lördag 30 november 2013

Imorgon så ska vi tända

Det första ljuset i advent, mysa och ha det bra. Imorgon startar också bloggstafetten. Temat är ungdomsböcker och det är en ny bloggare varje dag.
Lista ser ni nedan;
1.     Sofies bokblogg, http://filo-sofie.blogspot.com

2.     Bokugglan, bokugglan.blogspot.se


4.     Cecilia Grip, http://cissigrip.blogg.se/
5.     Anna, http://bookshelf.blogg.se 
6.     Daniella och Rebecca, http://booktwin.blogspot.se 
7.     Viktoria Thornberg, bokomaten.blogspot.com
8.     BokBeate, http://bokbeate.blogspot.com/
9.     Mia Eggimann,http://miaeggimann2.blogspot.se/ 
11.   Andrea S Vessman, www.upinmytree.wordpress.com 
12.   Anna, annasbokhylla.se   
13.   Gabriella, ponkissons.blogg.se
14.   Ann-Sofie, breakfastbookclub.se
15.   Daniella och Rebecca, www.booktwin.blogspot.se 
16.   Therése, kattugglan.blogspot.com
18.   Ingerun, boktjuven.com
19.   Paula, prickigapaula.blogspot.se
21.   Therese, pocketlover.se
22.   Veroniqa, bokdivisionen.wordpress.com
24.   Alla på Sofies bokblogg, http://filo-sofie.blogspot.com
Denna kalender måste ni verkligen följa. Mitt inlägg kommer den 9/12, missa inte det.
Min egen kalender på min blogg blir att jag bloggar varje dag, om vad, nej det tänker jag inte avslöja.
Ha det bra

Summering November

Elsie Lindqvist - Ängeln på Malmskillnadsgatan - Inbunden

Jonathan Tropper - Fördelen med en kollaps - E-bok

Katarina Wennstam - Stenhjärtat - Ljudbok


Läsa klart:

Stephen King - 22/11 1963

Alice Munro - Tiggarflickan


Jag gillar:

Elsi Lindqvist - Ängeln på Malmskillnadsgatan

Jag vill gärna läsa mer av denna författare:

Jonathan Tropper.

Jag tyckte mindre om:


Jag fick för lite lästid

fredag 29 november 2013

Bokbloggsjerka 29/11- 2/12

Fredag och dags för lite jerka, vill ni veta hur det går till, titta in hos Annika
Frågan denna vecka lyder;

Vilken karaktär och/eller författare skulle du vilja slå på käften alternativt ge en kram?
Jag skulle vilja mysa lite med Alan Banks, sitta framför brasan och dricka lite vin.
Slå på käften, ja de vill jag göra till alla författare som skriver serie- deckare, ni vet man följer samma personer genom flera böcker.
Snälla sakta ner jag hinner inte med..😃😃.

Nej nu ska jag gå och byta min tröja jag spillt kaffe på och lasta in däcken i bilen, köra till verkstaden och jobba några timmar. Vad ska ni hitta på?

onsdag 27 november 2013

Tjockisar

Jo jag ser nästan ut som en flodhäst och efter all julmat sedan blir det nog inte bättre, men det var absolut inte det jag menade med tjockisar.
Jag läser just nu Stephen King 22/11 1963 som är på 794 sidor, det är väldigt många sidor. Men den är väldigt, väldigt bra men jag är också väldigt,väldigt  trött. Så idag kom min kollega med bokcirkelboken.
Även detta en tjockis, jösses jag vet vad jag ska göra i jul, dessutom hade jag tänkt att läsa Boktjuven som jag fick för två jular sedan.
Fast imorgon blir det glöggfest och till helgen adventspyntade, samtidigt som jag lyssnar klart på Lucifer. Det ska bli väldigt (ingen upprepning här, eller?) kul.

måndag 25 november 2013

Nej jag har inte fått en bok .....

