måndag 30 november 2020

Anna Alemo - Emmas nya liv

En otrohet vänder snabbt upp och ner på hela tillvaron. På ett ögonblick är Emma nyskild och försöker anpassa sig till varannan vecka-livet med barnen. Exmannen har flyttat ihop med sin nya unga kvinna, tillika barnens nya bonusmamma, och verkar oförskämt lycklig. Hur kan livet vara så orättvist?

Trots att Emma är förvirrad och en smula bitter är hon fast besluten att få ihop sitt nya liv. När hon tänker efter har hon ändå mycket att vara tacksam över.

När hon träffar den charmige sångaren och tonårsidolen Peter ändras allt. Han är nästan tio år yngre och väldigt snygg. Att yngre tjejer flockas runt honom är inte svårt att förstå. Emma är däremot inte intresserad av honom. Inte på något sätt. Hämtat från Bokus

📕KORTRECENSION📗

Vilken bra bok, här finns det mesta, men framför allt är den så himla rolig. Uppläsaren gör dessutom ett utmärkt jobb. En titt på omslaget så ser jag att där finns mycket av bokens handling. Läs den och få en rolig stund.

BETYG 5
Format Ljudbok
Filformat Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (235.5 MB)
Språk Svenska
Serie Emma Lind (del 1)
Inläsare Anja Lundqvist
Utgivningsdatum 2020-09-14
Förlag Lind & Co Förlag
ISBN 9789179030803
Min bok lyssnade jag på genom Storytel 💚💜💚

lördag 28 november 2020

Mia Ahl - Bus och godis

De tre väninnorna Jenny, Sofia och Jessika träffas allt mer sällan på sin favvo-restaurang Dorsia, i Göteborg. Det kan bero på att Sofia knappt når fram till bordet nu när hon väntar tvillingar, samtidigt som hon har en omöjlig tonårsdotter i Chloe.

Jenny har i sin tur rökt fredspipa med sin man Magnus, men freden visar sig vara bräcklig. Och när hennes mamma blir tokförälskad i Bjarne, som försöker pracka på Jenny skönhets- och hälsokostprodukter som snarare tycks vara hälsovådliga, inser hon att hon nu har två dränerande karlslokar på halsen.

Jessika och hennes juvelerar-Claes tycks dock vara på väg mot solnedgången tillsammans. Men så smyger sig en orm, i form av en misstänkt stöld, in i deras lilla paradis. Allt medan något nästan lika skrämmande som tvillingfödsel, slemmiga säljartyper och juvelstöld närmar sig - Halloween! Hämtat från Bokus

📕KORTRECENSION📗

Då var det sista delen i Högtiderna och det har varit mysigt att följa väninnorna och deras liv. Halloween tiden då mycket märkliga saker kan hända, så även i denna bok. Detta är enligt mig den bästa boken i serien, mer välskriven och genomtänkt. Här knöts påsen ihop och vill du veta hur allt slutar så läs denna charmiga bok.

BETYG 3
Format Ljudbok
Filformat Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (197.4 MB)
Språk Svenska
Serie Högtiderna (del 4)
Inläsare Janna Eriksson
Utgivningsdatum 2020-10-20
Förlag Word Audio Publishing
ISBN 9789180001847
Min bok lyssnade jag på genom Storytel 💜💙💜

torsdag 26 november 2020

Helgfrågan v.48

 Jag tycker tiden flyger fram, hinner absolut ingenting, adventspynta får jag göra i helgen. Och lite pynt vill jag ha upp även om jag inte ska vara här på självaste julafton. Det är ganska mysig tid tycker jag. I år har jag lagt in om helledigt mellan jul och nyår då jag tänkt läsa böcker och blogga en hel del med samt kanske sy lite.

Har du pyntat klart?

Bonusfråga: Är det extra pyntat i bokhörnan?

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

tisdag 24 november 2020

Mia Ahl - Gubbröran

Del tre i Mia Ahls känna-igen-sig-roliga serie om de tre göteborgs-väninnorna Jenny, Sofia & Jessika. Livet har sin - inte alltid gilla - gång; Jennys man, Magnus, blir alltmer en sexistisk soffpotatis som visar allt mindre intresse för sin fru. Dessutom tycks han dölja något för Jenny, kanske är det en otrohetsaffär?

