onsdag 29 juni 2016

Christina Olséni och Micke Hansen - Fågelskådaren

Tänk att fåglar och fågelskåderi kan väcka så motstridiga känslor på Falsterbonäset. Det är september och lugnt på Skanörs polisstation när en välbärgad fågelskådare hittas död på heden. Kort därefter inträffar ytterligare ett dödsfall och poliserna får fullt upp med att reda ut alla trassliga ledtrådar för att kunna lösa mordfallen. Fågelbingo, lerduveskytte, en dansk nudist, spirande kärlek och hyperaktiva pensionärer är bara en handfull av det vi får uppleva under två galna veckor på Falsterbonäset. I uppföljaren till succédebuten Badhytten får vi återigen möta Mårten, Lisa, Egon, Fredrik och de andra i Falsterbogänget. Fågelskådaren är andra delen i den skruvade kriminalkomediserien Mord i Falsterbo, som började med Badhytten, av författarduon Christina Olséni och Micke Hansen. Hämtat från Bokus

Ja den här har en särskild liten historia, för jag beställde nämligen boken som rec.ex på Massolit förlag men den kom aldrig. Då skrev jag ett litet inlägg. klicka här sedan blev jag kontaktad av Lina på Massolit förlag som skickade den till mig. Det skrev jag om här. Så kontaktade författarna mig och bad om min adress så skulle Massolit skicka en inbunden bok. De verkade själva besvikna att den inte nått ut till lika många som förra boken.Nu undrar ni om jag fick någon inbunden bok, svar: NEJ.
Jag tröttnade och då struntade jag även i e-boken och valde ljudbok. 
För Anton Körberg är verkligen en utmärkt uppläsare och förmedlar det olika känslorna i denna bok ypperligt bra. Persongalleriet är ungefär detsamma som i förra boken och därför lätt att komma in i.
Den är extremt underhållande och bitvis riktigt rolig. Jag tycker att författarparet lyckats med att skriva en bra uppföljare och jag bara älskar Mårten. BETYG 4+
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (205.1 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Anton Körberg
Utg.datum: 2016-06-06
Förlag: Storyside
ISBN: 9789176138670
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

Emmy Abrahamson - Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske

Julia lever ensam med sin katt i Wien. En dag kommer hon att bli kompis med Elfriede Jelinek och sluta med att ständigt besvara enkäter som tidsfördriv. Till dess får hon arbeta som språklärare för överambitiösa företagsledare och underpresterande ungdomar.
På en parkbänk möter hon Ben och kärlek uppstår. Allt är perfekt, förutom det lilla faktum att Ben bor i en buske...
En härlig kärleksberättelse om att våga välja med hjärtat och se bortom yta, förväntningar och trasiga kläder. Hämtat från Bokus

Jag vet inte men tyvärr fastnade jag inte alls för boken eller karaktärerna och den kändes så overkliga. Julia får jobb som språklärare utan utbildning, märkligt. Hon var jättepräktig och Ben var raka motsatsen, det kändes alldeles för udda. Om man tänker på titeln och omslaget tror man det ska vara en jätterolig bok, men jag tyckte inte den var alls rolig. BETYG 2+
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (117.1 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Gunilla Leining
Utg.datum: 2016-04-26
Förlag: Bonnier Audio
ISBN: 9789176512531<
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

Jag räknar ner

Idag är det onsdag och nu börjar det närma sig SEMESTER. Det har varit så himla intensivt ett tag med flytt av fritids och nya barn så man är ganska slutkörd. På torsdag ska vi ut och äta alla kollegor, så attans trevligt.
Men när jag stämplar ut på fredag, blir det till att handla och laga något gott och smaka på detta vin.
På lördagen väntar sedan tjejträff med god mat och en del vin säkert, men under tiden jag förbereder så blir det att lyssna på en ljudbok. Och veckan efter är jag ledig.

tisdag 28 juni 2016

Vilken vinst

I vår skola har vi dessa läseböcker i ettan och tvåan. 
Jag fick en enkät från ABC-klubben som bland annat finns på Facebook och är läromedel från Natur och Kultur.
Jag vann dels en tygpåse som ej är i bild och dessa fina läsfixardockor.
Så här fungerar det till hjälp i läsningen.
Väldigt bra speciellt när man har dockorna.
Apan är gulligast.
Fick även en uppsättning läsdagböcker.
Två läseböcker.
Dessa kommer jag använda på skolan i någon form i mitt nya uppdrag. ( Blir ni nyfikna?)
Tack Natur och Kultur.

måndag 27 juni 2016

Äntligen, vågar man på en läsplan för veckan?

