söndag 24 april 2011

Patrick Süskind - Parfymen - Ljudbok


Grenouille glömmer aldrig en lukt. Dofter blir hans besatthet, hans passion, hans livsinnehåll och också hans yrke - parfymörens. Den doft som ger honom den mest utsökta njutningen finner han hos unga oskuldsfulla kvinnor; kvinnorna intresserar honom inte - men Doften! Den måste utvinnas och förädlas efter konstens alla regler. Som världens mest framstående parfymör kan han konsten. Men utövandet är bundet till ett fruktansvärt villkor. Parfymen blev Patrick Süskinds världsgenombrott när den kom 1985.Kopierat ur Bokus

Jag tycker boken var lite ojämn, vissa delar var riktigt bra och medan andra sega som kola.Lite för mycket tjatande om olika blandningar till att göra parfym.Det var en underlig och annorlunda bok, men så superbra ,,njaa..BETYG:

Karin Brunk Holmqvist - Rapsbaggarna - Ljudbok


Bröderna Henning och Albert lever ett stilla liv utanför Onslunda på Österlen. Vardagen består av cykelturer till handelsboden och på avstånd håller de ett öga på sitt gamla föräldrahem. Men förändringar stundar. Barndomshemmet blir behandlingshem för missbrukande kvinnor och rykten går om märkliga rundlar i rapsåkern bakom brödernas uthus. Ett litet missförstånd i TV-kameran och Hennings och Alberts lugna liv är ett minne blott.
I Rapsbaggarna visar Karin Brunk Holmqvist återigen prov på sin sällsamma förmåga att med fantasi och mycket humor skildra människor när stad möter landsbygd och gammalt möter nytt. I Rapsbaggarna är hon i högform: sprudlande, träffsäker och som alltid med en öm glimt i ögat.Kopierat ur Bokus
Glitter <span class=
När man känner för lite humor i sitt liv, ja då är en bok med Karin Brunk Holmqvist rätt.
Även denna bok är riktigt bra, dock tycker jag potensgivarna var snäpet bättre.BETYG:

Påskmat och trädgårdsjobb


Vilken fin påsk det varit,,med god mat och underbart väder.

Mina fina äggkoppar...

Så här fint blev det på altanen på baksidan, där ska jag sitta i sommar med lite god mat och mysa.
Ha en fortsatt skön påsk

fredag 22 april 2011

Glad Påsk


Får önska alla en glad påsk. Ha nu en underbar helg och ta hand om Er.
Själv ska jag fira med familj och vänner, det blir nog mysigt.

Jag har som vanlig haft lite otur, när jag spelade fjäderboll med barnen, knäckte det till i nacken. Vilket gör att jag är helt stel och kan inte vrida på huvudet. Jag som hade tänkt göra så my
cket i trädgården...
Får väl göra som Simba,,,vila....................

Haha

måndag 18 april 2011

Typiskt


Jag hämtade min bil i söndags,,den blev riktigt fin i alla fall utanpå och luktade gott gjorde den också.Eftersom jag skulle handla så tog jag bilen till jobbet idag, och den går jättebra.
Bara en liten sak, det känns inte riktigt bra i ratten. Det hoppar till lite när man svänger.Nu blir jag orolig att det ska vara något stort fel.

Och snart är det påsk, då blir det mest att jobba i trädgården, ta fram utemöbler och sånt, köpte nya förra året som jag ej använt,,ska bli kul att sätta fram

Nej något godis ska det inte bli, möjligen lite nötter, och mat har jag tänkt mest fisk och ägg..

En kopp kaffe eller två med GI knäcke till..

Ha det bra

söndag 17 april 2011

Fest i Finland..


Kalle och Pekka var gamla polare. Säkert ända sedan vinterkrigets dagar. Kalle bodde i Haparanda medan Pekka bodde i finska Torneå. Bara tvärs över älven, med andra ord. Inte många hundra meter ifrån varandra.

En fredag eftermiddag
efter jobbet fick Kalle för sig att han skulle cykla över bron till Torneå och titta till hur Pekka hade det. Det var ett tag sedan de träffats.
Framme vid Pekkas bostad i ett flervåningshus såg Kalle en herrans massa cyklar parkerade utanför huset. Från Pekkas lägenhet dånade det ut äkta finsk jenkka-, schottis-, tango- och humpamusik.
Kalle gick trapporna upp och ringde på hos Pekka. Pekka öppnade dörren med en fet cigarr i munnen och en grogg i vardera handen:
- "Seeeena, Kalle! Kåm in! Ja' fylle' år ida'", sade Pekka. Kalle gick in och hamnade direkt in i Pekkas födelsedagsfest. Där blev han sedan kvar både lördagen och söndagen. Alltmedan de finska klassiska musiklåtarna dånade ut i trapphuset och ut över nejden.
Fram emot söndagkväll fick Kalle panik när han insåg att han imorgonbitti- måndagmorron - skulle vara på sitt arbete i Haparanda. Han fann sig nödsakad att avbryta festen och cykla hemåt.
Veckan gick och när nästa fredag eftermiddag kom och Kalle avslutade sitt arbete, cyklade han hem och åt midda
g.