I kontrast leker livet för Jessika, och hennes juvelerar-chef Claes har till och med friat. Vägen ligger öppen för ett härligt midsommar-bröllop. Men det är ändå något som skaver. Kan det vara det att Jessikas minst sagt krävande mamma till råga på allt vill vara den som bestämmer om bröllopet - in i minsta detalj?

Sofia har i sin tur inga problem på karl-fronten. Men förutom sin egen man känner hon dessutom begär efter salta kex. Därtill är hennes tonårsdotter en källa till ständiga bekymmer. Vilket når sin kulmen när dottern passar på att bjuda in lite kompisar när föräldrarna är bortresta över helgen. Undrar vad pappa Henrik har i sitt fina barskåp ...?

Detta, och mycket mer därtill, avhandlar de tre väninnorna på sin månatliga lunch på restaurang Dorsia. Och när Sofia passar på att föreslå för Jenny att de ska arrangera en möhippa för Jessika, reagerar Jenny med skräckblandad förtjusning. Hon har inte glömt Sofias upptåg med att bjuda Jessika på en strippande jultomte ...Hämtat från Bokus

📕KORTRECENSION📗

Här fortsätter serien om de tre väninnorna och i denna bok får vi följa dem alla. Del 3 i serien och även denna är lättläst och charmig och av omslaget så ser vi att det är midsommar. Jag skulle rekommendera att läsa dem iordning för att få ut det mesta av boken.
BETYG 3
Format Ljudbok
Filformat Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (213.6 MB)
Språk Svenska
Serie Högtiderna (del 3)
Inläsare Janna Eriksson
Utgivningsdatum 2019-06-11
Förlag Word Audio Publishing
ISBN 9789178294558
Min bok lyssnade jag på genom Storytel 💙💚💚

måndag 23 november 2020

Mia Ahl - Chokladägget

Chokladägget är den efterlängtade uppföljaren till julens succé Skumtomten. Då var det Jessika som fick sig en strippande tomte som julklapp, nu är det väninnan Jenny som fyller 40, helgen före Påsk. Välvilliga ångvälten Sofia och - mer motvilligt - Jessika planerar en överraskningsfest åt Jenny. Men märkligt nog vill inte Jennys man Magnus vara med på tåget. Han säger sig inte fira födelsedagar längre, och tycks inte ens vilja ge Jenny en present.

Samtidigt inser Jenny att hon får ta saken i egna händer om hennes egen högtidsdag ska bli minnesvärd. Mot den slantvändande Magnus vilja anmäler hon sig till en chokladkurs, och att kursledaren Emil är lite av en läckerbit han också, är en trevlig bonus.
När Jenny berättar mer om Emil än om själva kursen för sina två väninnor inser de att det är fara å färde. Hur ska de få den bekväme trögtänkte Magnus att förstå att han riskerar att Jenny låter en oönskad påsksmäll brisera? Hämtat från Bokus

📕KORTRECENSION📗

Denna bok handlar om Jenny väninna till Jessika som förra boken Skumtomten handlar om. Nu är det påsk därav den passande titeln och fina omslaget. Denna är precis lika underhållande och charmig som första boken. Så det är bara att fortsätta med nästa.

BETYG 3
Format Ljudbok
Filformat Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (115.5 MB)
Språk Svenska
Serie Högtiderna (del 2)
Inläsare Janna Eriksson
Utgivningsdatum 2018-03-22
Förlag Word Audio Publishing
ISBN 978918832192
 Min bok lyssnade jag på genom Storytel 💚💛💚

fredag 20 november 2020

Mia Ahl - Skumtomten

I ett grådaskigt, men trots allt juligt Göteborg bor de tre väninnorna Jessika, Jenny och Sofia. Men vänskapen ställs på hårda prov, speciellt när Jessika inser att hennes två bundsförvanter känt till hennes man Roberts otrohetsaffär med den yngre Melanie. Faktum är att Jessika tycks vara den som fick reda på det sist av alla.

