måndag 30 november 2015

Tematrio - Kanada

Så här skriver Lyrans Noblesser idag; Google Doodlen av Anne på Grönkulla för att fira författaren Lucy Maud Montgomerys 141 födelsedag får inspirera till dagens tema som därmed blir Kanada! Det är ett ganska svårt tema så därför begränsar jag er inte mer. Berätta om tre saker från Kanda som du tycker om!
Hockey, väldigt kul när Sverige och Kanada möts, brukar bli heta möten.
En gammal goding med Paul Anka.
Louise Penny har skriver deckare, jag har läst.
Det är den första i serien om  Kommissarie Gamache.
Puh jag klarade det.

Idag har jag varit hos läkaren

Han behövde varken ta fram såg eller hammare, bra va?  Mina prover ser bättre ut, men han vill att jag ska göra en datortomografi på lungorna. För att kolla om det kanske är Sarkoidos eftersom värdet var något förhöjt. Troligare är att det är SLE så jag ska få träffa en reumatolog.
Och eftersom jag fortfarande hade för högt blodtryck så får jag öka mina mediciner med en tablett och sedan ska jag på snarktest..
Så nu ska jag alltså jobba heltid i 4 dagar sedan har jag en veckas semester.
Om ni tror jag ska lata mig och läsa massa  böcker tror ni fel, då kommer mina nya köksmöbler så det blir till att skruva för glatta livet.
Denna vecka kommer gå jättefort för imorgon är det Tuppeware party, torsdag Café på jobbet och glöggfest och på Lördag Julbord.
Ha det bra.

Julkalenderbloggstafetten

Missa inte Julkalenderbloggstafetten, igår var det hos Sofies bokblogg och 17.00 var det Book Obsession .
Idag är det Morgonblogg som tipsar om en bok

29/11 klockan 7 hos Sofies bokblogg och klockan 17 hos Cecilia, Book Obsession  
30/11 Ljusletaren
1/12 Hanneles bibliotek
2. Andrea, Up in My Tree
3. Malin, Mitt bokliga liv
4. Anna, Sagan om sagorna
5. Metta, Kulturloggen
6. klockan 7 hos Veroniqa, Bokdivisionen och klockan 17 hos Breakfast book clu 
7. Hanna, Den läsande kaninen
8. Elvira, The World I Live In 
9. Gabriella
10. Mias bokhörna 
11. Ulrica, Västmanländskans bokblogg 
12. Rebecka, bokintresse
13. klockan 7 hos Elin, bokslukaren och klockan 17 hos Sara, Read and Repeat
14. Anna, Stories From the City
15. Lisa, Pantalaimone
16. Sincerely Johanna
17. Jamie, En blogg för bokugglor
18. Fiktiviteter
19. Mrs E, What you readin?
20. klockan 7 hos Agnes bokblogg och klockan 17 hos Lyrans noblesser
21. Joelinda, Boktanken
22. C.R.M. Nilsson
23. klockan 7 hos Hannah, Draw, read and take photo och klockan 17 hos Evy Callmer, A Room of My Own
24. Enkät på Sofies bokblogg

Kolla in många bra tips

Lars Kepler - Playground

Under en insats i Kosovo blir löjtnant Jasmin Pascal-Anderson skjuten och hennes hjärta står stilla under fyrtio sekunder. När hon återvänder till livet kan hon inte sluta tala om att döden börjar med en våldsam hamnstad där de styrande håller på att förlora kontrollen över den organiserade brottsligheten.
Jasmin behandlas för sin krigspsykos, lämnar det militära och försöker leva ett stillsamt liv när någonting fruktansvärt händer. Tillsammans med sin femårige son hamnar hon i en bilolycka. På sjukhuset upptäcker läkarna en blödning från sonens kranskärl. För att kunna operera honom måste de stanna hans hjärta.
Ingen kan svara på om de många vittnesmålen från tillfälligt döda bara beror på att hjärnan reagerar panikartat på syrebristen som uppstår när hjärtat står stilla. Men Jasmin törs inte ta risken. Hon vet att hennes son inte kommer att klara sig tillbaka till livet på egen hand om hamnstaden finns på riktigt.
Den andra sidan är en mycket farlig plats och farligast av allt är lekplatsen - playground. Hämtat från Bokus