..i huvudet och ligger avsvimmad. Man kan tro det på mitt blogguppehåll, däremot har det varit lite smolk i bägaren av privat natur.
Dessutom verkar allting gå sönder just nu, vilket gör mig irriterad, nej, inte min nya bokhylla. Men spis, katternas nya klätterställning och glasögonen fick en rejäl repa. Då blir man bara så....
arg, men det blir inte bättre för det. Räkna till tio och tänk på allt roligt. Nu väntar december, glögg och pepparkakor och böcker och kul bloggande. Munromania hos hos Anna med bloggen och dagarna går och så julbloggstafett som Sofie håller i på bloggen Sofies bokblogg . Det blir mycket spännande i december.
Så medans knäcken stelnar kika in här. Och stressa lagom, det blir jul i alla fall,
eller?

måndag 18 november 2013

Julfint på bloggen men utan snö

Nu när jag ända var hemma och mådde dåligt passade jag på att göra julfint på bloggen, jag skulle vilja ha lite fallande snö också men det gick inte så bra. Jag är rätt bra på datorer, brukar rätta till kraschade datorer åt kompisar. MEN TYVÄRR html koder är jag inte bra på.
Alltså blev det inget fallande snö, ni får använda fantasin.
Det är som sido-staplarna jag får inte dem att stämma och jag är för korkad på sådana koder för att fatta hur jag ska ändra.
Men efter jul ändrar jag igen,,så det är lugnt.
Ha det bra

söndag 17 november 2013

Bloggambassadör 2014 - Är det lönt att söka?

Ja nu är det dags för alla bokbloggare att söka till 2014 års Bloggambassdör.
Ska man söka, nej jag vet inte, tror chansen är så liten. Man ska nämligen vara så nischad.
Jag har en otroligt vanlig bokblogg, läser mest deckare men även annat. E- böcker, ljudböcker och inbundna, ja allt. Och allt känns tagit, sex, ungdomsböcker, och nobelpristagare. Det enda jag kan säga är att jag faktiskt gärna läser svenska böcker av svenska författare. Fast vilka gör inte det.
Vad är det för fel på vanliga bokbloggar? Det är i alla fall dem jag besöker mest.
Ha det bra

lördag 16 november 2013

Denise Rudberg - Bara tre kan leka så - Ljudbok

För ett par år sedan lanserade Denise Rudberg en helt ny genre - elegant crime. Första boken om Marianne Jidhoff, Ett litet snedsprång, blev starten på en ny fas i hennes författarskap, och hennes största framgång hittills. Konceptet består av kriminalhistorier i överklassmiljö, och rymmer allt som behövs för att skapa en spännande historia makt, pengar, flärd och dekadens.

Den högt uppsatte och mycket folkkäre politikern Bror Hemros återfinns död i sitt hem på David Bagares gata i Stockholm. Mordet är extremt makabert. Han och hans hustru tycks ha haft ett ytterst normalt liv, men då man börjar nysta i fallet dyker miss­tanken upp att mordet hänger ihop med en prostitutionsutredning som polisen arbetat med i flera år, men som lagts ner på grund av bristande bevis.

Samtidigt försvinner två kvinnor, båda bosatta på Östermalm, under märkliga former under ett och samma dygn: Nadia Yvreus, 36 år och föräldraledig tvåbarnsmamma bosatt på Karlavägen tillsammans med sin make, och Nickis Ejlund, 45 år och innehavare av en exklusiv barnklädesbutik på Östermalm. Kan det finnas några samband med mordet på Hemros?

Detta är upptakten till den tredje boken i serien om åkla­garsekreterare Marianne Jidhoff, kriminalkommissarie Torsten Ehn och kriminalassistent Augustin Madrid den trio som bildat en specialenhet inom polisen, och som i det tysta arbetar med fall där risken för läckor inom polisen måste elimineras totalt.

Marianne får i samma veva ett brev där en granne önskar att få köpa sommarhuset på Dalarö. Hon bestämmer sig för att ta med barnen dit för att diskutera vad som ska göras. För inte kan hon väl sälja sitt älskade Dalarö?

Torsten har fortfarande inte smält det faktum att hans son Noah är homosexuell, men tycker inte om sig själv för att han har problem med det. Samtidigt gör kollegan Pia en oväntad entré i hans ungkarlsliv, som tar all hans energi i anspråk.

