tisdag 27 juli 2010

Tisdag 27/7


Ja då var det dax för frukost, fil och musli och sedan 1 knäckebröd med skinkost.
Försökte läsa morgontidningen,,men se det gick inte..Då kom Simba och var kelsjuk..
En stund datasurfande, men klockan nio redo för motionspasset. Cykla 45 minuter till spåret och sen gå den stora rundan 2 ggr ca 45 minuter..
Väl hemma duscha och på klädning för shoppingtur in till storstan,,stor och stor,,men ändå..
Det var ju rea i hela Värnamo,,min stora dotter kunde köpt upp halva affären..Oj,oj..

Själv var jag lite mer blygsam,,men två par byxor a´ 99 kronor fick jag tag på.
Och givetvis dessa adidas joggingskor,i vilka jag både kan gå och springa i..
Fina va??

Ett café besök hör ju till,in på Café 18, där fick man en termomugg till sitt kaffe, med fint jordgubbsmotiv..Till detta tog vi kulglass..

En fin myseftermiddag
MIA

fredag 23 juli 2010

Mari Jungstedt - Den farliga leken


När den gotländska gymnasietjejen Jenny upptäcks av en modellagentur slungas hon in i en värld fylld av pengar, kändisfester och glamour. För den några år yngre Agnes har det inte gått lika bra. Också hon har drömt om ett liv i rampljuset, nu är hon på väg att tyna bort av svåra ätstörningar.

Men tragedin väntar också den framgångsrika Jenny. Under en fotografering på den karga gotländska halvön Furillen utsätts hennes pojkvän, modefotografen Markus, för ett brutalt mordförsök.
Jenny och Agnes är länge ovetande om att deras liv är inflätade i varandra. Men det finns någon som håller ögonen på dem. Någon som planerar att ingripa i deras öden.

Kommer Markus att överleva? Och kan han hjälpa kommissarie Knutas att hitta gärningsmannen innan det är för sent? Kopierat ur Bokus

Varning för sträckläsning!! Jag måste verkligen säga att hon lyckats bra, dels tar hon upp ett intressant ämne nämligen modebranschen och dess ideal.
Samtidigt var den enormt spännande, slutet blev riktigt läskigt.Full pott i betyg
BETYG:


Fredag 23/7


Jag önskar alla en trevlig helg!!
Själv ska jag försöka njuta trots misslyckande (http://miaeggimann1.blogspot.com/ ), men man får aldrig ge upp..

Ikväll blir det tacos och vin..
Men först ska jag köra runt med dammsugaren..

onsdag 21 juli 2010

Onsdag 21/7


HJÄLP,,dessa människor styr mitt liv,,hehe..
Ja nu är det inte så dramatiskt som det låter.
Men faktum kvarstår jag inriktar mina sysslor efter vädret.
Vid enorm hetta och sol från en klarblå himmel...Ja då är det en god bok vid poolen som gäller.
Eller en tur till en sjö...

Vid halvklart,,ja då är det trädgårdsarbete som gäller,,Och här finns att göra,,DU SOM ÄR TRÄDGÅRDSKUNNIG..VÄLKOMMEN!!!

Vid regn,,ja då finns det både stryktvätt och lagningshögen växer.Recept och annat behöver sättas in i pärmar..Ja och så finns det böcker,,massa böcker att läsa..

Vad fick jag gjort idag..Jo jag motionerade först,,sedan slipade jag rost på min bil.Åkte och köpte roststopp. Rengjorde balkong, altan och terass.La rostskydd på bil gång 1.
Oljade in altan och trappor,,Olja slut fick köpa ny..Fortsatte olja..La in rostskydd gång 2.
Körde trädgårdsavfall till vår lilla tipp..Helt slut ...tog 1 glas vin,,eller två.
Svettig,kladdig och med massa bett på kroppen..MÅSTE DUSCHA..NUUU tror jag tar min kaffedoftande duschtvål..Sen GOD NATT.
VAD HAR DU GJORT VÄNNEN???


måndag 19 juli 2010

Måndagen 19/7


Idag var jag hos doktorn med mitt munsår,,finns inget att göra åt det,,tyvärr.Så jag får se ful ut hela sommaren,,KUL..

