ner ett skit.Vad är det för fel??

Jag äter enligt tallriksmodellen och försöker promenera 4 gånger i veckan, jag fyller i vad jag ätit i MåBra´s sida.På fredagar unnar jag mig något glas vin och söndagmiddagen kan innehålla lite grädde, men annars är det fettsnålt och inget godis eller kaffebröd..

Jag blir tokig,,vad är det för fel, ibland fundera jag på att köra pulver en vecka eller kanske den danska dieten.Kanske ska man köra GI eller den där kosten man äter fett.(fast de kan väl inte vara bra för pumpen)

Promenera mycket längre kan jag inte heller då jag för så himla ont i fötterna, man kanske ska simma lite med..Åhh jag vet inte???

Idag lägga ihop poolgrejerna och så packa ner alla grejer i tvättstugan och givetvis tvätta, tvätta och tvätta.Kanske får jag klara mig utan tvättmaskin i en månad sen..Hjäääälp!!!

På söndag klockan 21.00 kommer jag bänka mig framför tvn, då kommer nämligen Kommissarien och havet eller som det heter på tyska Der Kommissar und das Meer,,,det är filmatiseringar efter Mari Jungstedts böcker. http://krimiserien.heim.at/6/der_kommissar_und_das_meer.htm . Och eftersom jag älskat hennes böcker blir det kul att se om de lyckats bra. http://www.youtube.com/watch?v=nmu_K6OF0tU .

Ha nu en skön Lördag

Mia

onsdag 9 september 2009

Onsdag 9/9


Efter jobbet idag åkte jag in till preem och skulle tvätta bilen. Och eftersom jag inte fått oljeläckan fixad, så var jag tvungen att köra avfettning inunder och spola av. Givetvis fick jag avfettning i ögat så nu är jag halvblind.(jädra va det sved).
Väl hemma stod maten klar, ungarna hade lagat pasta och köttfärssås, det smaka gott.
Så ut till bilen och dammsuga och torka inuti.När jag var i garaget såg jag att två klappstolar åkt ner,,Givetvis klämde jag mig när jag skulle sätta tillbaka dem..Aj aj.

Så fick jag reda på av dottern att de varit här och tittat på läckan och de måste riva både golv och väggar,,,KUL.Så nu blir det till att röja ut allt..
Jag blir så
ja ni vet.....................
imon blir det till att åka till besiktningen halvblind, med ett svullet finger och säkert får jag en 2 också,,
För en olycka kan väl inte komma ensam..
Ha det bra
Mia

tisdag 8 september 2009

Tisdag 8/9


(Jag Augusti 09)

Just hemkommen från föräldramöte och eftersom man har tvillingar fick mitt ex. följa med.
Jag gick på flickans och han på pojkens, egentligen kanske vi skulle gjort tvärtom.

Min son går Elteknik med datorinriktning och jag är nog mer en fena på datorer än mitt ex.
Dotter går Omsorgslinjen och ja, bara jag kom in i rummet tyckte jag det lukta sjukhus, var nästan så det snurra till lite.

Jag har nämligen Blod och Sprutfobi, har gått i terapi, men fortfarande är jag nog inte att räkna med vid större sårskador.

Men det har gått framåt, jag kan nu ta blodprov (om jag får ligga ner) och gå till tandläkaren och laga mindre hål.

Det översta kortet är på mig, vi fick dem idag tagna på jobbet. Gud jag tycker jag ser URFET ut.Ljuger Kameran eller är det så??..HJÄLP!!

Korten nedan är när min dotter försöker plugga men kissen Sharpey har bestämt att det är "keltime". Ja maken till kelig katt får man leta efter.
Ha det gott
Mia



måndag 7 september 2009

Sara Blaedel - Pulver

Situationen på våldsroteln hos Köpenhamnspolisen blir väldigt pressad när det inträffar två mord under en och samma helg. Söndag eftermiddag hittas en ung flicka strypt i en park, och en journalist har tidigare mördats på Hotel Royals bakgård. Kriminalinpsektör Louise Rick blir inkopplad på fallet med den unga flickan, men hon blir snart inblandad i utredningen av det andra mordet när det visar sig att hennes bästa väninna Camilla Lind - kriminalreporter på Morgenposten - kände den mördade journalisten och är helt inställd på att gräva djupare i fallet. Louise försöker hindra väninnan från att lägga sig i något som kanske är större än hon anar, men Camilla har inte för vana att lyssna på goda råd när hon känner vittringen av en bra historia. När hon sedan blir kontaktad av folk som rör sig i narkotikakretsar och korrumperade poliser tar mordutredningen en dramatisk vändning. 