Förutom barnen är det nya jobbet, bakom disken i en guldsmedsaffär, en av de få ljusglimtarna i Jessikas liv, och butiksägaren Claes gör allt för att hon ska känna sig uppskattad. Men hennes nyinslagna väg - som kantas av en hopplös exman, en självupptagen Melanie, en bitvis enerverande mamma, för att inte glömma diverse skumtomar och även en skum tomte - kan kanske ändå leda till en positiv nystart. Hämtat från Bokus

📕KORTRECENSION📗

Så här i juletid vill man läsa något mysigt och juligt, så då låter Skumtomten som något som kan passa. Ja, men visst miljön var lite juligt och så fick de skumtomtar i affären. Man kände verkligen med Jessika, inte riktigt schyssta väninnor. Denna var väldigt underhållande att lyssna på och det gav mig en mysigt stund. Så fick jag blodad tand och vill läsa de andra i serien.

BETYG 3
Format Ljudbok
Filformat Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (138.0 MB)
Språk Svenska
Serie Högtiderna (del 1)
Inläsare Janna Eriksson
Utgivningsdatum 2017-12-08
Förlag Word Audio Publishing
ISBN 9789188321169
Min bok lyssnade jag på genom Storytel 💛🧡💛

torsdag 19 november 2020

Helgfrågan v. 47

Då var det torsdag och vi börjar närma oss första advent och jul med stormsteg.
Julböckerna blir bara fler och fler.Brukar du läsa julböcker? 
Bonusfråga: Har du fler förslag på julböcker
🎅

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

onsdag 18 november 2020

Maria Parkhede - Paus i karriären

På ytan är Philippa Åkermans liv lika välpolerat som marmorn i köket i hennes nybyggda radhus i Täby. Hon har en framgångsrik karriär, garderoben full av färgkoordinerade märkeskläder, och en välartad dotter i en fin skola. Men varken Philippa eller 15-åriga Bianca är särskilt lyckliga.

Philippas chef är en riktig mansgris, och hon vantrivs på jobbet. Exmaken Conny, som gift om sig med sin 20 år yngre yogainstruktör, är missnöjd med hur Philippa uppfostrar deras dotter, trots att han själv inte tar något ansvar. Och Bianca är både olyckligt kär och har det jobbigt i den snobbiga skolan.

Philippa känner att både hon och Bianca behöver en paus – i Philippas fall ifrån karriären. De beger sig till Philippas farmors gamla hus utanför Järvsö. Kanske är det bland trasmattor och bruna medaljongtapeter de kan hitta ett lugn i tillvaron?

Men inget blir som Philippa tänkt sig. I skidbacken träffar hon den spännande affärsmannen Erik. Samtidigt försöker Bianca para ihop henne med Sven, bonden från granngården, som är helt nöjd med att lunka runt bland mjölkkor och hönor. När sparpengarna sinar inser Philippa att hon måste fatta ett beslut, något som blir både svårare och mer brådskande med en närståendes dödsfall. Är hon redo att återvända till sin stressiga vardag med ett välbetalt jobb, eller ska hon och Bianca leva lantliv? Hämtat från Lind & Co

Hur valde du ut denna bok/ljudbok? Vad är det för slags bok/genre/typ? 

Jag såg boken i Lind & Cos' katalog och blev intresserad. Genren är feelgood.

Hur är själva layouten? Textstorlek? Omslag? Bilder? Uppläsare?


Omslaget är superfint, vintrigt och juligt. Stämmer ihop med berättelsen.

Hur var språket? Lättläst, målande m.m Uppläsningen? 


Lättläst och lättförståeligt.

Var det något du inte förstod eller tyckte var svårt? 


Nej, det var inget.

Vad gillade du med boken?


Jag gillade det mesta med boken, välskriven med riktigt mycket charm.

Vad var mindre bra? Var det några ställen som var tråkiga? Hoppade du över några ställen? 


Nej, jag hoppade inte över något

Hur är karaktärerna? Vilka är huvudfigurerna? Har du någon favorit bland dem?


Jag måste säga att jag gillade alla karaktärer. 

Hur var beskrivningarna i boken? Miljön och personerna m.m

Beskrivningarna var väldigt bra, både vad gäller miljö och personerna.

Vad var annorlunda med denna boken?


Det vet jag inte.

Vad kunde gjort boken bättre?


Det har jag ingen aning om vad det skulle vara.