Äntligen bloggat och recenserat färdigt om böckerna jag läst när mitt Internet var nere,
det blir tyvärr inte samma sak när man väntat länge. Jo, jag har en del anteckningar men en del har på något konstigt viss försvunnit. Så nu gäller det att läsa lite också, har haft gäster över midsommar så det har blivit lite dåligt med den varan.
Nu i veckan är det fullt upp och till helgen tjejträff hos mig så det blir nog inte överdrivet mycket läst.
Men jag hoppas läsa klart dessa två under veckan i alla fall och nästa vecka hoppas jag på semester.

söndag 26 juni 2016

Virginia MacGregor - Vad Milo såg

En STOR berättelse om en liten pojke som ser världen något annorlunda.

Gillar du Projekt Rosie, Den besynnerliga händelsen med hunden om natten och Undret? Då kommer den här trollbindande och storhjärtade berättelsen om en liten pojke som bara ville att hans gammelmormor skulle komma hem att passa dig.

Nioårige Milo Moon har retinitis pigmentosa: hans ögon blir långsamt sämre och så småningom kommer han att bli helt blind. Men för tillfället ser han världen genom små titthål och lägger märke till saker som andra inte gör. När Milos älskade gammelmormor blir dement och flyttar in på ett vårdhem inser Milo snart att det är något som är väldigt fel på hemmet. De vuxna lyssnar inte på honom. Så med bara Tripi, vårdhemskocken, och minigrisen Hamlet till hjälp, tar Milo på sig att avslöja missförhållandena och den olycksbådande Syster Thornhill.
Insiktsfull, klok och överraskande!

Vad Milo Såg är en roman fylld med stora idéer, enkla sanningar och ett känslomässigt budskap. Milo ser världen på ett mycket speciellt sätt och det är omöjligt att inte falla för honom, njuta av varje ögonblick man spenderar med honom och sedan dela berättelsen med alla man känner. Hämtat från Stimpla publishing

Det är så skönt att ta tag i ett sådant där rec.ex som tyvärr blivit glömt, jag fick det på Bokmässan för två år sedan (skäms skäms) och då kom jag hem med ett helt gäng med böcker, hamnade långt ner i högen. :(
Man kan börja med omslaget som var det första jag fastnade för, så gulligt och överensstämmande med innehållet också.
Detta är en underbar liten historia och man bara älskar hur Milo tar hand om sin farmor Man får sig faktiskt några tankeställare när man läser boken. Jag rekommenderar den starkt, feel-good som får en att tänka till.
BETYG 5
Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 363
Utg.datum: 2014-09-24
Upplaga: 1
Förlag: Stimpla Publishing
Översättare: Kerstin Herrloff
Originaltitel: What Milo saw
Medarbetare: Olsson, Nils (form)
Dimensioner: 216 x 142 x 24 mm
Vikt: 482 g
SAB: Hce
ISBN: 9789198169423
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

Nob - Mamette

Rund och med håret i en knut - så som vi ofta tänker oss gamla damer men Mamette är en mormor som har glömt bort att bli gammal. Hon är nyfiken på livet och hänger med varierad framgång med i teknikens utveckling. Kvarterets ungar får sig kanske en uppsträckning i hyfs av Mamette ibland men i utbyte lär hon sig de senaste SMS-förkortningarna.

På parkbänken sitter Mamette och den grälsjuka Fröken Pinsec, och livligt och med en stor portion humor filosoferar över livet. I duvornas paradis (som lika gärna kan vara skyddsänglar) ger de oss en humoristisk bild av hur vi lever. Här är tanten som åker skateboard med dra-matenväskan - Mamette kommer att ta dig med storm. Hämtat från Bokus

Jag köpte boken på bokrean för att jag tyckte den lilla damen var lite lik mig, rund med knut i håret.
Nu är jag ingen vann serie läsare och tycker det är lite smårörigt med så många bilder. Serien var bra och jag kommer garanterat skaffa fortsättningen men den var inte lika rolig som jag trodde.
BETYG 3+
Inbunden
Språk: Svenska
Serie: Mamette (del 1)
Läsålder: 9-12 år
Antal sidor: 47
Utg.datum: 2012-09-15
Förlag: Wibom Books
Översättare: Lotta Riad
Originaltitel: Mamette - Anges et pigeons
Illustratör/Fotograf: Nob
Dimensioner: 270 x 193 x 10 mm
Vikt: 320 g
SAB: uHci
ISBN: 9789197821360
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

