måndag 31 december 2012

Edgar Allan Poe - Den svarta katten - E-bok

En rysande novell av skräckens mästare E.A. Poe. Lästid 10 min.

Den amerikanske författaren Edgar Allan Poe levde mellan åren 1809-49. 1835 gifte han sig i hemlighet med sin kusin Virginia Clem - hon var bara 13 år gammal. Poes död är och förblir något av ett mysterium. Han hittades yrande på en gata i Baltimore, iklädd vad som tros vara någon annans kläder. Det finns många teorier om vad som kan ha varit dödsorsaken. Poe är mest känd för sina skräck- och äventyrshistorier, men räknas även som en föregångare i detektiv- och science fictiongenrerna. Den svarta katten är en av hans allra mest kända noveller. Den publicerades 1843. Kopierat ur Bokus

Nej,usch och fy vilken gräslig historia. Jag kan bara inte läsa om hur någon misshandlar djur, vilken gräslig man. Fast bra skriven och inte kommer jag glömma den i första taget. BETYG:
E-bok (nedladdningsbar)
Filformat: EPUB med vattenmärke (0.2 MB)
Språk: Svenska
Utg.datum: 2011-09-19
Förlag: Mix Bokförlag
Översättare: Nils Holmberg
ISBN: 9789186843151

söndag 30 december 2012

Camilla Läckberg och Måns Kallentoft och Ann Rosman - Tre deckare-Under ytan - Ljudbok

3 kortdeckare av Sveriges bästa deckarförfattare
Änkornas Café av Camilla Läckberg
Under loppet av några få år avlider fyra män under mystiska omständigheter. Utan förvarning har de plötsligt segnat ner döda, utan att någon egentlig dödsorsak kunnat fastställas...

Bortom paradiset av Mons Kallentoft
Kriminalkommissarie Malin Fors tillbringar en vacker sommardag tillsammans med sin 15-åriga dotter Tove, men i tankarna söker hon sig oavlåtligt tillbaka till den familjetragedi hon steg in i föregående kväll. Hon minns allt med förfärande skärpa: samtalet från modern, de uppskrämda barnen, hammaren på golvet?

Gasten på Vannholmarna av Ann Rosman
En solglittrande sommardag tar Karin och Johan båten ut till de sägenomspunna Vannholmarna. Med på färden följer också Martin och Lycke samt parets son Walter. Men knappt har de stigit i land förrän sonen plötsligt försvinner, till synes uppslukad av luften... . Kopierat ur Bokus

En liten stunds trevligt lyssnade av tre toppenförfattare som jag läst alla böcker de gjort. Den novell jag gillade bäst var nog Läckberg´s. Anna Maria Käll läser alla superbra. BETYG:
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (21.9 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Anna Maria Käll
Utg.datum: 2012-10-01
Förlag: Earbooks
ISBN: 9789174830866

Gott Nytt År!

Hoppas det blir ett bra år!

lördag 29 december 2012

Jenny Holmlund - Orsaker att inte banta - E-bok

Trött på alla pekpinnar, måsten och borden kring vår vikt? Misstänker du att bantning är lika effektivt för att hitta drömvikten som att önska när man ser stjärnfall är för att bli rik? I den här boken får du de bästa argumenten för att strunta i allt vad bantande heter. Med härliga illustrationer som hyllar människor som är både kurviga och kaxiga! Kopierat ur Bokus
Jättekul liten e-bok som du läser på en kafferast, men visst finns det lite sanning i påståendena. Vad sägs om denna; Folk som bantar pratar inte om annat. Bespara din omgivning detta. Och illustrationerna är jättefina. BETYG:
E-bok (nedladdningsbar)
Filformat: EPUB med vattenmärke (2.2 MB)
Språk: Svenska
Utg.datum: 2012-12-22
Förlag: Turtle Bite Books
Illustratör/Fotograf: Jenny Holmlund
ISBN: 9789187307119

Olle Lönneus - En enda sanning - Ljudbok

Finns det bara en sanning?