Skulle du vilja läsa mer av författaren?


Ja absolut, detta var en debut så hon kommer nog skriva fler.

Sammanfattning.


Detta är en feelgood bok när den är som bäst, en bra och välskriven berättelse. Karaktärer man lätt tar till sig och en underbar miljö. Samtidigt är inte allt rosenrött utan lite smolk i bägaren också. Jag tycker samtidigt att det ställer frågan vad som är viktigt i livet. Underhållande och charmig läsning.

Vad ger du boken för betyg?


BETYG 5
Format Inbunden
Språk Svenska
Antal sidor 340
Utgivningsdatum 2020-10-13
Förlag Lind & Co
Medarbetare Henriksson, Anna (form)
Dimensioner 218 x 144 x 28 mm
Vikt 502 g
SAB Hc
ISBN 9789178617012
Tack till Lind&Co för Rec.ex 💚💙

Amanda Hellberg - Jul i krinolin

En oemotståndlig kärlekshistoria som sprakar av julstämning, godsaker och passion. Här möts "Jane Eyre", "Fröken Frimans krig" och "Chocolat"! December 1870: Den unga fattiga Lovisa Lind ska snart emigrera till Amerika, men först ska hon hjälpa till med konfekten på baron von Drevers spektakulära vinterbal. Förfärat märker hon att den vresige änklingen får hennes frusna hjärta att tina, och attraktionen verkar ömsesidig fastän hon bara är karamellkokerska. Över godsets mörka korridorer svävar både något romantiskt, något sorgset och något kusligt. Medan snön yr och kylan kopplar ett järngrepp om bygden dras Lovisa in i en hisnande karusell av alltmer mystiska hemligheter och omöjlig förälskelse. Hämtat från Bokus

Hur valde du ut denna bok/ljudbok? Vad är det för slags bok/genre/typ? 

Boken är en romancebok och dessutom en historisk sådan. Jag valde att lyssna på den.

Hur är själva layouten? Textstorlek? Omslag? Bilder? Uppläsare?


Jag ville egentligen köpa boken på grund av det extremt vackra omslaget, åh så fint. Det lockar verkligen till läsning. Uppläsare Julia Dufvenius passar utmärkt för denna genre.

Hur var språket? Lättläst, målande m.m Uppläsningen? 


Bra språk och lättläst.

Var det något du inte förstod eller tyckte var svårt? 


Nej, absolut inte.

Vad gillade du med boken?


Jag tyckte mycket om boken blev ganska snabbt fast i den. Det är en romance och inte feelgood och jag är nog mer för feelgood egentligen. Är verkligen inte förtjust i utdragna sexscener.

Vad var mindre bra? Var det några ställen som var tråkiga? Hoppade du över några ställen? 


10 minuter sex hoppade jag över, det blev lite långrandigt.

Hur är karaktärerna? Vilka är huvudfigurerna? Har du någon favorit bland dem?


Lovisa var huvudpersonen och det var inte svårt att tycka om henne, däremot fick jag ingen riktigt bild av  baron Valdemar von Drever. 

Hur var beskrivningarna i boken? Miljön och personerna m.m

Beskrivningarna av miljön var bra, kunde se slottet framför mig. Däremot var personerna inte lika tydliga för mig.

Vad var annorlunda med denna boken?


Det vet jag inte.

Vad kunde gjort boken bättre?


Jag saknade charmen som brukar finnas i dessa böcker, visst är den bra och handlingen är bra, men .....

Skulle du vilja läsa mer av författaren?


Ja gärna.

Sammanfattning.


Boken med det finaste omslag i jul, en romancebok som jag lyssnade på, jättebra uppläsare. Handlingen var bra och jag fastnade väldigt snabbt i boken, men 10 minuter sex, det hoppade jag över. Så  hade jag en känsla av att jag inte riktigt fick veta allt och jag börjar fundera på om det ska komma en fortsättning, eller så måste jag nickat till emellanåt.
Hur som helst är det en bok väl värda att läsa och att få förflytta sig till 1870 talet är spännande. Och hur stod det till i Mollberga herrgård där baronen bodde? Allt där är verkligen inte som det ska vara.

Vad ger du boken för betyg?