Början av boken var riktigt bra och spännande och jag tänkte yes den här är ännu bättre än deras förra böcker. Men sedan hände något som jag tycker blir lite väl overkligt tyvärr, hon dör och kommer till ett andra land eller vad man ska säga. Men så kommer hon tillbaka till livet men minns en hel del från hamnstaden hon sett som död. Nu ska jag inte avslöja handlingen i boken men just detta med ett liv efter detta känns overkligt, men visst det kanske finns men tror inte det är en kinesisk hamnstad då. Detta sänker mitt betyg något men jag tycker ändå den är värd att lyssna på och uppläsaren Angela Kovács är toppenbra. BETYG 3
Ljudbok (mp3 cd)
Språk: Svenska
Serie: Playground (del 01)
Inläsare: Angela Kovacs
Utg.datum: 2015-10-26
Förlag: Bonnier Audio
Medarbetare: Mattsson, Kalle (form)
Dimensioner: 130 x 140 x 5 mm
Vikt: 52 g
SAB: Hc
ISBN: 9789173487955

Summering November

10 böcker

NYA RECENSIONSEXEMPLAR

Camilla Grebe och Åsa Träff - Eld och djupa vatten

Mattias Kuldkepp - Minnesskymning

ÄLDRE RECENSIONSEXEMPLAR(MINST 1)
HYLLVÄRMARE(MINST 1)


Lisa Genova - Fortfarande Alice


BOKTOLVAN(MINST 1)


0


ANTAL SVENSKA BÖCKER:


9


ANTAL UTLÄNDSKA:


1


MÅNADENS BÄSTA:


Camilla Grebe och Åsa Träff - Eld och djupa vatten


MÅNADENS BESVIKELSE:


Lars Kepler -PlaygroundMÅNADENS HAR VARIT:


Bokmässig verkligen bedrövlig, nu kanske ni tycker tio böcker är bra. Men mer än hälften har varit ljudböcker, nu är det p.ga min ansiktsförlamning som gjort ena ögat torrt. 

söndag 29 november 2015

Camilla Grebe och Åsa Träff - Eld och djupa vatten

Två syskon försvinner oförklarligt med ett par veckors mellanrum. Först misstänks en familjemedlem, sedan en okänd gärningsman och snart kör utredningen fast. En kort tid senare hittas foton på barnen tillsammans med 29-åriga förskoleläraren Kajsa Rantanen, som nyligen hittats död.
Vad hände Kajsa och varför finns hon på bild med de försvunna barnen? Psykologen Siri Bergman får tillsammans med kollegorna i polisens gärningsmannaprofilgrupp i uppdrag att titta närmare på brotten. Är det en pedofil som går lös eller handlar det om något mer komplext? Undersökningen övergår i en jakt på liv och död, där frågan om vem som egentligen är förövare och offer ställs på sin spets. Hämtat från Bokus

Denna bok fick jag som e-bok av Massolit förlag men eftersom den kom ut på Storytel valde jag ändå att lyssna på den. Anna-Maria Käll gör en fantastisk uppläsning. Jag gillar serien och när jag såg att Camilla Grebe dels skrev med Paul Leander-Engström och även skrev en egen bok blev jag orolig att det inte skulle komma fler i serien. Men tack och lov kom en femte del som jag kan lova är mer än lovligt spännande och lite gripande också som det blir när det handlar om barn. BETYG 5
Ljudbok (mp3 cd)
Språk: Svenska
Serie: Siri Bergman (del 5)
Inläsare: Anna-Maria Käll
Utg.datum: 2015-12-02
Upplaga: 1
Förlag: Word Audio Publishing
Medarbetare: Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner: 125 x 140 x 5 mm
Vikt: 39 g
SAB: Hc

ISBN: 9789187885372

En smakebit på søndag

Då var det söndag och jag putsar fönster och sätter upp ljusstakar, fint ska det bli i advent.
Läsningen har varit lite si och så sista tiden och även bloggandet trots att jag varit sjukskriven.
Men jag har sovit länge och sedan har tiden bara sprungit iväg.
Men denna bok har dock fängslat mig. Lite kort om handlingen;
Det handlar om en pojk som förlorade sina föräldrar i en brand och sedan placerade i en fosterfamilj
där de utnyttjar honom som arbetskraft. Men så kommer han till en ny fosterfamilj där mamman och pappan är snälla MEN..
Hemsk smakebit men boken är väldigt bra.
Trevlig första advent.

fredag 27 november 2015

Mons Kallentoft - Eldjägarna

Eldjägarna är Mons Kallentofts nionde roman om den nervigt intuitiva och skickliga kriminalinspektören Malin Fors. En historia om hur våldets verkningar kan färdas över jorden och få människor att begå handlingar som de aldrig trott sig vara kapabla till.