Så var jag och handla åt mor och far, de skulle ha en våg. Inköpte en OPH Nordica, hoppas den är bra.
Handlade även till mig själv, ingen våg då utan MAT,fasen va mat det går åt..Oj oj
Så lagade jag mat,,denna eviga syssla men kul också, man försöker ju variera lite.

Idag blev det grillkorv,(grillad ute förstås),klyftpotatis och melon. Så hade jag gjort en smaskig sallad till,,SOM JAG GLÖMDE I KYLEN........
Till efterrätt blev det glass och jordgubbar mums...
Sharpay äter lite kattgodis förstås..
Åhh denna sommar,,jag njuter varje dag,,,lediiiggg

Crabfishpaj


Pajdeg:
125g Smör eller Margarin
3dl Vetemjöl
2msk Vatten

Fyllning:
1 pkt Crabfish (150g)
1dl Små Konserverade Ärtor
2dl Crème Fraiche
1dl Lättmajonäs
3msk Purjolök, finklippt
1msk Chilisås
Salt & Peppar
Räkor och Dill som garnering

Gör så här:
Blanda matfett, vetemjöl och vatten. Arbeta ihop till en deg och låt vila svalt en liten stund. Tryck ut degen i en form. Grädda i 10-15 minuter i 200 grader. Blanda ihop resten av ingredienserna. När pajen har svalnat, ha i blandningen och toppa med räkor och dill. Hämtat från Tasteline

lördag 17 juli 2010

Marianne Cedervall - Svartvintern - Ljudbok


Svartvintern är en fristående fortsättning på Marianne Cedervalls spännande och uppmärksammade debutroman Svinhugg. Byborna i Kuivalihavaara har förberett sig på en vinter i lugn och ro, som vanligt. Älgjakten är över, lingon och andra bär är plockade och nu kan man i lugn och ro gå i ide, det vill säga ägna sig åt studiecirklar, postkodlotteriet och snöskottning. Men när ett homosexuellt par flyttar in i byn, och dessutom planerar att öppa upp ett spa, blir det allt annat än lugnt. Att komma till byn och inte vara som alla andra är inte
nådigt.
Mirjam och Hervor får rycka till undsättning på sitt vis. Mirjam som hela tiden försöker hålla emot, når en point of no return när till och med Hervor blir utsatt för hot. Nu måste hon ge efter. Det finns ingen återvändo.
Marianne Cedervall blandar ond bråd död och magiskt tänkande med värme och humor på sitt alldeles egna sätt. Resultatet blir en riktig sträckläsare full av händelser
som lockar till skratt. Kopierat ur Bokus

Ja maken till underhållande bok får man leta efter och vilka dialekter.Inte visste jag att norrländska lät så gemytligt.Jag tycker hon har fångat in det mesta i denna bok, spänning, humör och lite mystik. Jag ser framemot fler böcker om Mirjam och Hervor.BETYG:

torsdag 15 juli 2010

Torsdag 15/7


Visst är det en fin bild? Vad det är? Jo det är Herpes virus,,inte för att jag vet om jag fått det, men jag har drabbats av munsår.Jag är inne på tredje tuben anti och det går ej över.
Blir bara mer och mer och så blöder det med.
Har massa sådan pluttar på underläppen..
Dessutom brända jag mig nog när jag sola sist(hallo hur dum får man var) så det svider och kliar..
Nu har jag gnällt färdigt,,min semester annars är underbar.
Efter alla läskiga bilder,,något vackert
Mina två söta töser


Mons Kallentoft - Vårlik - Ljudbok


Vårsolen skiner över Linköping och de ännu vinterbleka människor som vågat sig ut på uteserveringarna runt torget. Några svalor kretsar i skyn, färgglada tulpaner lyser från stånden och en mamma med två små barn går mot bankomaten. Men plötsligt slits lugnet itu av en kraftig explosion, och Linköping kommer aldrig att bli sig likt igen.