BETYG 3
Format
Ljudbok Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (191.2 MB) 
Språk Svenska
Inläsare Julia Dufvenius
Utgivningsdatum 2020-10-09
Förlag Bokförlaget Forum
ISBN 9789137158235

tisdag 17 november 2020

Underbar helg med barnbarn men sen......

Jag åkte upp med yngsta dottern och hennes fästman samt lille Philip, som fick lite bilar av mormor att underhålla sig med.
På lördagen var vi ute en bra stund, Noah tyckte löven var riktigt roliga.
Lilla Vidar var också med ute, men kunde så klart inte leka än, han är inte ens två månader än.
Det var kul att se kusinerna tillsammans, tror att de kommer ha roligt tillsammans längre fram. Nu är det mer bredvid lekar.
Väl hemma efter helgen fick jag ont i kroppen, feber och lite hosta (fast har ofta hosta eftersom jag är torr i halsen). Så nu får det bli ett nytt test då.😕

torsdag 12 november 2020

Helgfrågan v. 46

Jag försöker blogga lite mer och även kommentera på andras bloggar, men tyvärr är det läsningen som jag gillar mest just nu. Så jag har massa recensioner att skriva, men det får komma sen. Just nu när världen är ett sådant kaos, tycker jag det är skönt att fly in i en bok för en stund.

Vad gillar du att läsa för genre när du vill fly undan denna värld?
😃
Bonusfråga: När jag läser tycker jag det är gott att smaska på något, vilket är ditt favoritsnask att ha till bokläsningen?

Mina svar: Jag gillar nog feelgood väldigt mycket just nu, men deckare går bra med. Favoritsnask är Dumlechips.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

tisdag 10 november 2020

Tisdagstrion. Vecka 46: Slott, kojor & andra hus

Då var det tisdag och dags för en liten trio igen och denna gången har jag läget under kontroll. Det är  Ugglan & Boken som håller i trion.
Glasslottet eller Glasborgen är verkligen inget slott som flickan växer upp i.
Denna bok berör en verkligen på djupet.
Vår trädkoja är en liten rolig bok för barn i skolåldern och jag tror kojan nu är uppe i 130 våningar. 
Minas hus är en mysig feelgood som även har lite svärta i sig.
Det var mina tips, slott, koja och hus.

måndag 9 november 2020

Hanna Blixt - Glasveranda med sjöutsikt

Glasveranda med sjöutsikt är en varm, romantisk och gripande berättelse om Nora – en kvinna i trettioårsåldern, som just tagit sig ur ett destruktivt förhållande och vars värld håller på att rasa, och om Torsten – en man i nittioårsåldern med sviktande minne, som haft ett allt annat än ett enkelt liv. Den handlar om försoning, kärlek och vänskap, om att hitta sina gränser, men även om att hitta och förlåta sig själv.

Hanna Blixt har skrivit en varm, romantisk och gripande berättelse om två livsöden som flätas samman. Boken utspelar sig i Leksand i Dalarna, bland mysiga röda timmerstugor med doft av kanel, nejlikor och en kopp rykande hett glöggte, då det börjar lacka mot jul. Hämtat från Historiska media

Hur valde du ut denna bok/ljudbok? Vad är det för slags bok/genre/typ? 

Detta var en feelgood som jag fick som rec.ex.

Hur är själva layouten? Textstorlek? Omslag? Bilder? Uppläsare?


Omslaget är ju hur fint som helst.

Hur var språket? Lättläst, målande m.m Uppläsningen? 


Lättförståeligt och lättläst, vilket gjorde att det gick ganska fort att läsa.

Var det något du inte förstod eller tyckte var svårt? 


Nej, inget.

Vad gillade du med boken?


Jag tyckte boken var riktigt mysig och baksidestexten stämmer riktigt bra med handlingen. 

Vad var mindre bra? Var det några ställen som var tråkiga? Hoppade du över några ställen? 


Nej, inget jag kan komma på.

Hur är karaktärerna? Vilka är huvudfigurerna? Har du någon favorit bland dem?


Nora var jättemysig, men kanske ändå intressantare var killen som bodde i grannhuset, som jag i skrivande stund inte kommer ihåg var han heter. Jag kommer ihåg att han varit hockeyproffs men fått en ordentligt smäll som gör att han ofta får huvudvärk. 

