torsdag 31 maj 2012

Amos Oz - Lantliga scener - Bokcirkelbok 5-12


Lantliga scener består av åtta noveller som tillsammans bildar en roman. Den utspelar sig i Tel Ilan, en idyllisk men bedagad israelisk by, och varje novell utgår från någon av byns invånare. Det kan vara en man vars hustru lämnat honom, en framgångsrik läkare som slösat sin kärlek på systersonen men nu är ensammare än någonsin, en argsint och förvirrad gammal man och hans uppoffrande dotter, en mäklare som visas omkring i ett stort hus och till sist blir inlåst i källaren men hela tiden intalar sig att allt är i sin ordning.

Alla söker de efter något utan att veta vad det är de saknar, alla bär de på en hemlighet som de, liksom läsaren, bara kan gissa sig till lösningen på.

De enskilda historierna växer till en av vemod infärgad gobeläng om en by stadd i förändring, om människor som vandrar ut och in ur varandras liv. Det är ingen politisk allegori men under varje berättelse vibrerar en dissonans, en aning om en annan historia under ytan, redo att bryta fram, att hittas, om bara sökandet fortsätter. 
 Här blir det inget betyg, då jag bara hann läsa en novell, skulle gärna vilja läsa färdigt den då jag kände en viss förhoppning att den kunde vara bra och annorlunda.

måndag 28 maj 2012

Vad är det för fel på mig?

AdLibris har tre pocket för 99 kronor, och genast vill jag ha,hittar massa böcker jag MÅSTE ha..
Jag har böcker jag inte läst ännu,,men jag vill ha, egentligen har jag inte ens råd.
Studenten snart och kostar massa pengar,,plus massa stress,och efter all den stress är jag värd böcker,eller hur?
För i sommar ska jag njuta av en god bok i trädgården,,


Låg och trött,,mmmmMåndag

Jag har varit ganska trött idag,,sviter av helgens surrande kanske,,var ute och partajade i fredags och det blev MYCKET, senare än jag tänkt.
Känner också att jag inte hinner med allt jag tänkt,,tiden bara rinner iväg..
Så denna förbaskade pollen,,åhh va det kliar i ögonen,,typ jätteröda,,inte kul..
Man kan knappt ha smink,,och det behövs,,..
Detta tillstånd gjorde att jag blev JÄTTESUGEN på att beställa böcker från AdLibris 3 pocket för 99:- Jättebilligt...Men vad ska jag med alla böcker nu,,hinner ju inte läsa..
Studenten först,,fast sugen blev jag,,kanske fundera lite..
Imon blir det till att städa färdigt köket..måste hinna...

torsdag 24 maj 2012

Andrew Kaufman, Pia Printz - Alla mina vänner är superhjältar - Ljudbok

TÄNKVÄRD, KNASIG och inkluderar FÖRFATTARINTERVJU!

Alla Toms vänner är superhjältar. Tom har till och med gift sig med en superhjälte, Perfektionisten. Under deras bröllop blir Perfektionisten hypnotiserad av sin före detta pojkvän, Hypno.
Resultat: Tom blir osynlig för henne.

Inget Tom gör kan få henne att se honom. Inget Tom gör kan få Perfektionisten att se honom. Sex månader senare är hon övertygad om att Tom har övergivit henne, så hon bestämmer sig för att flytta från Toronto. När hon kliver på 4-timmarsplanet till Vancouver vet hon inte att Tom finns vid hennes sida. Innan planet landar måste han få henne att förstå att han är där, annars kommer han att förlora henne för alltid.Kopierat ur Bokus
Tur att den var bara två timmar lång för den här var inte bra. Massa upprepningar av påhittade superhjältar, tänkvärd,,,njaaa. Visst den hade ett budskap MEN den kunde blivit så mycket bättre.BETYG:

Jussi Adler-Olsen - Flaskpost från P - Ljudbok

På polisstationen i Wick, långt borta i Skottland, stod en grön, repad flaska i fönsterkarmen under lång, lång tid. Den var liten. Ingen tog någon notis om den. Ingen märkte brevet inuti. Därför undrade ingen vad de halvt utplånade bokstäverna HJÄLP kunde betyda.
När kriminalinspektör Carl Mørck på omvägar får den gamla flaskposten i sina händer, tror han först att det nästan utplånade nödropet är resultatet av ett grovt pojkstreck. Men efterhand som han och hans assistent Assad lyckas avkoda mer och mer av brevet, inser de att två pojkar förts bort någon gång på nittiotalet och att flaskposten är det enda livstecken man fått från dem sedan dess. Men vilka är pojkarna? Varför har deras föräldrar aldrig anmält dem som saknade? Och vad hände med pojkarna?
Carl och Assad dras längre och längre in i en beräknande och känslokall kidnappares nät, och plötsligt går det upp för dem att tiden håller på att rinna ut. Även om många år har gått är kidnapparen fortfarande aktiv. Mardrömmen tar aldrig slut.

Kriminalromanerna om Avdelning Q har snabbt blivit en stor framgång. De handlar om kriminalinspektör Carl Mørck som motvilligt går med på att starta Avdelning Q, en cold case-avdelning inom Köpenhamnspolisen. Tillsammans med sin assistent Assad tar han sig an brott som av alla anses som hopplösa att klara upp.Kopierat ur Bokus
Jag fortsatte med nummer 3 i serien om Avdelning Q, som tar upp gamla fall. Denna bok var spännande och "boven" var en riktigt läskig typ. Så gillar jag Carls assistent Assad, han verkar ha hjärtat på rätta stället.Stefan Sauk är super som uppläsare.Väntar spänt på fortsättningen, den har redan kommit ut som bok "Journal 64" men som ljudbok kommer den först i augusti.BETYG:

Tid,,jag vill ha mer tid

Just nu skulle jag vilja ha 35 timmars dygn minst,,hinner inte med allt som ska göras.
Massa att göra inför studenten och så vill barnen ha lite hjälp med läxor och annat..
Jag har inte ens hunnit städa,och den nya boken med Mari Jungstedt,,har jag bara läst några sidor på..Ljudböckerna går också lite trögare också,,men snart kommer jag vara ledig en vecka..Då har jag visserligen fullt upp men allt görs bättre med ljudbok i öronen.
När studenten är över då vet jag vad som väntar mig..

onsdag 23 maj 2012

Bokstaven D

Bokstaven D,,och jag hittade en hel del.
Kate Morton-Den glömda trädgården och A.J Kazinski-Den sista människan och Richard Dübell-Djävulsbibeln och Stephen King-Duma Key.. Och vet ni vad,,jag har inte läst en enda..Vilken ska jag börja på?

tisdag 22 maj 2012

Dag 13 – Mitt drömbröllop.

Jag tror inte jag kommer gifta mig igen, mitt eget bröllop var fint och jag var jättelycklig. MEN OM,,skulle jag vilja gifta mig vid havet..
Man kunde duka direkt på stranden,,grilla en bit kött..enkelt och mysigt..Gott vin och en sallad så är middagen klar.

söndag 20 maj 2012

Tre dagar av.....................

 
Huvudvärk,,så in i bomben..Först hade jag jätteont i ryggen, men det gick över med lite massage och vila. Så blir jag småsnuvig,,är det allergi eller förkylning. Jag gjorde i alla fall uppehåll med stavgåendet,,INTE BRA.. Och denna huvudvärk,,det går över lite med tabletter men inte helt..
 