Kriminalinspektör Malin Fors står framför sin mammas kista i Uppståndelsens kapell och försöker känna någonting. Så bryter ett lågt muller tystnaden, och snart är hon på väg till Stora torget och en syn hon aldrig kommer att glömma. Glassplitter. Krossade blommor och utspridda grönsaker. En trasig barnsko. En duva som pickar i något rött i den öronbedövande tystnaden. Kopierat ur Bokus
Jag har läst de tre första böckerna i serien om Malin Fors och jag har tyckt de var jättebra.Tyckte om hennes knäppa tankar ibland och att hon inte var perfekt, man kände för henne. Denna fjärde bok lyckas Mons Kallentoft inte så bra,,lite för mycket flaxande i det blå.Samt känns det ganska overklig, med odjur och allt.

Och så raskar det på som sjutton i sista kapitlet.BETYG:

David Benioff - Tjuvarnas stad - Bokcirkelbok 7


Det är vintern 1942 och Leningrad är belägrat av tyskarna. Den sjuttonårige Lev ertappas med att stjäla från en död tysk fallskärmssoldat och i en cell tillsammans med desertören Kolja genomlever han natten i väntan på den oundvikliga avrättningen. Men istället för en kula i nacken tidigt på morgonen får de två männen ett märkligt uppdrag. Den ryske översten behöver tolv ägg till sin dotters bröllopstårta och de får fem dagar på sig att skaffa dem. Om de lyckas, får de behålla livet. Men om de misslyckas verkställs dödsdomen.

Jakten på en bonde med värpande höns går genom de laglösa gatorna i Leningrad, runt i den skövlade landsbygden och bakom tyskarnas frontlinjer. Den ohyggliga kylan, den gnagande hungern, kriminella element, skjutglada tyskar och kämpande partisaner är ett ständigt hot, men hjälpen finns där de minst anar det.

En riktigt god berättelse om vänskap och kärlek och om två unga män som är fast beslutna att överleva, mot alla odds. Kopierat ur Bokus

Detta var en bokcirkelbok och när jag fick den sa min kollega att den var så BRA och SPÄNNANDE och hon sträckläste den. Då tänkte jag äntligen en bra bokcirkelbok, men ack så segt jag tyckte det var att läsa..Spännande,,var då någonstans. Jag tror att hade jag fått boken utan att veta något kanske det vara annorlunda. Visst är boken bra och intressant men inte vad jag förväntade mig. BETYG:

onsdag 14 juli 2010

Onsdag 14/7


Måndag och 1.a semesterdagen,,SOL,,yes,yes..

Jag och min granne cyklade till elljusspåret och gick den stora och den lilla rundan(vi började med detta av en händelse igår. Vi kom nämligen att prata om att vi skulle motionera på semester..)
Efter det blev det en dag vid poolen, och läsning..

Grannens hund Nelly kom på besök,,bedårande va??

På tisdagen åkte jag och min jobbkollega och hälsade på en annan kollega.Där träffade vi en ursöt liten valp.Säg nej till den om ni kan..
Hon bor så otroligt fint vid sjön, dock var inte vädrets makter på vår sida utan
det myllrade i himlen.

Fast hunden var lite badsugen i alla fall

När hon visslade så kom änderna, med sina söta ungar.
Idag har jag och min granne först cyklat och gått rundan, sedan åkte vi till Forsheda och badade.
Himla gott var det.

Det är ju rent otroligt vilket fint väder vi har.Jag njuter i fulla drag,,dock är det inte så himla rent inne och ingen liten hustomte finns här.(Vem orkar städa nu)

Ikväll gjorde jag jordgubbssaft,,det kan ju vara gott i värmen