Hur var beskrivningarna i boken? Miljön och personerna m.m

Beskrivningar var riktigt bra och jag fick bilder framför mig.

Vad var annorlunda med denna boken?


Nej, det vet jag inte.

Vad kunde gjort boken bättre?


Nej, ingen aning.

Skulle du vilja läsa mer av författaren?


Ja, verkligen.

Sammanfattning.


Det är en feelgood när den är som bäst, intressanta karaktärer och en fin miljö. Dessutom en riktigt bra och genomtänkt handling. Jag blev både arg, ganska ledsen, men mot slutet riktigt glad. Boken var lättläst och otroligt charmig, läser gärna mer av författaren.

Vad ger du boken för betyg?


BETYG 4
Format Inbunden
Språk Svenska
Antal sidor 304
Utgivningsdatum 2020-09-14
Förlag Historiska Media
Dimensioner 216 x 144 x 23 mm
Vikt 459 g
SAB Hc
ISBN 9789177891444
Tack till Historiska media för recensionsexemplar.❤💛

lördag 7 november 2020

Erika Rockborn - Egenmakt

Äntligen har Martin fått den stora familj han alltid drömt om. Visserligen ser den inte riktigt ut som han hade tänkt. Numera har han både ex-fru och bonusbarn. Och sin före detta svärmor Birgitta och hennes intriger verkar han aldrig bli av med. Men nu när han passerat livets mitt är det ändå hans egna barn som har blivit det centrala i livet.

Martin är lycklig i sitt förhållande med Lisette men det är något som tär. Jobbet som läkare tar alltför mycket tid och när en kollega blir sjuk börjar de extra timmarna att slita på relationen. Samtidigt blir det allt tydligare att något inte står rätt till med hans dotter. Martin kämpar med att få balans i tillvaron. Vilka prioriteringar måste han göra mellan kärleken, barnen och jobbet? Vad är egentligen viktigt i livet och hur kan han ta tillbaka makten över sitt eget liv?

Egenmakt är den fristående uppföljaren till Livmodermakt och Modermakt. Det är en berättelse fylld med värme, mänsklighet och tankar om vad som verkligen har betydelse i livet. Hämtat från Hoi förlag

Hur valde du ut denna bok/ljudbok? Vad är det för slags bok/genre/typ? 

Genren, ja relationsroman kanske.

Hur är själva layouten? Textstorlek? Omslag? Bilder? Uppläsare?


Omslagen är jättesnygga och harmonierar med varandra.

Hur var språket? Lättläst, målande m.m Uppläsningen? 


Bra språk som flyter fint. Lättläst bok men ett enormt driv.

Var det något du inte förstod eller tyckte var svårt? 


Nej, inget.

Vad gillade du med boken?


Jag gillade det mesta med boken. Speciellt att Erika får till de vardagliga händelserna så intressanta.

Vad var mindre bra? Var det några ställen som var tråkiga? Hoppade du över några ställen? 


Jag hoppade inte över något. Och absolut inga tråkiga ställen.

Hur är karaktärerna? Vilka är huvudfigurerna? Har du någon favorit bland dem?


Martin är huvudkaraktären och alla tre böckerna är skrivna ur hans perspektiv. Så klart att han bli favoriten.

Hur var beskrivningarna i boken? Miljön och personerna m.m

Jag gillade beskrivningarna både vad gäller miljö och människor.

Vad var annorlunda med denna boken?


Jag tycker Erika har ett fantastiskt sätt att beskriva relationer.

Vad kunde gjort boken bättre?


Ingen aning

Skulle du vilja läsa mer av författaren?


Det är lite sorgligt att serien är slut nu, det har varit både intressant och mysigt att följa dem.

Sammanfattning.


Jag tyckte första boken var helt fantastisk och sedan kom andra boken som var toppenbra. Men att lyckas en tredje gång går det? Jo, Erika lyckas faktiskt igen.
Böckerna har ett enormt driv som gör att du bara måste läsa till slutet och alla tre böckerna är lika bra. Har du inte läst dem är mitt tips att göra detta snarast.

Vad ger du boken för betyg?