Hur hamnade jag här? Malin Fors står som förstenad. Skogen är fortfarande mörk i den tidiga septembermorgonen, från ett industriområde utanför Linköping sprids lukten av brandrök och framför sig på marken ser hon det brända liket av en kvinna.

Dagen innan har en nioårig pojke hittats död i en container. Mördad. Han kom från ett trasigt hem, och det visar sig att han ofta flydde ut ensam om kvällarna. Men vem kan ha velat honom så illa? Även om det verkar långsökt anar Malin att det finns ett samband, på något vis hör han och kvinnan ihop. För vem vet hur vägar korsas och människor möts? Hämtat från Bokus

Jag väljer alltid att lyssna på Mons Kallentofts böcker om Malin Fors, uppläsare Torsten Wahlund ger extra mystik åt berättelsen. Däremot var detta en av de sämre i serien, ganska seg att komma in i och lite för pratig för min del. Det blir liksom inte så spännande. BETYG 3-
Ljudbok (mp3 cd)
Språk: Svenska
Serie: Malin Fors (del 9)
Inläsare: Torsten Wahlund
Utg.datum: 2015-10-19
Förlag: Bonnier Audio
Medarbetare: Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner: 125 x 140 x 6 mm
Vikt: 54 g
SAB: Hc
ISBN: 9789176470282

torsdag 26 november 2015

Camilla Grebe - Älskaren från huvvudkontoret

Emma har en älskare. En älskare som är allt hon har drömt om och lite till. Det finns egentligen bara ett problem - han råkar vara vd på klädjätten där hon är anställd: en opraktisk, men samtidigt oemotståndligt kittlande omständighet som väl egentligen inte utgör ett hinder för en relation. Eller?
På deras förlovningsmiddag försvinner han spårlöst - lika oväntat som han dök upp. Och inte långt efter det hittas en ung kvinna bestialiskt mördad och lemlästad i hans bostad i en fashionabel förort till Stockholm.
Peter Lindgren, resignerad men rutinerad kriminalpolis, får hjälp av beteendevetaren Hanne Lagerlind i utredningen av mordet, som bär tydliga likheter med ett tio år gammalt, olöst brott. Tillsammans söker de efter svaren som kan förklara det fruktansvärda brottet; en undersökning som sträcker sig från ett köldslaget Stockholm och många år tillbaka i tiden och som också får dem att trevande återuppta den relation de en gång hade.
Vem är den mördade kvinnan? Har brottet en koppling till det snarlika mordet ett decennium tidigare? Varför försvann älskaren från huvudkontoret och varför verkar kärleken alltid vilja något annat med oss än vi vill med den?
Älskaren från huvudkontoret är en psykologisk spänningsroman med många bottnar. Skrämmande, överraskande och berättad med absolut gehör för kärlekens klåda. Det är en berättelse där perspektiven ständigt förändras och där författaren leker med läsarens förväntningar - gärningsmannens skepnad och bevekelsegrunder förblir otydliga intill slutet. Hämtat från Bokus

Jag hade läst om boken på bloggar innan och där beskrivs den som oerhört spännande och jättebra.
Det kanske är dumt att läsa innan vad andra tycker för då skruvar man upp förväntningarna. Så är det aldrig riktigt samma sak att lyssna på en bok som att läsa den, vissa böcker passar helt enkelt inte som ljudbok. Jag tyckte denna var otroligt rörig hade svårt att få grepp om handlingen, det var många olika jag och ingen riktig markering när den ena slutar. I en ljudbok måste detta vara övertydligt. Trots det lyssnade jag klart mycket för att Katarina Ewerlöf ä så bra.
BETYG 3-
Ljudbok (mp3 cd)
Språk: Svenska
Inläsare: Katarina Ewerlöf
Utg.datum: 2015-08-20
Förlag: Bonnier Audio
Medarbetare: Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner: 130 x 140 x 5 mm
Vikt: 54 g
SAB: Hce