Augustin drömmer alltmer om ett liv tillsammans med Elise, men är hon beredd att gå in i en ny relation så snart efter sin skilsmässa, och framför allt: är hon beredd att låta honom träffa sina barn? Hämtat från Bokus

Jag gillar boken, det är en lagom balans mellan spänning och privatliv. I persongalleriet finns det också många som man gillar jättemycket och då vill man verkligen följa serien. Den är perfekt att ha i lurarna när man putsar fönster eller städar garderober. BETYG 3
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (166.6 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Jan Waldekranz
Utg.datum: 2013-09-06
Förlag: Norstedts
ISBN: 9789113046662

Jonathan Tropper - fördelen med en kollaps - E-bok

Av författaren till succéromanen "Sju jävligt långa dagar".

När Silver får en stroke förutsätter alla att han ska opereras. Men Silver vill inte. Samtidigt som hans dotter blir gravid och exfrun ställer in sitt bröllop, börjar Silvers hjärna förändras. Ur hans mun kommer allt som han aldrig tänkt säga högt.

Fördelarna med en kollaps är Jonathan Troppers senaste roman, och utkom i USA 2012. Liksom i sina tidigare romaner kombinerar han humor och allvar i ett engagerande relationsdrama. Hysteriskt roligt och oändligt sorgligt om identitetskriser, komplicerade familjerelationer, och oväntad kärlek. Hämtat från Gilla Böcker

Detta var min första bok jag läst av Jonathan Tropper, jag har hört han skulle skriva roliga böcker. Fast jag tycker denna är lite sorglig, skrattet fastnar i halsen. Jag tycker oerhört synd om Silver och känner med honom. Men som man bäddar får man ligga heter det och klart han kunde varit mer engagerad i sin dotter tidigare. På någon blogg läste jag att denna var annorlunda mot hans tidigare böcker. Då måste jag läsa hans tidigare för jag tyckte faktiskt denna var riktigt bra. Annorlunda och fräsch. BETYG 4
Författare
Jonathan Tropper
Titel
Fördelarna med en kollaps
Orig.titel
One Last Thing Before i Go
Översättare
Erik MacQueen
Format
Danskt band
Sidor
320 s.
ISBN
9789186634438
Utgivningsår
Okt. 2013
Omslag
Johan Blomgren
Kategori
Roman
Tack till Gilla förlag för recensionsexemplar

Katarina Wennstam - Stenhjärtat - Ljudbok

Ett ämne som berör starkt - Baby shaken-syndrome

Mamman har sikte på disken där framme. Det är flera meter kvar men sköterskan i luckan har redan sett hennes panik, och ställer sig upp.
"Hjälp mig! Ni måste hjälpa mig. Hon andas inte. Hjälp henne!"
De kommer in till Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm fredagen den 16 december, när resten av stadens barnfamiljer hänger sig åt adventsyra. Men det kommer inte att bli någon god jul för lilla Gloria, hennes syskon, mamma Pernilla och pappa Andreas.
En olycka med ett spädbarn inblandat är illa nog. Men när misstanken om brott väcks kan ingen riktigt värja sig. Vem ger sig på en sex månader gammal baby? Det blir kriminalkommissarie Charlotta Lugns och målsägarbiträde Shirin Sundins sorgliga uppgift att ta reda på. Hämtat från Bokus

Denna ljudbok sträcklyssnade jag på, ämnet berörde mig verkligen. Så gräsligt att man kan göra ett stackars litet försvarslöst barn illa. Men det förekommer, enligt rädda barnen blir vart sjunde barn slaget av en vuxen. Det är en hemsk verklighet, i denna bok blir den som slår straffad men det är inte alltid det sker.
Spännande och intressant bok och nästan att Charlottas och Shirins privatliv kom i skymundan. BETYG 5
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (215.7 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Alexandra Rapaport
Utg.datum: 2013-10-08
Förlag: Bonnier Audio
ISBN: 9789173487207