BETYG 5
Format Inbunden
Språk Svenska
Serie Makttrilogin (del 3)
Antal sidor 302
Utgivningsdatum 2020-09-21
Förlag Hoi Förlag AB
Dimensioner 215 x 140 x 25 mm
Vikt 463 g
SAB Hc
ISBN 9789176971994
Tack Hoi förlag för rec.ex 💙💜

torsdag 5 november 2020

Helgfrågan 45

Då är vi inne i november, grått och mörkt och ännu värre blir det. Men nu går det fort till jul, min kollega har börjat öva Luciasångerna med barnen.
Jag har sett en del som börjar beställa adventskalendrar.
Har du beställt någon adventskalender? Vilken sort?
Denna skulle jag gärna vilja ha men vet inte. Jag är egentligen mer kaffekärring.
Det är många tv-serier som är pausad nu p.g.a Covid, så man får kolla efter lite andra.
Denna började jag titta på, riktigt bra.
Bonusfråga:Har du något serietips?

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

tisdag 3 november 2020

Tisdagstrion. Vecka 45: Familjeliv

Tisdag och denna dag är det helt fullt i kalendern, hur i hela friden kan det bli så. Ugglan & Boken har Tisdagstrio och veckans ämne är familjeliv. Då vill jag rekommendera en trio böcker skrivna av Erika Rockborn.

Man läser Livmodermakt först men ändra det i Blogger är omöjligt. Hur som helst är det en superbra serie, lättläst och rör upp många känslor.
Frallan handlar om sin mamma och mormor med hennes nya man och det är en riktigt trevlig familj.
Allt familjeliv är inte rosenrött, sonen är vansinnigt irriterad över sin pappa som förför kvinnor till höger och vänster. Bra bok.

måndag 2 november 2020

Summering Oktober

90. Anneli Tisell och Iréne Johansson - Babola salabim 
91. Nina George - Den lilla bokhandeln i Paris
92. Jujja Wieslander - Vina vinas födelsedag
93. Phadra Patrick - I hjärtats bibliotek
94. Charlotta Lannebo - Olle & Bolle är bröder
95. Anna Holmström Degerman - Alla lyckliga familjer liknar varandra 
96. Camilla Läckberg - Supercharlie och bajsexplosionen
97. Björn Paqulin - Låt det brinna
98. Anna Karolina - Försvaren

Summa 10 böcker

MÅNADENS BÄSTA:

Björn Paqulin - Låt det brinna

MÅNADENS BESVIKELSE:

Nina George - Den lilla bokhandeln i Paris

MÅNADENS HAR VARIT:

Läsningen har gått riktigt bra, men ändå har jag inte hunnit med alla böcker som trillat in.
Jobbet tar mycket tid och sen har jag haft mycket värk, vilket gjort att jag varit trött som sjutton. En sak jag måste ta tag i är att tycka till om böckerna, vilket har hamnat sjukt mycket på efterkälken. 

söndag 1 november 2020

En smakebit på søndag

Söndag och det innebär jobb imorgon, dock har jag känt mig lite rosslig i halsen men det går säkert över till imorgon. Jag har även känt mig lite trött och då vilade jag med en ljudbok i öronen.
Jag lyssnar på Emmas nya liv av Anna Alemo
Smakebiten kommer cirka en timme in i boken när hon är ute och cyklar och råkar komma lite för nära en hund.

”Förlåt!” ropade jag och stannade till för att se så att allt hade gått bra.

Hundägaren glodde vettskrämt på mig och fortsatte sedan att gå. Den lilla hunden viftade på svansen och verkade oberörd. Med nosen i marken skuttade den iväg till en lyktstolpe där den lyfte på sitt ena bakben.

”Det var inte meningen.”

Kvinnan och hunden skyndade vidare och uppenbarligen pratade jag för döva öron. Eftersom de var på väg åt samma håll som jag, var jag tvungen att passera dem ännu en gång. Denna gång tog jag i när jag cyklade förbi, skapade ett så stort mellanrum som möjligt mellan oss. När jag ljudlöst gled förbi dem hörde jag hur hon pratade lugnande med sin hund.

”Mammas lilla hjärtegryn. Var inte rädd. Jag ska skydda dig från den elaka tanten.”

Mer smakebitar här.