ISBN: 9789176470336

onsdag 25 november 2015

Bokpost igår

Det kom bokpost igår, och det verkar vara en minst sagt intressant bok.
Det här gillar jag också, stor text.

tisdag 24 november 2015

Tematrio - Anna, Karin, Elisabeth

Så här skriver Lyrans noblesser på sin blogg; Jag har nyss haft namnsdag och snart har jag det igen. Temat denna vecka blir därför egocentriskt och baseras på mina namn Anna, Karin och Elisabeth.
Berätta om tre böcker/texter vars huvudpersoner eller författare heter Anna, Karin eller Elisabeth!
Den nyss lyssnade boken Tisdagsklubben där huvudpersonen heter Karin.
Denna fantastiska historiska romanen Polarnatt som handlar om mellansystern Elisabeth Stiernfors och när hon ska gifta sig. då hon får erfara att allt inte blir som man tänkt sig.
Denna spännande deckare som handlar om ett mord som hänt i verkligheten. Hon som blev mördad heter Hanna och det låter nästan som Anna.
I alla fall när min dotter skulle be sin Idol skriva hennes namn då tappade hon H:et så det blev Anna.
Förresten tycker jag alla heter Emma i alla böcker jag läser. Vad har hänt med vackra namn som Marie?

Lisa Genova - Fortfarande Alice

Alice Howland är en mycket välrenommerad Harvardprofessor på höjden av sin karriär när hon märker att hon börjar glömma saker. Först ett ord då hon håller en föreläsning, något som vanliga människor inte ens skulle reflektera över men som är en skrämmande upplevelse för den osedvanligt strukturerade och skärpta Alice. Och så den dag då hon under sin joggingtur i city upptäcker att hon inte vet var hon befinner sig. Hon söker läkare och får diagnosen tidig Alzheimer. Hon är femtio år gammal. 

Fortfarande Alice handlar om en kvinna som rent bokstavligt tappar förståndet. Det är hjärtslitande sorgligt och fruktansvärt skrämmande men ändå inte alldeles becksvart. Alice växer också av sjukdomen, får en närhet till sin man och sina barn som hon inte haft särskilt mycket tid eller känslor för tidigare. För Alice är trots allt inte bara den galna Alzheimerpatienten hon är också fortfarande Alice: professor, lärare, maka, mor och till sist även mormor. Hämtat från Bokus

Det här är en sådan bok som alla bör läsa, det ger en väldigt bra blick in i sjukdomen. Man får följa Alice från det hon får besked om att hon har sjukdomen till hur hennes liv sakta förändras på grund av den. hon kan inte längre resa för minnet blir bara sämre och sämre. Allteftersom sjukdomen framskrider blir hennes liv mer inskränkt, och hon kan inte sköta sitt jobb till fullo. Tack och lov slutar boken innan det blir för hemskt men man förstår ändå. Det är väl den värsta bland sjukdomar för den är så himla förnedrande .
BETYG 5
Ljudbok (mp3 cd)
Språk: Svenska
Inläsare: Anna Maria Käll
Utg.datum: 2015-10-12
Upplaga: 1
Förlag: Bokfabriken
Översättare: Anna Sandberg
Originaltitel: Still Alice
Dimensioner: 123 x 140 x 3 mm
Vikt: 38 g
SAB: Hce

ISBN: 9789176291849

Tisdagsutmaning: ge en bok ett pris

Ja men att få utse en vinnare låter kul, de som vann Augustpriset hör väl inte riktigt till mina favoriter.
Jo, Jessica Schiefauer bok När hundarna kommer har jag tänkt läsa men de andra två tror jag bestämt jag hoppar.
Däremot blev det ett väldigt lyckokast när Camilla Davidsson kontaktade mig och ville att jag skulle läsa hennes bok. Under vintergatan alla stjärnor.
Jag slukade boken och tokgillade den. Den handlar om Emma som flyr undan karriärjobben och bestämmer sig för att gå pilgrimsleden Santiago de Compostela. Under färden möter hon många intressant och kloka människor men hon bearbetar också sina egna tankar och handlingar.
Boken är intressant och tänkvärd med fina miljöbeskrivning.