Därefter tog han cykeln igen för att fara över till Pekka och tacka honom för den frikostiga fest han bjöds på hela förra helgen. Framme vid Pekkas hus stod det fortfarande kvar samma mängd cyklar som f
örra fredagen. Samma finska musik dånade ute i trapphuset.

Kalle ringde på dörren.


Pekka öppnade med en fet cigarr i munnen och en grogg i vardera handen:


- "Seeeena Kalle! Ha'
du vari' ute å pissa'?"
En rolig historia jag fått på mail

söndag 10 april 2011

Jag är med.................


Ja jag är med bil igen, hoppas nu bara den ska hålla och inte krångla för mycket. Ska lämna in den för lite lackbehandling och sånt. Bilen är elva år gammal och har gått 7000 mil, så förhoppningen är att den ska gå några till. Fick åka halvvägs till Stockholm för att hämta den.
Vem väntar på en när man kommer hem,,jo tre små katter sitter i fönstret

onsdag 6 april 2011

Vibeke Olsson - Bricken på Svartvik


Bricken har blivit ribbkaperska. "Arbete gör en till en riktig människa", säger mamma Frida som gärna skulle vilja lära upp henne så att hon blir en riktigt duktig tvätterska också. Men Bricken märker att både hon själv och sågverket håller på att förändras - varför tittar Nilsson så underligt på henne, och vad är det med Jorma som alltid har varit hennes bäste vän? Men snart blir det helt andra tankar som fyller Brickens sinne när hela hennes tillvaro kastas omkull.
Kopierat ur Bokus
Glitter Graphics  http://www.graphicsgrotto.com/
Jag läste första boken "Sågverksungen" och tyckte den var rätt okey(Betyg 3). Denna, andra boken tycker jag faktiskt är lite bättre, handlade mer om Bricken själv.Jag tycker också det är intressant att veta hur det var förr, man tar mycket för givet idag, men då var de nöjda att äta hårt bröd med flott på.Man kan undra om det blir en tredje bok, så bra som hon skriver så kanske det inte är omöjligt.
BETYG:

Äntligen!


I fyra,fem dagar har jag legat platt fall i sängen, smittat med något virus.(Av min son, den rackarn).Hosta och halsont och till sist kunde jag inte ens prata.
Men det innebar ju att jag fick läsa en hel del, fast mest sov jag: Kolla gärna in min bokblogg; http://miaeggimann2.blogspot.com/

Men nu är jag på benen igen och nyfiken på världen, lite hostig och lite irriterad över att missat Melodifestivalen på jobbet. Det är en riktig höjdpunkt när barnen klär sig fint och mimar till sina idoler. I år var det väldigt många som ville vara Eric Saade kan jag säga, får väl höra med min kollega hur det gått.

Jag kommer väl inte ha racerfart direkt, men skönt att vara tillbaka,,Just nu letar jag bil, ingen som har en liten kärra stående..Har hittat en snygg bil i Vaxholm, men det är ju en bra bit att åka..Ingen som har vägarna förbi Stockholm så kan ni provköra åt mig..

söndag 3 april 2011

Moa Herngren - Jag ska fixa en grej i köket


Ingrid är 35 år och ensamstående mamma, hon arbetar på ett daghem och har precis avancerat till föreståndare där. Ingrid dricker vin, mycket vin. Hon lyckas ganska väl med att dölja det för sig själv och sin omgivning, men dottern är inte lika lätt att lura. På jobbet blir hon motarbetad av sina tidigare arbetskamrater som inte kan förstå att det var Ingrid som fick tjänsten som föreståndare. Det är tufft, vilket ytterligare motiverar ett glas vin när hon kommer hem. Kopierat ur Bokus

Denna var jobbig att läsa, man tyckte så synd om den lilla flickan ja även om mamman.
Ofta förknippar man dem som missbrukar alkohol med gubbarna på bänken vid bolaget.
Dock tror jag att denna alkoholism är betydligt vanligare,,läs den..BETYG:

Arto Paasilinna - Livet är kort Rytkönen lång - Ljudbok


Gasen i botten, insisterar det gamla lantmäterirådet Taaveti Rytkönen som råkat hamna i baksätet på en taxi. Det blir början till en strapatsrik färd. Den forne pansarsoldaten Rytkönens minne är inte det bästa men kampviljan är det inget fel på - om han bara kunde komma ihåg vad han heter, var han bor och varför hans plånbok är full av pengar.

I ett hisnande tempo och med dråplig humor hålls läsaren i ett fast grepp från början till slut. Huvudpersonernas alltmer komplicerade inbördes relationer präglas av värme, kamratskap och medkänsla, och över alltsammans svävar den ödesmättade rök smo krigsveteranen Heikki Mäkitalo låter sitt egenhändigt skapade småbruk gå upp i. Kopierat ur Bokus
Glitter Graphics | http://www.graphicsgrotto.com/
Så himla rolig vet jag inte om den var, ärligt talat förstod jag inte riktigt vad den gick ut på.BETYG:

Så typiskt


Ja då är man förkyld igen, så himla typiskt, hosta och svider i ögonen.
Det mesta sitter i halsen faktiskt, och det har resulterar i att jag knappt får fram ett ljud.
Hoppas det går över till imorgon, annars blir det inte lätt att jobba,,
Trött är man ju också,,så jag ska nog ta en kopp te med honung i och läsa lite..
Tack till min son som smitta mig så himla fint,,,