söndag 27 mars 2011

Lyckan, kärleken och meningen med livet


Jag såg en jättebra film igår, med fulsnygga Julia Roberts i huvudrollen.Det var en fin kärleksfilm med fina vyer från Italien och Bali. En film man både skrattade och grät till.
Saken blev ju inte sämre av en del snygga män bl.a Javier Bardem,mumselimums.

Se den,,är mitt tips!!

torsdag 24 mars 2011

Tänkvärt


Fick detta på mail, tyckte det var oerhört tänkvärt...
Det handlar om en 92 årig man. Alltid välklädd, perfekt rakad och
kammad enligt senaste stuket redan klockan 8 om morgnarna. Detta trots
att han knappt har ledsyn.

Idag flyttade han till ålderdomshemmet.
Hans 70 åriga fru gick nyligen bort och detta gjorde flytten
nödvändig.
Efter flera timmars tålmodig väntan i receptionen log han varmt
när de berättade att hans rum var färdigt.

När han manövrerade sin rullator mot hissen gavs han en visuell
beskrivning om hur hans rum såg ut, inklusive detaljer om gardiner och
utsmyckning.

"Jag älskar det" sade han med samma entusiasm som en åttaåring som
just fått en valp.

Men du har inte sett det än försökte man…

Det har inte med rummet att göra. Lycka är något man kan bestämma
i förväg. Om jag gillar rummet beror inte på hur möblerna ser ut och
är placerade
– det beror på min inställning.
Jag har redan bestämt mig att älska rummet.
Min lycka är ett beslut som jag tar varje morgon.
Jag har ett val.
Jag kan ligga kvar i sängen och klaga över alla mina kroppsdelar
som fungerar dåligt eller inte fungerar alls
– eller ta mig ur sängen och vara tacksam över de delar som
fortfarande fungerar.

Varje ny dag är en gåva och så länge som jag kan öppna mina ögon
skall jag fokusera på den dagen och njuta av alla fina minnen jag har och
fylla den med nya.
Ålderdomen är som ett minnenas bankkonto. Du plockar ut de minnen
som du lagt in under din livstid.

Så mitt råd till dig är fylla varje dag med goda minnen i din
minnesbankkonto.
Jag fortsätter att sätta in i mitt.

Några enkla råd som leder till lycka
1. Befria ditt hjärta från hat.
2. Befria ditt sinne från bekymmer.
3. Leva enkelt.
4. Ge mer.
5. Förvänta dig mindre.

lördag 19 mars 2011

Elisabeth Nemert - Ödets hav - Ljudbok


En spännande och inträngande skildring av livet på Gotland under 1300-talet, om livets oförutsägbarhet, om civilkurage och mod och kärlekens helande kraft.

Med ett öronbedövande rytande vräkte sig vinden mot fartyget som hjälplöst kastades runt bland de höga grå vågorna. Hon stod i skeppets för och såg ut över det upprörda havet. Hon var på väg bort, bakom henne fanns allt det som hon en gång hållit av, framför henne fanns bara ovisshet. Och inne i hennes kropp växte ett barn för vilket hon bara kunde känna hat och ovisshet.

Den unga Aurora Eken hade fått allt hon kunde önska sig. En redbar make och ett gott liv på gården Hästnäs. Som genom ett under hade hennes familj skonats från Digerdöden som hade drabbat så många av Visbys invånare nio år tidigare. Då hade döda kroppar kantat gatorna och likbålen brunnit dag och natt.

Elin Persdotter föddes uppe på Klinten där Visbys fattiga befolkning trängdes. När döden skördade hela hennes familj stod hon utblottad och ensam i livet utlämnad till andra människors välvilja och barmhärtighet. Som piga på Hästnäs hos Auroras familj hade hon till slut fått mat och husrum och en säng att sova i.

När Gotland invaderas av den danska armén kommer förräderi och svek att dela gotlänningarna i två läger. På Hästnäs blir livet aldrig mer detsamma och de båda kvinnorna tvingas ut i världen mot ett okänt öde.

Elisabet Nemert är en högt älskad författare. Hon har en oöverträffad förmåga att förena en spännande intrig med ett djup och en livsvisdom som gör läsningen till något långt utöver det vanliga. Detta är hennes femte roman efter publikframgångarna Bortom stjärnan (2002), Den vita liljan (2003), Rovfåglarnas tid (2005) och Vindarnas ö (2007).Kopierat ur Bokus

Jag är inte mycket för historiska romaner, så jag var en aning skeptisk när jag började läsa.Det tog en CD sedan var jag totalt fast i handlingen..Åh så bra och spännande och vilka fascinerande kvinnor..Dock kanske jag hade sett en annan uppläsare,,stundom lite tråkig. BETYG:

Ian McEwan - Hetta - Ljudbok


Så här roligt har Ian McEwan aldrig skrivit förut - trots ett flertal litterära utmärkelser och elva romaner bakom sig. Från första sidan skrattar vi gott åt Nobelpristagaren i fysik Michael Beard, som har sin yrkesmässiga storhetstid bakom sig. Han lever dock gott på sitt namn och åker på konferenser världen över och sprider glans med sin närvaro. Han är också en beryktad kvinnokarl, inne på sitt femte äktenskap, men även det är på upphällningen. När såväl Beards yrkesliv som privatliv krisar lägger han all sin kraft på att ge sin karriär en ny skjuts. Den här gången ska han rädda världen från de hotande klimatförändringarna.