Vad ryms i ett liv och hur långt är vi beredda att gå för det vi tror på? Frågan ställs på sin spets när den misslyckade Österlenkonstnären Mårten Lindgren hittas mördad, hängande från en krok i taket.
Kom hit. Det är bråttom. Jag har inte lång tid på mig nu ...?
Det är mitt i natten och snöstormen ylar över den skånska slätten när Joel Lindgren får telefonsamtalet. Det låter som Mårten, Joels egen far som han inte talat med på tjugo år. Joel kan inte ignorera samtalet utan pulsar genom ovädret till det ensliga huset utanför Tomelilla där han en gång växte upp.
Han hittar Mårten hängande i en krok i taket. På väggen har någon målat med röd färg: Ghadab Allah ? Guds vrede.

När Säpo griper en misstänkt mördare får kriminalinspektör Fatima al-Husseini hålla i förhören. Hennes möten med den trosvisse Osama al-Din blir en psykologisk maktkamp om sanning och lögn, om gott och ont.
Samtidigt börjar blodsbanden som Joel trodde sig ha huggit av att dra i honom. Vem var han egentligen, fadern som Joel alltid hatat? Fifflare, smugglare, misslyckad konstnär? Ju mer han tar reda på desto otydligare blir bilden. Finns det en enda sanning eller finns det flera?

En enda sanning är samhällsaktuell country noir som tar oss till ett vintergrått och ödsligt Österlen befolkat av udda karaktärer, där spänningen bubblar under ytan och där människors längtan och utsatthet är påtaglig. Kopierat ur Bokus

Först när jag började lyssna tänkte jag herregud vilken skånska, skulle jag fixa att lyssna på denna bok. Jag ändrade mig ganska snart då uppläsaren visade sig vara smått fantastisk. Deckaren var bland de bästa jag lyssnat på den sista tiden, lite annorlunda i en karg snöig miljö. Människorna kändes vanliga och historien väldigt trovärdig.Slutet var dessutom helt oväntat.Jag läser gärna mer av denna författare. BETYG:
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (252.2 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Christian Fex
Utg.datum: 2012-08-22
Förlag: Damm Förlag
ISBN: 9789173518819

Ola Lauritzson och Ulrika Davidsson - Den nya GI-metoden : med GB för ännu bättre resultat

Med Den Nya GI-metoden tar författarna kunskaperna om den så populära GI-metoden till en ny nivå och omvandlar den senaste forskningen kring mat och hälsa till praktiska tips om hur du enklast kan äta dig till en smalare midja och sundare livsstil. I boken lanseras begreppet glykemisk belastning, GB, som visar sig vara en ännu bättre vägvisare för dig som enkelt vill gå ner några kilon utan att göra avkall på verklig matglädje. Här finns ett stort utbud av läckra GI-recept - såväl klassiska favoriter som nya läckra smakkombinationer och recept med inspiration från världens alla hörn. Dessutom får du praktiska uppslag med GI-alternativ till bland annat socker, vetemjöl, godis, bröd, pasta, drycker och mellanmål.

Den Nya GI-metoden är en komplett guide för dig som vill äta nyttigt, maximera din energi och gå ner i vikt. Boken sammanfattar det senaste kring forskningen och gör det ännu enklare för dig att lyckas, samtidigt som du njuter av mängder av fräscha recept och inspirerande matbilder.Kopierat ur Bokus 

 Nya GI-metoden med GB, ärligt talat fattar jag knappt vad det innebär.(trots att jag läst boken) Men det sunda förnuftet säger ju att 50 gram chips inte är bra, när du kan äta 50 gram nyttig mat. Jag är inte förtjust av att följa massa tabeller när jag ska äta inte heller väga maten, det blir alldeles för jobbigt. Jag uppskattade kapitlen i boken som visade att man kunde byta ut socker mot t.ex Stevia och Vetemjöl mot t.ex mandelmjöl. Recepten var toppen också, mycket paj-recept (me like) men även fina recept på fisk. Följer man henne på http://6kilo6veckor.se/ känner man igen en del recept. Jag fick boken i julklapp och det känns bra att läst den nu, känner inspiration för att ta tag i mitt sunda liv igen. BETYG:
Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 192
Utg.datum: 2012-12-10
Upplaga: 1
Förlag: Ica Bokförlag
Medarbetare: Berglin, Lotta (form) / Danielsson, Malte (foto)
Dimensioner: 273 x 200 x 20 mm
Vikt: 884 g
SAB: Qcabb,641.563
ISBN: 9789153437789

