lördag 30 april 2016

Nya böcker

Eva Dolan Döda talar inte (Recensionsdag 30/4 och fick den i förrgår), får nog skynda mig med läsningen av ettan. Gränsland av Jimmy Lindgren och Peter Lindmark, oj vilken överraskning, kul.
James Oswald Bödelns sång, aj då även här lite kvar på bok två.
Ni har säkert sett i tidigare inlägg att min svärmor gått bort, nu var hon ingen stor läsare men några böcker hade hon.
Självklart var hon intresserad av kriget.
Psss. De har rea på Bokus...

fredag 29 april 2016

Bokbloggsjerka 29 april – 2 maj

Efter en superstressig vecka är det äntligen fredag, ja, jag var så trött att jag hällde kattfoder i min 
yoghurt. När jag väl hällt ut den och tog en ny skål och placerade den med musli i.
Då fick jag inte ha den för mig själv.
Tokiga katt.
Nu till frågan;
Skulle du kunna tipsa om en bok (eller flera) som utspelar sig i dina hemtrakter?
Jag bor in en liten håla i Småland som faktiskt är ganska känd nämligen Anderstorp.
Här ser ni boken Bokuslänken och vad den är känd för, Motorbanan.
Tänk vilken folkfest det var på den tiden, jo, jag har stått i tält ute på banan och brett smörgåsar.
Jag har träffat Niki Lauda och James Hunt (vill därför se denna film ) och även serverat motorprinsen Bertil.
Anderstorp har även haft ett ganska gigantiskt 6 juni firande med pompa och stått.
Då var både Kungen och Sylvia på besök.
Men nu är det oftast Carl Philip som är i Anderstorp fast senaste STCC tävlingen ställde han ju in.
Ha en skön fredag

Utmattad ..................

Vilken vecka i måndags var jag i Nässjö på begravning och i tisdags igen för att hjälpa till och rensa i lägenheten. En resa på 1 1/2 timme och vi var hemma vid halv sju.
Onsdags jobbade jag förmiddag och sedan läkarbesök och sedan möte på jobbet till klockan 20.00.
Torsdag jobbdag och hem och läsa papper och sedan Årsstämma med bostadsrättsföreningen och jag är Ordförande så det har varit mycket som skulle klaffa innan dess.
Idag ska jag jobba till 15.45 sedan ska jag och dottern ha mys med Ostbricka och film.
Så gissa vad jag ska göra i helgen??

torsdag 28 april 2016

Är ni nyfikna

På vad det är i dessa paket? Och vad jag hittade hos min svärmor, då får ni kolla in till mig på lördag.

onsdag 27 april 2016

Ett sista farväl

Min kära svärmor fick ett sista farväl i Skogskapellet i Nässjö, Det var så himla fint och prästen hade tagit del av hennes historia, om hennes strapatser under 2:a världskriget och resan till Sverige.
Där finns stoft till en hel roman, synd man inte hade den talangen. De spelade Edelweiss och Amazing grace och jag grät floder.
Efteråt var vi Ängs missionskyrka och fick lite mat och släkten fick umgås lite och berätta gamla minnen.
Dagen efter begravningen bar det iväg till Nässjö igen då för bouppteckning och hjälpa till med lägenheten. Vi åt god mat, jag fick min Sushi.
Friterad banan och glass är inte fel heller.

måndag 25 april 2016

Veckans läsning v.17

100 sidor kvar
Denna har inte blivit så mycket läst ur för jag råkade börja på denna..
..istället.
Och ännu har jag inte börjat på 
 Så nu har jag många böcker att läsa denna veckan.

söndag 24 april 2016

En smakebit på søndag

Söndag och idag är det fullt med saker att göra. Städning och dammsugning, laga mat och laga sonens byxor. Det är nämligen begravning imorgon, min älskade svärmor har gått bort.
Men jag hoppas hinna läsa lite idag i alla fall.
Mordbrännaren är en mer snäll deckare, tryck på namnet om ni vill veta mer.
Här en smakebit;