fredag 15 november 2013

Jag har gått till sängs med King

Hela veckan har jag varit trött och hängig, inget har varit kul, inte ens läsa. Så efter lärspridarmötet igår somnade jag som en klubbad oxe, bara för att vakna några timmar senare med värk i kroppen.
Jag har spenderat tiden i sängen med Stephen Kings nya bok på plattan, egentligen skulle jag läsa Munro senaste, men kände jag behövde något lättsmält.
Så det blir väl lite läsning ikväll och lite idoltittande, kanske orkar jag blogga om några böcker jag läst ut.
Ha det bra

onsdag 13 november 2013

Elise Lindqvist - Ängeln på Malmskillnadsgatan

Hon kallas för Ängeln på Malmskillnadsgatan, men bland de unga prostituerade i Stockholm går hon mest under namnet Morsan. Hon och hennes team från St:a Clara kyrka stöttar dem med fika, kramar och och en hjälpande hand varje fredagkväll, och för många av tjejerna på gatan är hon den enda mamma de har.
Men så kan Elise Lindqvist bättre än de flesta förståhur det är att vara ensam och utsatt. Redan som barn blev hon utnyttjad av människor som stod henne nära. Som tonåring hamnade hon hos en bordellmamma och blev prostituerad. Vuxenlivet bestod länge av missbruk och sjukdom. En dag för drygt sjutton år sedan tog hennes liv en dramatisk vändning. Hon mötte helt oväntat Gud. Det blev starten på ett nytt och annorlunda liv.
När Elise delade med sig av sin berättelse i P1 Sommar väckte det enorm uppmärksamhet. I den här boken berättar Elise Lindqvist, med hjälp av Antima Linjer, om de mörka åren och om vad som hände efter den dag då hon blev överraskad av både Gud och livet.
Mina tjejer på gatan har så många sår. Jag kan inte läka såren, men jag vill hjälpa till att åtminstone plåstra om dem. Och kan jag med denna bok vara med och bidra till att någon känner att det finns hopp och att livet inte är kört, då är det värt allt. Hämtat från Libris förlag

Nu har jag suddat ut texten 17 gånger när jag ska beskriva boken. Så svårt ibland egentligen vill jag bara skriva; LÄS DEN.
Jag grät av sorg, av förfäran och sedan av lycka. Får man in allt det i en bok, ja, då är den läsvärd. Jag gillar att den börjar från hennes barndom och följer henne upp till vuxen ålder.(inte alltid så i biografier). Jag gillar också det hon gör för flickorna, helt fantastiskt. BETYG 4
              Tack till Libris förlag för recensionsexemplar
Språk: Svenska
Antal sidor: 151
Utg.datum: 2013-09-04
Upplaga: 1
Förlag: Libris förlag
Medarbetare: Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner: 205 x 135 x 16 mm
Vikt: 280 g
SAB: Lz Lindqvist
ISBN: 9789173873000

tisdag 12 november 2013

Tematrio - avbruten läsning

Denna vecka undrar Lyrans noblesser om vi avbrutit läsning av en bok eller ljudbok.
Och det har hänt ett antal gånger, nedan ser ni tre exempel.
Kodnamn Verity tyckte jag inte alls var så bra som det skrivits om den.Flygplan och förhör är vad jag kommer ihåg nu i efterhand och  tjatig. Men framsidan var himla snygg.
Jag hade hört att Märta Tikkanen skulle skriva så himla bra, men så seg. Efter 70 sidor gav jag upp. Kan nog inte sätta på fingret var det var, inte tillräckligt intressant tror jag.
Detta är en vinnare av Agustpriset men det hjälper liksom inte. Det var absolut ingen bok för mig.
Smaken är olika, jag gillar nog böcker med mer fart och fläkt. Så följa någon brevväxling var inte min grej.
Nu ska jag titta runt vad ni andra tycker.
Ha en bra tisdag