Karina Berg Johansson - Villebråd - E-bok

Visst, jag kanske tittade på dem. Som hastigast. Eller, jag måste ha gjort det, för jag minns fortfarande exakt hur de såg ut. De var mitt uppe i ett snack om Super Bowl. Jag läste en tidning medan jag åt min chili. Nej, jag är helt säker på att jag inte uppmuntrade dem, så inget av det som hände sen kan ha varit mitt fel. Men när jag precis kört förbi avtagsvägen ner mot Everglades City började bilen bete sig konstigt . Kopierat ur Bokus
Jag gillar Mix Förlags noveller och det bästa, man kan låna dem på biblioteket, enda haken är att du bara får låna 3 st under 7 dagar.Dessutom finns en app till din Iphone som heter Dötid, det var där jag hittade denna novell.
 
Förr köpte jag något som hette mys-rysare, läskigt spännande, precis som denna novell.
Men man blev lämnade som ett frågetecken av slutet,,jaså verkligen. BETYG:
E-bok (nedladdningsbar)
Filformat: EPUB med vattenmärke (0.2 MB)
Språk: Svenska
Utg.datum: 2011-09-19
Förlag: Mix Bokförlag
ISBN: 9789186843335

fredag 28 december 2012

Vad har hänt??

Mina planer för dagen var att åka och handla mat, följa med dottern att köpa gympaskor och väska. MEN av detta blev det inget...
Det var som någon slagit mig med något i huvudet, pang,,så himla trött.
Innan jul var jag ganska förkyld men kämpade på att jobba i alla fall, det gick väl aldrig riktigt över.
Nu blev det tvärstopp jag är helt matt i kroppen, fryser och lite snuvig, men mest är jag supertrött. Vill gå och lägga mig men måste fixa lite mat..

torsdag 27 december 2012

Julafton 2012

Julaftonsmorgon började som vanligt med grötfrukost och skinkmacka, lugnt och skönt.
Sen blir dusch och snygga till sig, det blev kort svart kjol, linne, spetstopp och kofta med snygga smycken till. Ja en försöker ju.
Klockan elva var det så dags för julspelen i kyrkan, äldsta dottern var en av herdarna i föreställningen. Jag fatta inte att hon våga med repliker och allt,,usch och fy.
Tillbaka från kyrkan var det dags för paketleken, det mesta bestående av godis och kanske lite torkad frukt. På 1 och 6 fick man ta ett paket, när paketen var slut snor man av varandra och sen öppnar man och snor igen. Lite hetsigt kan det bli men så himla kul.
Så var det fika och Kalle Anka, som man bara sett 3000 gånger, men i alla fall.
Efter Kalle gör vi iordning maten,,lite skulle vi ha i år.
Mätta och goa var det äntligen dags för julklappsutdelning.
En del fick väldigt STORA paket, själv var jag rätt nöjd med det jag fått.
Film med ingen mindre än snyggingen Owen Wilson, mobilfodral, choklad och två böcker. Kan det bli bättre?.

Julafton 2012, ja bokmässigt alltså.

När jag skrev min önskelista tänkte jag att min olästa bokhög är ganska stor, så jag önskade mig lite kokböcker istället. 
Och jag fick Den nya GI-metoden av Ola Lauritzson och Urika Davidsson,dessutom fick jag en pocket av Assar Andersson Flickan i Fönstret. Toppen alltså, ett stort tack till min goa barn.

Suzanne Collins - Fatta eld - Ljudbok

En cynisk teve-värld där deltagarna tävlar med livet som insats. Detta kan vara verklighetens underhållning i framtiden...