Lisa Hågensen - Hennes ögon blå

De väntar på henne utanför kyrkporten. Året är 1671 och Kirsti Martasdotter fängslas och anklagas för häxeri. Åtta månader senare rymmer hon. Höggravid, torterad och våldtagen tar hon sig tillbaka hem till Lövaren.
2011. Denna ondskans sommar, när en galning skjuter ihjäl ungdomar på en ö i norska skärgården, ser Raili fram emot sex lugna veckor i sitt lilla torp i Lövaren. Men allt står inte rätt till där runt sjön. Någonting är fruktansvärt fel.
Vad fyller vi varandras tomrum med?
Kärlek?
Hat?
Ondska?
Vi väljer. Sedan skördar vi. Hämtat från Fusce förlag

Varför jag väntat så länge med att läsa boken vet jag inte riktigt. Men kanske var det för att den kändes väldigt kompakt. Det var väldigt mycket text på sidorna, så de 280 sidorna kändes nästan som 400 sidor.(jag överdrev nog lite där). 
Men när jag väl började läsa då kunde jag inte släpa boken, den fick följa med överallt. (inte så snygg längre dock) Vilken spänning och även en hel del mystik. Man kunde lätt ta till sig huvudpersonen Raili hon var en hel vanlig tjej precis som vem som helst. Dåtids historien var dock lite rörig, kändes som den kom i helt fel ordning. Jag gillade verkligen denna bok som gav mersmak, den var ruskigt spännande. BETYG 5+
Häftad
Språk: Svenska
Antal sidor: 280
Utg.datum: 2014-06-25
Upplaga: 1
Förlag: Fusce förlag
Dimensioner: 219 x 140 x 21 mm
Vikt: 457 g
SAB: Hc
ISBN: 9789198193008
Tack till Lisa och Fusce Förlag för rec.ex
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

Midsommar med nära och kära

Såskokning (lite för stark blev den) och annan matlagning samtidigt som jag lyssnade på.
Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske.
Sillunch med lite sallad och annat smått och gott serverades klockan 12.30.
Dottern Pauline med fästmannen Emil.(han försöker nog likna en fisk)
Sonen Hampus med sin kompis Simba.
Hanna med Karolj som passade på att förlova sig. Ett stort grattis.
Vi spelade kubb och krocket och på kvällen grillade vi, supergott alltihopa.
En underbar midsommar. Enda negativa var att det blev lite läst.
Denna bok håller jag på med.
Men det blev inte många sidor, jag var tyvärr för trött.
Efter en helt underbar midsommar men en varm och klibbig sådan så kom regnet.

onsdag 22 juni 2016

Det där med recensionsexemplar

Jag tycker en del förlag och författare är underbart snälla som skickar böcker.
Mitt mål är att läsa dem så snart som möjligt men ibland kan det strula till sig privat, sjukdomar 
och utan internet är bara två exempel. Jag tackar nej till böcker som inte är mig grej till exempel poesi och politik.
En del förlag skickar bara e-pub böcker och det är helt okey för mig om de gör så för alla.
Andra skickar pdf filer, men hallo pdf går inte läsa i t.ex Letto.

Förra året fick jag tre böcker från detta förlag i året var svaret;
Hejsan Mia!
Vi skickar inte ut särskilt många böcker som recensionsex men skickar gärna över pdf-filerna när de är klara så kan du läsa digitalt.
Märkligt att jag fick inbundna böcker förra året.
Om de visste vilken bra reklam det är.
Nu klarar jag mig ändå, var tvungen att ta en extra semestervecka så jag kan läsa, hehe.
Njaa inte bara men visst ska jag läsa.
Längtar....

tisdag 21 juni 2016

Pust, stön och böcker.

Jösses va, jobbigt det är att flytta eller rättare sagt ställa i ordning. Jag har varit precis färdig de senaste dagarna. Det har inte heller blivit bättre av förkylningen som aldrig vill gå över.
Jag var faktiskt hos doktorn idag, som lyssnade på lungorna och sa att jag hade en virusinfektion.
Inget blodprov, hur kan man då veta??
Hostmedicin och cortisonnässpray, hon ville sjukskriva mig men då sa jag att jag försöker nog ändå.
Jag är inte sugen på att förlora massor i lön, herregud, läkarbesök och medicin gick på 750 kronor.
Fick en liten överraskning från Lind&Co, verkar spännande tack så mycket. Så kom min bok från Cdon med rabattcheck så blev priset 59 kronor, mycket billigare än hostmedicin.