fredag 8 november 2013

Bokbloggsjerka 8 – 11 november

Lite Bokbloggsjerka hör varje fredag till, vill i veta hur det går till, titta in här. http://alkb.se/bokbloggsjerka-8-11-november.
Frågan för denna vecka lyder; Vad önskar du dig mest av allt just nu som är relaterat till böckernas värld?
Ja förutom lästid som jag säkert tror alla svarar så är det nog att bli klar med mina bokhyllor och mitt vardagsrum. 
Jag har lite böcker kvar att stoppa in, samt två dörrar ska på. Så ska jag montera ihop en soffa också plus ett klösträ till katterna. Så nog har jag att göra, och nu är det fönsterputsning som står på programmet. Jag kollar in senare ikväll vad alla andra svarat. Idag fick jag en tjockis e-bok också, så jag lär inte blir sysslolös.
Ha en skön fredag

onsdag 6 november 2013

Brevlådan är tom

Det är tomt i brevlådan, inga böcker, inga recensionsex. Bara tråkiga räkningar. Fast jag har inte riktigt lyckats klara av alla recensionsex. som kom i oktober. Några blad kvar på Tropper och så har jag faktiskt några som fått vänta. Men nu ska det läsas klart, för snart blir det ett nytt år och nya utmaningar. Jisses va kul.
Denna skulle jag verkligen önska dök ner i min brevlåda, fast ännu hellre som e- bok. Men får jag inte den blir det en bra julklapp,barnen kan köpa till mig. De tycker det är smidigt att köpa böcker till mig i julklapp.
Ja det är faktiskt bara 47 dagar kvar till julafton.
Ha det bra

lördag 2 november 2013

Hörnbeslag och tårar

Vad var det i paketet? Jo först en recensionbok från Librisförlag som verkar himla intressant.
Så en bok från bokklubben, Projekt Rosie, att jag beställde den beror på att jag fick tio procents rabatt och som premie kunde man beställa tumskinnvantar för 59 kronor. Jag fryser alltid så på vinter så varför inte. Dock var storlek M enormt stora men med dubbla vantar inuti så kanske jag kan ha dem.
Dagen har ägnats åt att sätta ihop bokhyllor, givetvis köpte jag ett hörnbeslag för lite så jag blev lite  grrr,,,f*n , sat*n arg. Men jag satte de därnere så länge så får jag fixa sedan. Kanske får jag ändå köpa en bokhylla till, himla vad böcker jag har.
Jag tog en paus mitt i för att gå bort till mor och fars grav även om de var gamla när de gick bort saknar man dem oerhört. Sänder även en tanke till barnens far som inte längre finns hos oss.
Det var oerhört vackert på kyrkogården, de hade tänt marschaller och brasor.
Imorgon blir det till att fortsätta, fast nu blir det chips, coca cola och Tyskungen på dvd.
Ha det gott

fredag 1 november 2013

Läsplan November

Alice Munro - Tiggarflickan - Inbunden

Elsie Lindqvist - Ängeln på Malmskillnadsgatan - Inbunden

Elin Olofsson - Då tänker jag på Sigrid - Inbunden

Stephen King - 22/11 1963 - E-bok

Jonathan Tropper - Fördelen med en kollaps - E-bok

Katarina Wennstam - Stenhjärtat - Ljudbok

Fredrick Backman - En man som heter Ove - Ljudbok

Lucifer - Skuggpojken - Ljudbok

Maria Sveland - Bitterfittan - Ljudbok

Bokbloggsjerka 1 – 4 november

Oj det är fredag igen och precis hemkommen från god middag men ett glas vitt till. Så då kan jag jerka lite. Hur det går till kan ni läsa här; Bokbloggsjerka hos Annika . Veckans fråga ??
 
Boktrailers bli allt vanligare men det är ingenting jag själv brukar titta på, men frågan är hur du ställer dig till dessa och om det finns någon trailer/några trailers som du tycker att vi bör se?
 
NEJ, eller vad säger jag, ibland så.
 
Den köpte jag faktiskt genom att jag såg trailern men annars, nej.
Jag tycker för det mesta inte det stämmer ändå.
Ja det blir ett kort svar idag för jag måste öppna mina två paket,,,gillar hårda paket.
Ha en trevlig fredag