Hämtat ur AdLibris
Uppläsaren till denna bok var inte så bra, det var helt utan inlevelse, annars tror jag boken blivit mycket bättre.
BETYG 2

söndag 6 september 2009

Kassler med ostsås



300-400 gram kassler

4 dl kokt pasta

1 fp Kelda ostsås

Svartpeppar

Paprikapulver

1 påse gratängost

(1 dl jordnötter)


Tärna kasslerna och fräs till den lite i stekpanna.Krydda med peppar och paprikapulver.

Smörj en gratängform. Lägg i pastan och den tärnade kasslern uppepå. Lägg på jordnötter och riven ost. Servera till en fräsch sallad.

Söndag 6/9



Idag är det städning efter tjejträffen orkade ju som sagt inte igår. Så i med ljudbok och sätta igång. Så måste jag också börja rengöra poolgrejerna, de ligger just nu i en hög på altanbordet.

Jag ska också flytta ut alla saker ur tvättstugan, i fall de kommer och tittar (min vattenskada).

Givetvis måste jag också tvätta och laga mat..PUH!! Robot någon???

Skulle hellre vilja ut och lufsa en sväng för nu är knäet lite bättre,,hinner jag så ska jag..

Ha det gott
Mia

PS:Läs min favoritdikt nedan.DS
Ni som hittat hit lämna gärna en kommentar och din bloggadress om du har.

Söndag 6/9


Ja visst gör det ont

Ja visst gör det ont när knoppar brister.
Varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan
bindas i det frusna bitterbleka?
Höljet var ju knoppen hela vintern.
Vad är det för nytt, som tär och spränger?
Ja visst gör det ont när knoppar brister,
ont för det som växer
och det som stänger.
Ja nog är det svårt när droppar faller.
Skälvande av ängslan tungt de hänger,
klamrar sig vid kvisten, sväller, glider -
tyngden drar dem neråt, hur de klänger.
Svårt att vara oviss, rädd och delad,
svårt att känna djupet dra och kalla,
ändå sitta kvar och bara darra -
svårt att vilja stanna
och vilja falla.
Då, när det är värst och inget hjälper,
Brister som i jubel trädets knoppar.
Då, när ingen rädsla längre håller,
faller i ett glitter kvistens droppar
glömmer att de skrämdes av det nya
glömmer att de ängslades för färden -
känner en sekund sin största trygghet,
vilar i den tillit
som skapar världen.


Karin Boye
http://www.karinboye.se/

lördag 5 september 2009

Lördag 5/9

Stackars lilla Sharpei


Igår lämnade jag in lilla Sharpei för sterilisering, veterinären kollade henne noga och hon var inte dräktig. Bara lite rund om magen. Jag hämtade henne vid halv tolv och då sov hon i transportburen. Hon vaknade till och kräktes sedan sov hon igen och klöste sig konstigt i munnen och tungan hängde ut. Det var hemskt att se.

Sedan var det till att handla lite och hem och förbereda tjejträffen, tack och lov kom min dotter Hanna hem och tog hand om sin katt. För hon var groggy väldigt länge och jag ville inte hon skulle vingla upp för trappan.

Tjejträffen blev väldigt lyckad, ganska mycket mat gick åt men det blev över en hel del. Dom brukar skratta åt mig att jag alltid lagar mat till ett helt kompani. Men man vet ju aldrig när ett basketlag tittar in..

När alla gått var jag ganska slut så jag formligen stöp i säng.


På morgonen idag vaknade jag med dunkande huvud, tungan kändes som sandpapper.

Ut i köket och dricka cola och ta en ipren, lägga sig en stund. Läste lite i min bok och rätt var det var hade jag somnat. Min dotter kom ner och sa "Sover du än"?.

Hasade mig upp, jag hade konstigt nog sträckt vaden och sen hade jag ont i en tå..(SYND om mig). Tömde maskinen och lastade in nytt..Ska jag orka göra något?? NEJ jag skiter i allt.

Satte mig vid datan med en Marabou amigo och nu känns det lite bättre.
Men fortfarande är jag klabbigt svett och har bultande huvudvärk..
Nej nu blir det lugnt idag,,lite tv och läsa bok
Ha det bra
Mia