måndag 27 september 2010

Camilla Grebe & Åsa Träff - Bittrare än döden - Ljudbok


En regnig höstkväll, någonstans i Stockholm, blir femåriga Tilde vittne till hur någon sparkar hennes mamma till döds. Gömd under köksbordet bevittnar flickan det brutala mordet. Samtidigt träffar terapeuten Siri och hennes kollega Aina en helt ny grupp med patienter: De har åtagit sig att leda en självhjälpsgrupp för kvinnliga brottsoffer, och under ett antal mörka höstkvällar berättar kvinnorna i gruppen den ena grymma historien efter den andra om omöjlig kärlek, våld och förnedring.
Där finns Kattis, som blivit misshandlad av sin före detta pojkvän och som lever med en ständig hotbild, och Malin, den unga, lovande friidrotterskan som blev våldtagen efter att ha dejtat en kille hon träffat på internet. Där träffar vi också Sofi, tonårstjejen som blivit misshandlad av sin styvfar, och Sirkka, en äldre kvinna som först efter många års äktenskap förstått att hon blivit fysiskt, men kanske framför allt psykiskt, misshandlad under decennier.
En mörk bild av kärleken och mäns våld mot kvinnor växer fram. Samtidigt finner sig Siri vid ett vägskäl i sitt eget liv - ska hon själv våga lita på kärleken, den som svikit henne och de andra kvinnorna tidigare?
Stegvis flätas lilla Tildes öde samman med Siris och kvinnornas i gruppen, och sökandet efter försoning och återupprättelse förvandlas till en mördarjakt.
Bittrare än döden är den andra psykologiska spänningsromanen om terapeuten Siri Bergman. Från mottagningen vid Medborgarplatsen, genom ett regnigt, höstkallt Stockholm och ut i skärgården, till Siris ensligt belägna stuga, får vi följa jakten på en mördare. Kopierat ur Bokus

Helt lysande,,och det blev definitivt inte sämre av Ewerlöf som upplysare..
BETYG:


Jonas Moström - Rymd utan stjärnor - Ljudbok


"Han står stilla och håller andan. Ser hur hon vänder sig om och börjar gå mot hissarna. Hon drar handen genom det blonda håret, ruskar på huvudet och sträcker på sig, som för att markera sitt rena samvete, sin skuldfrihet. Men honom lurar hon inte. Han känner vreden som en feber i blodet. Hon ska inte komma undan. Med tio snabba steg är han i kapp henne"

Så inleds Jonas Moströms nya deckare Rymd utan stjärnor, en berättelse där frågan om liv och död verkligen ställs på sin spets och där Moström skickligt och insiktsfullt använder sig av sina erfarenheter som läkare. Denna gång kretsar handlingen kring ett både känsligt och kontroversiellt ämne: aktiv dödshjälp.

Rymd utan stjärnor är den femte boken om kommissarie Johan Axberg i Sundsvall. Precis som i de föregående Axberg-deckarna kombinerar Moström här en träffsäker känsla för vardagslivets detaljer med en förmåga att bygga upp en spännande intrig.Kopierat ur Bokus

Sjukt bra deckare,sträckläsning(lyssning) på hög nivå här.Dessutom tar han upp ett hett ämne,,dödshjälp.
Det kan ju inte bli annat än högsta betyg. BETYG:


Måndag 27/9


Frågan som hela tiden finns där men inga svar kommer vi få..

Stannar upp och tar hand om mina barn..

lördag 25 september 2010

onsdag 22 september 2010

Ninni Schulman - Flickan med snö i håret - Ljudbok


En kall och snöig nyårsafton försvinner sextonåriga Hedda Losjö från sitt hem utanför Hagfors i Värmland. Hennes föräldrar är förtvivlade. Vad kan ha hänt deras skötsamma dotter? När poliserna Petra Wilander och Christer Berglund får fallet på sitt bord visar det sig snart att Hedda har levt ett dubbelliv.
En tid senare hittas en ung flicka mördad i en jordkällare i skogen några kilometer från familjen Losjös hem. Flickan är naken och har dödats med ett skott i bakhuvudet. Kan det vara den försvunna Hedda? Den lilla polisstationen står nu inför en av sina största utmaningar.
Journalisten Magdalena Hansson har lämnat Stockholm och flyttat hem till Hagfors med sin sexåriga adoptivson Nils efter en uppslitande skilsmässa. Hon är trött och deprimerad och hoppas att lugnet på landsbygden och tryggheten i uppväxtstaden ska ge henne livsglädjen tillbaka. Magdalena engagerar sig känslomässigt i den försvunna Heddas öde och börjar gräva i fallet. Snart inser
hon att den fridfulla bygden bär på hemligheter som vissa gör vad som helst för att dölja. Kopierat ur Bokus
Jättebra deckare, spännande och lättlyssnad.Hoppas på fler böcker om Magdalena.BETYG:

fredag 17 september 2010

Kajsa Ingemarsson - Bara vanligt vatten - Ljudbok - Bokcirkelbok


Stella Friberg tycks ha allt en kvinna kan drömma om: en makalöst framgångsrik karriär som författare, exklusiv våning på Östermalm, en garderob fylld med designkläder, en charmerande pojkvän, sportbil och häst. Stellas böcker om Franciska Falke, en ung, självständig privatdetektiv i 1800-talets Stockholm, är en succé både i Sverige och utomlands. Nu ska den tionde och sista boken i serien skrivas. Och allt vore gott och väl om det inte vore för en läcka i badrummet.