Denise Rudberg - När klockan slår fem

Femte delen i den populära Elegant crime-serien är här. Den ovanliga men mycket populära deckarhjältinnan Marianne Jidhoff - medelålders änka och åklagarsekreterare - är tillbaka.

Det är sensommar och Stockholm skakas av en rad överfallsvåldtäkter i de finaste kvarteren på Östermalm. När ett av våldtäktsoffren mördas, och hon visar sig vara dottern till en välrenommerad kommissarie, får åklagarsekreterare Marianne Jidhoff och hennes kollegor det känsliga fallet. De börjar misstänka att det finns kopplingar till en serie våldtäkter som skedde tjugo år tidigare i Lunds studentkretsar. Tillvägagångssättet då liksom nu är utstuderat - efter att noggrant ha valt ut sina offer tar sig gärningsmannen in i deras hem när de sover.

Marianne Jidhoff, kriminalkommissarie Torsten Ehn och kriminalassistent Augustin Madrid anar att våldtäktsmannen själv har kopplingar till Östermalm, men upptäcker snart hur svårt det är att få familjerna i de eleganta våningarna att prata om en av de sina.

Denise Rudberg tar oss än en gång med in i överklassens salonger och bjuder på både krypande spänning och elegant underhållning. Hämtat från Bokus

När jag började med denna serie hade jag inte läst något av Denise Rudberg innan men efter första boken var jag fast. Eller rättare sagt ljudbok, för jag har lyssnat på serien, Anna.Maria Käll är en fantastisk uppläsare. Denna del 5 i serien var riktigt bra och bitvis spännande. Tur att det är kallt så vi kan ha fönstret stängt. BETYG 4
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (167.8 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Anna Maria Käll
Utg.datum: 2015-11-02
Förlag: Bonnier Audio
ISBN: 9789176510605

söndag 22 november 2015

Anna Fredriksson - Tisdagsklubben

Anna Fredriksson har tidigare skrivit tre relationsromaner som vunnit både kritikernas och läsarnas hjärtan. Nu är hon tillbaka med Tisdagsklubben, en berättelse om att befinna sig i övre medelåldern, när man hamnat i invanda relationer som inte så lätt låter sig förändras eller brytas upp. Men det är också en roman om svåra livsval och om att bli galet härligt förälskad - oavsett hur gammal man är.

Karin tänker inte efter så noga när hon anmäler sig till kvällskursen i asiatisk matlagning varannan tisdag. Hon vet bara att hon behöver bryta den oro och ensamhet som uppstått efter maken Stens stroke. Även om han verkar ha klarat sig utan några fysiska skador är allt förändrat. Han har blivit sluten, vresig och likgiltig inför framtiden.

Matlagningskursen leds av Henrik, en passionerad och framgångsrik kock, och blir ett andningshål för Karin. Hon lär känna den livsbejakande Monika och de två börjar kalla sig Tisdagsklubben. Karin inser mer och mer att hennes liv inte alls har passerat något bäst före-datum. Monika får saker att hända och förmedlar nya sätt att se på världen och tillvaron. Ingenting är som förut i Karins liv och hon börjar ifrågasätta det hon tidigare trott var sant. Ska hon våga bejaka sina innersta önskningar och sätta sin trygga tillvaro på spel? Eller ska hon acceptera att alla drömmar inte slår in, särskilt inte efter sextio, och i stället vara nöjd med det hon faktiskt har? Hämtat från Bokus

Vilken bok så lättlyssnad och så himla bra, Anna kan verkligen det där med att beskriva relationer.
Nu hör kanske inte denna genren till de jag brukar lyssna på så därför är det ett extra bra betyg.
Jag lyssnade på den när jag låg på sjukhus och ville ha en röst som inte skar i huvudet, men Anna-Maria Käll gör det så himla bra.
Jag känner verkligen med Karin och kan verkligen sätta mig in i hennes dilemma, det får en att börja tänka lite. BETYG 4
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (185.2 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Anna Maria Käll
Utg.datum: 2015-09-02
Förlag: Bonnier Audio