Okej, mormor. Måste bara ta en snabb dusch först.
Så snabb vet jag inte om den blir, tänkte Solbritt samtidigt som hon hörde sig själv uttrycka något annat.
En timme senare var de på väg. Solbritt lade en arm över sitt barnbarns axel och drog henne närmare. Solljuset värmde lätt när de vandrade den lilla grusvägen ner mot havet. Solbritt och Rune frågade hur det gick i skolan och Isabelle berättade om klassen, sin nya kompis Tess och några märkliga lärare hon hade. Men sammantaget hade det varit skönt att börja gymnasiet. Att komma vidare.
Ha en skön söndag

lördag 23 april 2016

Världsbokdagen

Denna dag skulle man givetvis ägna sig åt läsning dagen lång, men solen skiner och gräsmattans behöver räfsas.
Tvätta och laga lasagne ska också hinnas med.
Men ikväll blir det nog läsning.
Lite Mordbrännaren och eller lite ..
Glastronen eller vem vet, kanske det blir 
Vad ska ni hitta på? Vad läser ni idag?

fredag 22 april 2016

Bokbloggsjerka 22 – 25 april

Fredag, denna härliga dag som innebär lite extra god mat till kvällen och ett glas vin (eller två) och så börjar vi allt med Bokbloggsjerka .
Veckans fråga lyder; 
Vad är du mest sugen på att läsa just nu (oavsett om du har boken/novellen/dikten/etc. i din ägo eller ej).
Jag har Saharasyndromet i bokhyllan och den är jag riktigt sugen på. Men ska avsluta Good girl och Glastronen först.
Fem hjälparbetare för Läkare utan gränser blir kidnappade av en terroristgrupp vid ebolacentret i Sierra Leone. I vansinnesflykt genom öknen pressar kidnapparna sina jeepar och attackeras av militären, och terroristledaren blir dödligt skadad.
Kirurgen Martin Roeykens insjuknar längs vägen med hög feber. Hans unga kollega, Mette Gobanski, får ett ultimatum: Rädda terroristen eller dö. Samtidigt försöker hon hålla sin vän Martin vid liv. När de till slut hamnar i en skola i Algeriet förstår Mette att mardrömmen bara börjat - man använder barn som levande sköldar.
Hemma i Stockholm inser Martins dotter Bella att tidskriften hon jobbar för har koppling till den skadade terroristledaren. Hon gör allt hon kan för att övertyga Säpo om att få flyga ner till Algeriet. Målet är att förhandla med terroristerna innan den franska och algeriska militären sätter in sin attack.

Saharasyndromet är en bladvändare i högt tempo, en spänningsroman där nervpirrande action blandas med levande skildringar av stressen vid operationsbordet i fält.
Detta är den tredje fristående boken i serien om kirurgen Martin Roeykens.
Hämtat från Bokus

Ha en skön fredag

torsdag 21 april 2016

M J Arlidge - Bro bro Breja

En död man som levt ett till synes skötsamt liv hittas i ett övergivet hus. Någon har skurit ut hans hjärta och lämnat det utanför familjens ytterdörr. Det är det första offret. Och kriminalkommissarie Helen Grace anar att det inte är det sista.
I Southamptons slumkvarter frodas prostitution och droghandel. Varför har en lyckligt gift man rört sig i det området? När ännu ett liknande fall dyker upp är det tydligt att det går en seriemördare lös. Ett tredje offer hittas. Vilken är den gemensamma nämnaren? Kan mördaren spåras vid den chattsida där ett antal män diskuterar och betygsätter prostituerade?
Helen Grace har inte bara en krävande mordutredning på sitt bord. Hon försöker också återhämta sig efter systerns död samtidigt som hon måste navigera mellan blindskären på polisstationen, där inte alla vill ha henne kvar. Helen kan känna vreden bakom morden, men hon kan inte föreställa sig hur skickligt mördaren går tillväga, eller vad som väntar henne i slutet av jakten …Hämtat från Lind&Co