Det är svårt att få skrivro när Strandberg Bygg & Rör AB drar in och börjar bryta upp golv och borra sig in i väggar för att hitta läckan. Förlaget ligger på inför lanseringen av boken samtidigt som pojkvännen Fredrik, prisbelönt tv-chef, tycker det är dags att göra slag i saken och flytta ihop. Precis när Stella bestämmer sig för att ge förhållandet en chans visar sig dock Fredrik vara otrogen, och inte med vem som helst. Stella får en chock och skrivandet går allt trögare. Situationen blir inte lättare av att hon också börjar förföljas av en kvinna som tror sig vara Franciska Falke. När kvällspressen får nys om alltihopa blir det skandal, och Stella tvingas fly hemmet. När det blåser som värst kring Stella faller illusionen om det liv hon byggt upp, och det visar sig hur ensam hon i själva verket är. Föräldrarna har aldrig förstått varför hon slösar bort sin begåvning på att skriva simpla underhållningsromaner, vännerna har svikit i samma takt som hennes framgång har växt och förlaget är bara intresserade av att få ut så mycket som möjligt av sin kassako. Den enda som ser hur hon egentligen mår är Johnny, hantverkaren som råkat kliva in i hennes liv precis när allt börjar rasa. Kajsa Ingemarssons nya bok Bara vanligt vatten rör sig i förlagsvärlden och är en träffsäker, humoristisk och driven skildring av framgångens baksida. Men det är också ett varmt porträtt av en kvinna som tvingas söka sig bortanför sina invanda föreställningar om livet för att finna lyckan.Kopierat ur Bokus

Detta är en kärleksroman och några tycker nog den är både töntig och förutsägbar, fast ibland behöver man bara det, en vanlig enkel kärleksroman utan konstigheter. Jag lyssnade på den istället för att läsa och det var helt okey.Klart godkänt från mig.BETYG:

torsdag 16 september 2010

Torsdag 16/9


Jag hade lämnat in min bil till verkstaden och idag fick jag besked om kostnaden 5700 kronor, det var främre balken som behövdes bytas ut.Och någon fjädergrej.Den går fint och så,men vad hjälper det..Jädra rost,,varför finns det???
Så det får väl bli att klara sig utan bil ett tag i alla fall, jag får väl cykla..

måndag 13 september 2010

Måndagen 13/9

VARFÖR????????????????????
Ska de komma ut nya chokladsorter...............
Och nya chipssorter...............

Frestelser att stå emot hela tiden.Jobbigt..
Fast till jul måste jag nog provsmaka glöggen..
..........smak av saffran...

Birgitta Andersson - Blondie


Som nyfödd är hon nära att bli lämnad i en snödriva.
Som sjuåring blir hon våldtagen av en alkoholist i en trappuppgång.
Som nioåring rymmer hon hemifrån och blir än en gång våldtagen av en långtradarchaufför som gett henne lift.
Som tolvåring börjar hon sälja sin kropp till fyllgubbarna i Björns trädgård på Söder i Stockholm.
Som trettonåring är hon fullfjädrad prostituerad i City och har en hallick som tar ifrån henne merparten av de pengar hon tjänar.
Som tonåring blir hon snart grovt kriminell och utnämns av pressen till Sveriges gangsterdrottning.
Hon kommer att tillbringa sexton år av sitt liv på olika institutioner, alltifrån flickhem, ungdomsvårdsskolor och psykiatriska kliniker till slutna avdelningar på såväl mentalsjukhus som kvinnofängelset Hinseberg.
Hon heter Birgitta Blondie Andersson och har levt ett liv som de flesta människor inte kan föreställa sig ens i sin vildaste och mörkaste fantasi.
Om detta liv i fattigdom, förnedring och fullständig utsatthet berättar hon osentimentalt och med kärv humor i Blondie.
Det här är på samma gång ett skakande tidsdokument, ett gripande kvinnoöde och en paradoxalt upplyftande skildring av närmast ofattbar mänsklig styrka.
Kopierat ur Bokus

Fruktanvärd intressant bok och skrämmande. Jag läste den i omgångar, lite svårt att ta in allt på en gång.Den här typen av böcker är också lite svåra att bedöma, men helt klart värd en trea.BETYG:

söndag 5 september 2010

Söndagen 5/9


Jag tror nästan bilden säger allt,,det är mycket just nu. Min mor och far är krassliga och det är många möten och grejer om detta.Att få ett vårdboende där de bor tillsammans är nästan omöjligt. Nu ska de bo kvar i sin lägenhet med mer hemtjänst.
En hel del blir det ju att man får hjälpa till.

En hel del att göra hemma, poolen som ska in,,och det rackarns vattnet rinner inte ut.
Den kunde ju stått kvar i vintern så kunde vi åkt skridskor där,,eller hur?

Har försökt fixa bilen, satt dit lyktglaset och penslat på rostskydd..BESIKTNING på torsdag..
Körförbud eller??

Så ska allt skötas hemma tvätt, städning och lagning av kläder..

Jag har bestämt att operera tån,det blir bara värre,,men hur ska de gå hemma..Hur ska jag fixa allt som behövs göras...Och när blir det???
Och hur ska jag VÅGA.........!!

Jag kommer göra på mig av rädsla..
Veckan som gått har det blivit zero motion och jag mår inte bra av det,,
Det är mycket denna vecka med,,fast om jag planerar väl,kanske man kan få in några promenader...
Sköt om ErGLÖM EJ MIN BOKBLOGG; http://miaeggimann2.blogspot.com/
OCH MIN HÄLSOBLOGG;http://miaeggimann1.blogspot.com/