Från den arktiska kylan vid polcirkeln till de heta öknarna i New Mexico utspelar sig denna mörka och farsartade satir över en mans girighet och självbedrägeri.

Ian McEwan är född 1948 i England. Han är författare till bland annat Amsterdam, Lördag, Försoning och På Chesil Beach. Hetta är hans tolfte roman. Han anses vara en av Englands största författare idag. Kopierat ur Bokus

Karaktären Beard var inte lätt att ta till sig, en riktig mullig mansgris som spelade med kvinnors känslor. Det står att det ska vara en rolig bok, njaa några episoder fanns det men för det mesta tyckte jag den var rätt tråkig. Däremot gillar jag Reine Brynolfsson som uppläsare.BETYG:

Bokcirkelbok nr. 3 Märta Tikkanen - Emma & Uno:Visst var det kärlekNär de träffas är Emma arton, mindre än ett år senare är Uno och hon gifta. Året är 1898. Hon är nitton när det första barnet föds. När det sjätte kommer är hon tjugofem, då bor de inte längre tillsammans men hon skriver kärleksfulla brev till honom.Han är den store idealisten som ger sig av till Sverige och grundar folhögskolor. Hon är kvar i Finland och tar hand om den stora barnaskaran. De skiljer sig när hon är trettiotre. Hon lever ensam i fyrtio år. Inte heller han gifter om sig.Emma och Uno var Märta Tikkanens mormor och morfar. Varför gick det som det gick? Detta är en hennes berättelse om deras liv, en annorlunda och djupt fascinerande kärlekssaga.Kopierat ur Bokus

Glitter Graphics http://www.graphicsgrotto.com/

Nej det här var verkligen ingen bok för mig, tyckte den var tråkig.Kämpade ändå med boken och kom till sidan 90 innan jag gav upp.Trist historia om en man som åkte runt Sverige och struntade i sin fru och de sex barnen. BETYG:Bokrea


Det blev lite inköp på bokrean i alla fall, riktigt sugen blev jag på att läsa Mia Skäringers bok med den förskräckliga titeln. Givetvis hittade jag den inte på rean utan var tvungen och fråga efter den och givetvis frågade expediten vad namnat på boken var,,-Något snuskigt sa jag..
Här ska läsas

GI Knäckbröd


 • 2 dl majsmjöl (risenta har)
 • 1 dl solrosfrö
 • 1 dl skalade sesamfrö
 • 1/2 dl hela linfrö
 • 1/2 tsk salt
 • 1/2 dl rapsolja
 • 2 1/2 dl kokande vatten
 1. Blanda allt
 2. Låt stå en stund att svälla
 3. Kleta ut på ett bakplåtspapper
 4. Strö över flingsalt.Skär i rutor
 5. Grädda i ca 60 minuter (150 °C)
OBS!Ät inte för många, det är ju linfrö i

Födelsedagspresenter


Blommor fick jag, väldigt vackra vita rosor och en färgklick i orange. Storebror gav mig presentkort på Team Sportia och min andre bror gav mig videokamera och den fina korsstygnstavlan (som hans fru gjort). Min goa barn gav mig smycken, smink och läppstift. Min käre mor gav mig ett kuvert två veckor innan min födelsedag med pengar i. Av Anderstorps skolområde fick jag en bok och presentkort på böcker..Tusen och åter tusen tack..

Min käre kollega gav mig ett glas med godis i och sa att jag får mer sedan,,,hmm spännade.
Tack KG..♥

Så från arbetslagen (där KG ingår) ett jättefint halsband + en groda och från det arbetslag jag numera jobbar i presentkort på Faces,,så jag kan blir fin.(ansiktsbehandling)
Jag har kysst grodan flera gånger men ännu ingen prins,,vad gör jag för fel???

Så tjejgänget, dels kom de hit med mat; Italiensk buffé, som var supergod. Dessutom fick jag ett grått fruktfat, ett ljusfat och en flaska vitt,,,Tusen tack.Kan vi göra om buffén snart???

Så från boktjejgänget kom en fin vårblomma med en fjäril i och löfte om att de ska hitta på något med mig till våren..Åhh va spännade,,hoppas det blir något kul..