Det som är kul med dessa böcker är att titeln är en barnramsa, dock tror jag inte det fortsätter så om man kollar på de engelska böckerna; The Doll house, Liar Liar, Little boy blue och Hide and Seek. Eller blir det så, kanske?
När jag började läsa tyckte jag den var himla rörig, så kom jag tyvärr inte ihåg så mycket från första boken Ole dole doff, men ju mer jag kom in i handlingen så kom det tillbaka till mig. En sak kan man säga direkt båda böckerna är ganska blodiga och beskrivningarna är ibland väldigt detaljerade.
Så är man känslig ska man nog hoppa över denna serie. Denna bok växte faktiskt bit för bit och man fick veta mer om både Helen och Charlie och lite tillbaka blickar från vad som hände i första boken.
Nu känner jag mig mer sugen på att läsa fortsättningen, för nu känns det som man har några att följa, det tillkom några i denna boken. Jag hoppas verkligen de översätter resterande böcker, BETYG 4
Inbunden
Språk: Svenska
Serie: Helen Grace
Antal sidor: 371
Utg.datum: 2016-02-10
Upplaga: 1
Förlag: Lind & Co
Översättare: Lena Kamhed
Originaltitel: Pop Goes the Weasel
Dimensioner: 215 x 145 x 30 mm
Vikt: 562 g
SAB: Hce
ISBN: 9789174614824
Tack till Lind&Co för rec.ex
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

Emma Ångström - Mannen mellan väggarna

Kort efter att en barnfamilj flyttar in i ett hyreshus på Tegnérgatan sker ett mord i samma byggnad. Det är ett av de märkligaste morden i Stockholms historia. En kvinna försvinner från sitt hem och hittas två veckor senare av sin man i hallen i deras gemensamma bostad.
Alla är förbryllade. Var har kroppen varit gömd? Och hur har gärningsmannen kommit in och ut ur lägenheten?
Samtidigt sker allt underligare saker. En hund hittas död på gatan, mat försvinner ur kylskåpen och en outhärdlig stank sprids i huset. Och när den lilla flickan i den nyinflyttade familjen leker Anden i glaset knackar det plötsligt i väggarna. Hämtat från Piratförlaget

Det tog inte många sidor in i boken förrän man var totalt fast, vad är det som händer i huset? Lukter (ej parfymdoft utan lite tvärtemot), människor som försvinner och kommer tillbaka döda. En mamma flyttar in med sina tre barn och de försöker skapa sig ett nytt liv i en lägenheten i huset. Den yngsta dottern saknar sin pappa och intresserar sig mycket för tecknen på sin mormors tavlor. Man får följa den yngsta dottern i skolan och hemma i lägenheten, även de andra hyresgästerna får man titta in hos och den nya hyresvärden. Bit för bit får man förklaringen till hur det hela ligger till och det blir mer och mer spännande. En riktigt bra rysare som också tar upp det där när man inte riktigt passar in i mallen. En riktig bladvändare som man stundtals fick sluta läsa på grund av att det blev för spännande. BETYG 5+
Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 308
Utg.datum: 2016-03-24
Upplaga: 1
Förlag: Piratförlaget
Medarbetare: Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner: 217 x 140 x 24 mm
Vikt: 570 g
SAB: Hc
ISBN: 9789164204820
Tack till Piratförlaget för Rec.ex
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

tisdag 19 april 2016

Jo jag har en blogg till

Det här med vikten, ja, inte på böcker då utan min egen. För att få lite kontroll på mig själv så har jag gjort en blogg. Ni får gärna kolla in;

måndag 18 april 2016

Tematrio - Kungligheter

Måndag och dags för Tematrio och det är Lyrans noblesser som har klurat ut veckans trio.
Så här skriver hon;
Nej, jag är inte rojalist, men icke desto mindre är temat denna vecka kungligheter. Om det bär er emot (eller helt enkelt är för svårt får ni gärna komplettera med statschefer, borgmästare o s v). Ni behöver ju heller inte hålla er i den s k kallade verkligheten om ni inte vill.
När den kom fick den ganska stor uppståndelse, men nu har det lagt sig. Ändå fann jag den lite intressant men klart man får ta det som skrivs med en nypa salt.
Denna bok handlar om Lady Diana, tänk om hon iscensatte sin död. Väldigt annorlunda bok.
Hela denna serie som börjar med Barnbruden, sedan Pottungen och sist denna, ja, här dräller det av kungligheter, grevar och grevinnor. Dessutom är den både intressant och underhållande.