Sommarläsning påbörjade böcker

Hur räknas böcker påbörjade innan 20 juni. Jag tycker har man läst mer än halva boken räknas den inte med. Men jag har just nu två böcker påbörjade och bara läst 20-30 sidor då tycker jag den räknas i summeringen. Jag är en sann mästare i att påbörja böcker. 
Så dessa kommer jag räkna med och hoppas få lite mer lästid snart.
Denna har jag försökt läsa några kvällar men bara efter några sidor sedan slocknar jag.

måndag 20 juni 2016

Sommarläsning - Mias gissning

Jag har skrivit om utmaningen innan här https://eggetbok.blogspot.se/2016/06/sommarlasning-2016.html så häng på om ni vill.

Hur många böcker jag kommer läsa mellan 20 juni-20 augusti.

Jag tror det blir 25 böcker..

söndag 19 juni 2016

En smakebit på søndag

Då var det söndag och sista smakebiten innan sommaren och Mari är tillbaka 14 augusti igen.
Jag slalomläser som vanligt några böcker, gärna av olika genrer.
Smakebiten denna gången kommer från;
Det enda man kan klaga på är att det är alldeles för lite lästid just nu.
Om ni tycker som jag att sommaren är en tråkig tid bloggmässigt, häng då med på
SOMMARLÄSNING <<<<klickbar länk

lördag 18 juni 2016

Nytt i hyllan

Vilken hög det blev denna vecka, gissa om jag är glad.
En present från ett fritidsbarn, så gulligt. Och så mycket gott.
Två överraskningar men så nöjd jag är över dessa, vill läsa dem på studs.
Bokpaket från Harper Crime som jag glömmer säga upp. Varg Gyllander har jag redan läst.
Det var sommarresa med jobbet och som sommarpresent fick vi välja en pocket, jag tog Galvestone. 
Så fick jag tipsa mina kollegor om vad de skulle välja för bok.
Så kom J.D Robb Naken i döden.
Så jag klagar inte, har mycket att läsa, men känns som tiden just nu äts upp av annat.
Snart är det midsommar också.

Stressigt liv just nu

Vi håller på att flytta vårat fritidshem, vi får inte längre plats i skolans lokaler. Gissa om det blir långa dagar? Man är helt slut när man kommer hem och tyvärr finns det saker att göra hemma också.
Som matlagning till exempel, det blev till att slänga ihop en laxpaj och lite sallad.
Så idag ska jag plocka i diskmaskinen, tvätta och handla.
Men ikväll blir det datatid, då ska jag kolla vad ni svarade på jerkan.<
Ha en skön lördag.

fredag 17 juni 2016

Bokbloggsjerka 17-20 juni

Fredag och jag och min kollega har en sjukt jobbig dag framför oss. Vi ska nämligen flytta fritidshemmet, vi får inte längre plats i skolan.
Veckans fråga hos Annika;

Förra året började jag prenumerera på tidningen Mystery Scene där det finns en hel del matnyttigt om man gillar deckare.
Har på senare tid även börjat snegla på tidningen Crime Scene, men ännu inte tagit mig för att slänga iväg en beställning.
Finns det någon tidning som du kan tipsa om? Alternativt, finns det en tidning som du saknar trots det enorma utbudet som finns i dag?
Bonusfråga:
Koko är nyfiken på om du kan tipsa om några historiska romaner. För att vara mera exakt ”historiska romaner som är (någotsånär) historiskt korrekta”, dvs. sådana där man kan lära sig något om perioden och inte sådana där det är nutidsmänniskor i periodkläder.
Svar på fråga 1:
Tidningar köper jag aldrig min ekonomi tillåter inte både bok och tidningsinköp och då väljer jag böcker.
Svar på fråga 2:
Det beror väl på hur exakt medn trilogon som börjar med Barnbruden är väldigt bra och det stämmer väl.
MISSA INTE MIN SOMMARTÄVLING.     HÄNG PÅ VETTJA 😀

onsdag 15 juni 2016

Sommarläsning 2016

Jag tycker sommaren är en underbar tid men bloggmässigt, ja, då är den lite tråkig. :(
Är ni sugna på en liten sommartävling???
En enkel, vill ni höra reglerna. Säg JA.
*Göra ett inlägg om hur många böcker du tror du kommer läsa mellan
20 juni-20 augusti
*Uppdatera hur många gånger du vill men gärna i halvtid 20 juli.
Vinnare blir den som har rätt, (alltså tror jag att jag läser fem böcker och jag läser fem böcker vinner jag) skulle det vara två stycken som har rätt vinner den som läst mest antal sidor.
Har ni lika där gäller det den som bloggat om utmaningen mest.
Vinsten är ett presentkort på 100 kr på Adlibris.
Tagg #summerread16

Månadens bok Maj

Äntligen har jag både Internet och löst problemet med betalningen till InLinkz.
Vad har ni läst för något superbra i Maj månad? Är det så bra att man måste göra en lite beställning?