Så för en vecka sedan var det ett himla "tjöt" att jag skulle komma till personalrummet,,tyckte jag var lite lustigt..Då var det uppvaktning från Ekenskolans personal..Tack och åter tack..
Så februari/mars blev en månad med stor sorg och tack vare Er fick jag också känna glädje.
Tusen tack..Och det inte för presenterna utan för att ni finns.

torsdag 10 mars 2011

Torsdag 10/3


Det har varit mycket på sista tiden, och inga lätta grejer.Jag har tröstat mig i godis och god mat.
(vilket visat sig på midjemåttet).
Jag ska snart föra över bilderna från min födelsedag, och blogga lite mer,,men just nu orkar jag inte. Sa jag att tvättmaskinen är sönder...IGEN..

Saknar dig

onsdag 2 mars 2011

Sigrid Combüchen - Spill - Ljudbok


En författare får brev från en av sina läsare. Det är en gammal dam på spanska solkusten som känner igen sig på ett familjefoto från 30-talets Lund, beskrivet i en av författarens romaner.
Breven mellan norr och söder växer i antal och leder vidare till i skolkataloger, Veckojournalen och hemsidor på nätet.

Bilden av familjen Carlsson, där Hedda är enda dottern, tätnar efterhand genom den gamla Heddas brev och författarens "bredvidläsning". Parallellt med detta växer en berättelse om Hedda fram. Om hur hela hennes liv kom att formas av tillfälligheter och ogenomtänkta beslut när hon var nitton, tjugo. Slumpen, eller ödet, kastade henne ur den lugna kurs som verkade given för en flicka ur övre medelklassen. Och facit blev en pensionerad hemmafru i södra Spanien.

Mellan författaren och den gamla Hedda råder dragkamp om mening. Författaren förälskar sig i dåtid och det som inte blev, Hedda intresserar sig för nuet som är, och protesterar mot idén att hennes liv kanske blev förspillt. Kopierat ur Bokus
Glitter Graphics | http://www.graphicsgrotto.com/ 
Detta är årets svenska skönlitterära bok, som vann Augustipriset. Den måste ju bara vara bra..
Men ack nej,,efter tuggat mig igenom fjärde cd skivan gav jag upp.Kom aldrig in i handlingen, dessutom var uppläsaren ungefär lika tråkig som boken.BETYG:

Carlos Ruiz Zafon - Vindens skugga - Ljudbok


Daniel är tio år när han finner romanen Vindens skugga. Han blir fullkomligt besatt av boken och dess mystiske författare, den bortglömde Julián Carax. Sökandet efter svaren på gåtorna som omger boken kommer att prägla Daniels liv för all framtid. Varför har någon ansträngt sig så för att sopa igen alla spår efter Julián Carax? Varför bevakar den sadistiske kommissarien Fumero varje steg Daniel tar? Varför börjar Daniels liv alltmer påminna om Julián Carax? Läsaren får ta del av en totalt uppslukande berättelse, lika gäckande gåtfull, romantisk, mystisk och lockande som det labyrintiska gatunätet i Barcelonas gamla stad. Kopierat ur Bokus
Glitter <span class=
Jag hade hört oerhört mycket positivt om denna bok, en klassiker, eller ett mästerverk sas det.
Njaa jag håller nog inte helt med, en aning rörig emellanåt. Vissa partier tyckte jag var riktigt bra medans andra kändes mer som en transportsträcka. Inte var den någon bok som dröjde sig kvar i minnet heller. BETYG:

tisdag 1 mars 2011

Leila Meacham - Rosornas arv - Andra bokcirkelbok


1916 står Mary Toliver, bara sexton år gammal, som ensam arvtagare till faderns bomullsplantage. Marys besatthet av företaget får henne att inte bara förlora sin familj och sin stora kärlek, utan också att fatta ödesdigra beslut för att utvidga sitt imperium. Såväl Mary som de två männen i hennes liv, Percy Warwick och Ollie DuMont, tvingas att för alltid leva med det bedrägeri de iscensätter och de tragedier som deras beslut resulterar i. Och inte minst med förlusten av allt det som kunde ha varit - inte bara för dem själva utan också för deras barn och barnbarn. Rosornas arv är en episk kärleksroman i samma tradition som Borta med vinden och Törnfåglarna. Den spänner över hela 1900-talet och tre generationer Texasbor. Kopierat ur Bokus
Glitter Graphics http://www.graphicsgrotto.com/
Detta var en bok på nästan 600 sidor, vilket gjorde att jag tyvärr bara hann läsa hälften innan det var dax att lämna den vidare. Det jag läst var bra och även om jag inte är en favorit av romaner.BETYG:

Helene Tursten - Den som vakar i mörkret - Ljudbok


Dold av mörkret iakttar han kvinnorna. Han har en överrenskommelse med dem, och så länge de är trogna beskyddar han dem. men när de syndar straffar han dem med döden. En kvinna hittas död på en kyrkogård, strypt och packeterad i plast. Irene Huss och hennes kollegor har varken ledtrådar eller motiv och när ett liknande mord begås strax därefter börjar jakten på mördaren att bli desperat.
Kopierat ur Bokus
Glitter Graphics | http://www.graphicsgrotto.com/
Helt okey deckare, stundvis riktigt bra..Läser gärna mer i denna serie.