JAG HINNER INTE med sådant här nu,,,massor att göra..Bl.a måste jag göra studentplakatet färdigt,,baksidan är nästan klar i alla fall..
I helgen ska jag storstäda köket,,och laga ena skåpdörren, men det ska nog gå bra..En får ju fixa allt,,har ingen handy-man,,Känner ni någon singel sådan skicka hit honom?

lördag 19 maj 2012

Jussi Adler-Olsen - Fasanjägarna - Ljudbok

1987 hittas ett syskonpar brutalt mördade i en sommarstuga. Polisens utredning pekar på att mördaren finns bland en grupp unga internatskolelever, som kommer från några av de mest välbärgade familjerna i Danmark. Men bevisen är inte starka nog och utredningen läggs på is. Nio år senare erkänner en av de misstänkta att han låg bakom morden. Därmed anses brottet vara uppklarat. Av oförklarliga anledningar hamnar mappen med fallet på kriminalinspektör Carl Mørcks skrivbord. Mørck, som arbetar på Avdelning Q, Köpenhamnspolisens cold case avdelning, är först övertygad om att fallet har hamnat fel. Men när han börjar gräva i materialet upptäcker han att något är galet. Tillsammans med sin assistent Assad börjar Carl utreda kopplingen mellan uteliggaren Kimmie och tre av landets mäktigaste män. De letar desperat efter henne eftersom hon har information som kan krossa dem. Kommer de att hitta henne? Och är det verkligen det de vill? Fasanjägarna är den andra boken om Avdelning Q, en cold case avdelning inom Köpenhamnspolisen.Kopierat ur Storytel
Jag blev så fast vid Carl Mörk och hans assistent Assad,,att jag direkt fortsatte med nästa bok. Här handlar det om ett gäng som i sin ungdom begick fasansfulla saker och en del fortsätter i vuxen ålder. De har makt och pengar och kan köpa det mesta.Kimmie har dock flyt ur gruppens klor och de vill ha tag på henne..Denna är spännande och men historien äcklar mig, dels med djuren som far illa och lite annat. Jag gillar huvudpersonen, han är lite avig men har hjärtat på rätta stället. Och Assad,,han är helt underbar..Så jag fortsätter direkt med nästa bok. BETYG:

Grattis mina tvillingar

Jättegrattis på 19-årsdagen..


Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.

Jag har inte alla bilder inskannade, och på sista tiden har det inte varit så mycket utomlandssemestrar.
Men, men jag är helt nöjd med att komma till havet. Och när jag fyllde 50 tog min tjejgrupp mig till Haverdal, Halmstad. Helt underbart..

fredag 18 maj 2012

3 veckor kvar.....PANIK

Oj bara tre veckor kvar sedan är det studentfest,,mycket kvar att göra..Och inte är jag på topp heller, småont i halsen, frusit och varit superdupertrött..Men det är bara att glömma bort..
Imorgon är det fönsterputs och fortsätta med studentplakat.Dagen efter blir det lite städning, tvätta m.m
 Det blir säkert bra till slut,,men mycket jobb väntar..Fast kul också..

Ett år har gått

Ett år är det sedan pappa gick bort. Saknaden finns hela tiden och när jag står vid stenen vid kyrkogården, då gråter jag en skvätt. 
♥♥♥♥

Bokstaven C

Oj,,det var ett tag sedan jag hade en bokstav, men nu kommer det.
Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren ligger högst upp i min läshög. Corpus Delicti och Causa Mortis av Elias Palm är två deckare om
rättsläkaren Ella Andersson lästa. Björn Hellbergs deckare Club Karaoke, ej läst ännu.

onsdag 16 maj 2012

Läser just nu

Just nu läser jag denna bok, det är en samling noveller, jag har läst en och den var inte bra. Men så lätt ger jag inte upp, jag ska läsa en till men är den inte bra,,,då blir det Jungstedts nya istället..Beställde hennes nya och Justin Cronin´s Flickan från ingenstans, som jag velat ha en tid.
Jag lyssnar just nu på dansk deckare Avdelning Q,,så himla bra,,med Stefan Sauk som uppläsare,,han är helt toppen..Jisses...
En bok jag verkligen måste läsa är Cirkeln,,jag började faktiskt på den,,men fastnade inte riktigt..
I sommar ska jag ta nya tag...
Så kommer det massa bra ljudböcker,,så jag får nog fullt i sommar..