ISBN: 9789176510810
Köp boken på Bokus eller AdLibris eller Cdon

En smakebit på søndag

Söndag och en vecka kvar av min sjukskrivning, jag vill passa på att tacka alla, för fina Krya på dig hälsningar, det värmer så fint när man är sjuk. Jag har fortfarande lite av ansiktsförlamningen kvar och känner att mitt blodtryck inte är nere i rätt nivå,men jag är bättre.
MEN på grund av förlamningen har ena ögat varit torrt så läsning har ansträngt för mycket men lyssna går ju också bra.
Just nu är det denna som är i lurarna och här följer ett smaskigt smakprov.
Det var väl lite småmysigt så här en söndag. Fler smakebitar här.

lördag 21 november 2015

Kolla in här

Idag gör jag ett besök på bokbloggen I regnet så titta in där och läs mina svar på frågor. Så kanske jag får någon kommentar i alla fall.
Ja, annars lyssnar jag på ljudbok och plockar lite bland papper, en får ta de lite lugnt.
Hoppas alla får en skön Lördag

fredag 20 november 2015

Fredag och helgens läsning

Ja,så var det fredag idag och en vecka kvar till vi sätter upp ljusstakar i våra fönster. Så nästa helg vet jag precis vad jag kommer göra. Putsa fönster och hänga upp julgardiner.
Men denna helg blir det lite småpyssel och lite läsning. Jag har två böcker jag ska läsa ut.
Så ska jag lyssna klart på denna;
Till kvällen serveras Faijtas, det är riktigt gott.
Ha en bra helg. Vad är dina planer inför helgen?

torsdag 19 november 2015

Nej, jag har inte slutat läsa men jag är trött

Efter min sjukhusvistelse blev jag sjukskriven två veckor och JA, jag är trött så det blir varken mycket läst eller bloggande. Jag började nyligen på en ny bok men känner att det var definitivt inte min typ av bok, alldeles för ingående beskrivningar och svammel.
Så håller jag på med denna också men den är inte alls lika bra som ettan, men ändå inte dålig.
Jag har säkert förlorat intresset för att läsa. Kanske ska jag börja knyppla istället.
Det blir säkert bra med tiden men just nu är det lite svårt att läsa långa stunder, mitt ena ögat blir lite torrt efter ansiktsförlamningen.
Så jag lyssnar gärna på böcker istället.
Men om ni undrar varför jag inte tittat in till er beror det på en STOR portion trötthet.
Så har jag fastnat för en och annan tv-serie också.
Ha det bra

måndag 16 november 2015

Tematrio - Verklighetsflykt

Ibland är verkligen den verkliga världen svår att förhålla sig till. Och efter att under ganska lång tid ha läst många böcker som handlar om trasiga människor i svåra situationer behöver jag definitivt lite verklighetsflykt. Samtidigt brukar jag inte vara särskilt förtjust i feel-good och romantik. Kanske passar mig andra världar bäst? Berätta om tre böcker som lättar upp i tillvaron!


För min del tycker jag de flesta böcker lättar upp tillvaron, ja om det inte är en faktabok förstås, men de läser man av lite andra skäl. Jag tycker en riktigt bra deckare kan lätta upp eller varför inte en fantasy.

I ljusets makt av Leigh Bardugo bara tokälskade jag, läser tvåan just nu men ja den är inte riktigt lika bra.
En svensk författare som skriver en väldigt bra bok, om hur livet kan ta lite oväntade vändningar.
Bra deckare=Agatha Christie
Ha en kramig måndag.

Katerina Janouch - Babyrace: På smällen

Den efterlängtade fortsättningen i Babyrace-serien!
Det hade börjat som en lättsam lek, en ganska töntig tävling i vem som först blir mamma. Ett babyrace. Hade någon av dem ens tagit den på allvar? Uppenbarligen hade resultatet i alla fall blivit ytterst konkret.
Året kunde ha börjat bättre för Emily. Trettio, singel, snart bostadslös och nu även på smällen. Kompisen Sandra kände sig olustigt delaktig.
Här är din livmoder, och här har vi ett litet barn, sa barnmorskan och log. Ett dunkande ljud hördes. Susanne rynkade pannan medan hon fortsatte att föra dopplern över magen. Det dröjde oroväckande länge innan hon sa något.
Jag måste gå och hämta en kollega, sa hon och såg plötsligt stressad ut. Ligg kvar så kommer jag strax tillbaka. Väntan blev kort. Strax kom Susanne Eriksson tillbaka och med sig hade hon ytterligare två personer. Tystnaden som sänkte sig över rummet var kvävande.
Vad är det?, mumlade Emily. Ingen svarade. Nu får ni lov att berätta för mig, sa hon, denna gång med högre röst.
Men svaret var bortom hennes vildaste fantasier ...  Hämtat från Bokus

Jag tänkte egentligen inte läsa tvåan eftersom jag tyckte ettan var lite väl barnslig. Men faktiskt är det uppläsaren som gjorde att jag började lyssna ändå. Denna är klart mycket bättre än ettan inte alls lika barnslig. Här visar Janouch prov på hur duktig hon är som författare och man sögs verkligen in i berättelsen och känner med Emily. Jag läser/lyssnar gärna på en fortsättning. Men fortfarande är serien om barnmorskan Cecilia Lund mycket bättre. BETYG 3
Ljudbok (mp3 cd)
Språk: Svenska
Serie: Babyracet (del 2)
Inläsare: Anna Maria Käll
Utg.datum: 2015-11-09
Förlag: Bokfabriken
Medarbetare: Hammarström, Helena (form)
SAB: Hc
ISBN: 9789176291504
Köp boken Bokus eller Adlibris eller Cdon

Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt - De underkända

En känd dokusåpadeltagare hittas mördad i en övergiven skola, skjuten i huvudet med bultpistol. Han sitter på en stol i ett klassrum, bunden, med ansiktet vänt in mot hörnet och en dumstrut på huvudet. Ett flersidigt frågeformulär sitter fastnitat på ryggen med häftpistol. Testet har med allmänbildning att göra och den mördade har uppenbarligen inte klarat kraven.

Det första offret följs av flera, alla samma sorts mediala kändisar, och Riksmord kopplas in. De famlar efter bevis men Sebastian Bergman hittar spår i anonyma insändare i tidningar och chattar. Skribenten raljerar mot bristen på allmänbildning hos den nya generationens förebilder, men uppehåller sig lite för gärna vid morden. Sebastian börjar utmana och inser snabbt att den anonyma vet saker om morden som bara polisen känner till.

I De underkända - HjorthRosefeldts femte bok i den framgångsrika serien om Sebastian Bergman - ställs han och kollegerna från Riksmord inför en komplex och avancerad seriemördare som till slut kommer hota hela teamets existens Hämtat från Bokus

Jag väljer alltid att lyssna på dessa böcker på grund av den helt fantastiska uppläsaren Niklas Ek. Han passar verkligen för denna bokserie. Jag gillar denna serie om Sebastian Bergman, storyn var okey, men den var lite väl långrandig. Dock ganska spännande emellanåt och sedan är det roligt att följa personerna och deras privatliv, vilket denna bok hade mycket fokus på. Sebastian har en förmåga att krångla till allt för sig, och man undrar helt klart hur det ska gå. Självklart vill jag lyssna på nästa bok också, även om det inte var den bästa i serien.  BETYG 4
Ljudbok (mp3 cd)
Språk: Svenska
Serie: Sebastian Bergman (del 5)
Antal sidor: 1
Inläsare: Niklas Falk
Utg.datum: 2015-10-22
Upplaga: 1
Förlag: Norstedts
Dimensioner: 127 x 145 x 7 mm
Vikt: 52 g
SAB: Hc
ISBN: 9789113067452
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

söndag 15 november 2015

En smakebit på søndag

Jag läser eller rättare sagt lyssnar på Anna Fredrikssons bok Tisdagsklubben.
Det handlar om Karin och hennes man Sten, som trillade ihop vid matbordet och fick åka ambulans in till sjukhuset. De upptäcker en propp i hjärnan och föreslår ett kirurgiskt ingrepp.
***
Visst låter det gräsligt, nu hör till saken att jag i  tisdags åkte in akut till sjukhuset för jag var sned i ansiktet, jag hade fått en s.k ansiktsförlamning. Så gissa om jag såg framför mig hur jag fick göra exakt detta gräsliga ingrepp. 
Det var lite svårt att komma åt datorn i morse, men hon har väl saknat mig.

Ha en trevlig söndag, även om det är svårt med tanke på allt som hänt i Paris.