Katniss trodde att en vinst i Hungerspelen var lika med framgång, lycka och berömmelse, men istället skulle det bara leda till fruktan och att hon blev ökänd. Huvudstaden är inte nöjd med henne. Hennes prestationer på arenan har gjutit mod i rebellstyrkorna - och i takt med att upproret växer sig starkare, ökar också riskerna för Katniss och de hon älskar - inklusive de två killar som slåss om hennes gunst. Varje val hon gör får ödesdigra konsekvenser. Och det är då huvudstaden blottar sin slutgiltiga fälla...Kopierat ur Bokus


 Eftersom del 1 var så fruktansvärt bra, tänkte jag att nu kör jag vidare med tvåan. Hon åker ju in i spelen igen tillsammans Peeta och med tidigare vinnare.Den är spännande som sjutton stundvis men det blir lite samma som ettan tyvärr.Ofta är det så med uppföljare det blir inte riktigt lika bra som den första. BETYG: 
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (228.8 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Rebecka Hemse
Utg.datum: 2012-11-13
Förlag: Storyside
Översättare: Lena Andersson
ISBN: 9789170367632

Suzanne Collins - Hungerspelen - Ljudbok

Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem!

Katniss Everdeen är fjorton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen...Kopierat ur Bokus

 Det vore en lögn att säga att man inte hört talas om denna bok tidigare, det har öst beröm över boken. Den blev också film som hade premiär i år.
Från första stund var jag totalt fast i denna äventyrsbok, den beskriver en ganska mörk framtid, med dåligt med mat och inga bekvämligheter.
Men Katniss har ändå hittat en väg ut så att hennes familj slipper svälta, hon jagar med sin "kompis" Gail. Det står ganska tidigt klart att hon är en överlevare.
Berättelsen om hur hon klarar sig inne i spel-arenan är jättespännande och jag lyssnar non stop. BETYG:
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok) 
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (210.8 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Rebecka Hemse 
Utg.datum: 2012-10-03
Förlag: Storyside 
Översättare: Lena Jonsson 
ISBN: 9789170367618
PS: Jag såg filmen någon dag efteråt, då jag hade boken i färskt minne, jag tyckte den var superbra.Både sorglig och spännande.DS

Lars Kepler - Eldvittnet - Bokcirkelbok 11-12

Denna bok har jag redan läst, recension kan ni läsa här; http://miaeggimann2.blogspot.se/search/label/Deckare%20Joona%20Linna.
Till nya omgång av Bokcirkel har jag ändrat reglerna, så inga böcker i en serie och max 350 sidor.

Christopher Reich - Den tredje cirkeln - Bokcirkelbok 10-12

Nej inte heller denna bokcirkelbok har jag läst, då detta är nummer 2 i serien om Jonathan o Emma Ransom. Del 1 har jag men tyvärr inte hunnit läsa.
Del 1 har blivit en riktig hyllvärmare, då jag börjat i den men inte riktigt tyckt den var något, men efter 30 sidor så kan man inte ge upp..
Får nog bli en utmaning för 2013.

tisdag 25 december 2012

Julklappar från öväntade håll

 
Av Fru Booked fick vi denna bok att ladda ner
Handlingen är följande enligt Bokus;
När Henrik och Lotte kysser varandra farväl tror de att de snart ska återses under São Paolos sol. I Brasilien finns hoppet om ett tillfrisknande för Lotte, vars graviditet inneburit oväntade komplikationer. Hon ska bara packa färdigt huset tillsammans med dottern Molly, medan Henrik ska stanna till i London för ett möte. Dagarna fram till återföreningen borde vara en transportsträcka för dem båda. Men så börjar det moderna livets tunna is spricka under deras fötter, och plötsligt befinner de sig i fritt fall ? tusentals mil från varandra.

Det som inte växer är döende är en existentiell thriller. En andlöst spännande berättelse om kaos, utsatthet och om vårt förhållande till naturen.

Jag tycker den verkar spännande och så är omslagsbilden lite läskig, tror jag hoppar över den jag skulle läst och börjar på denna.

Av En bokcirkel för alla fick vi denna bok att ladda ner;
Handlingen är följande enligt Bokus;
Mariefred en skimrande pärla vid Mälaren. Älskad av många, men inte av alla. Mitt i idyllen pågår ett spel i det fördolda, en skuggas spel. Den ökände yrkesförbrytaren Marcin Szalas rymmer under våldsamma omständigheter från Bondhagens anstalt. Det är början på den våg av våld som skall skaka Sörmland under några sommarmånader. Journalisten Fredrik Gransjö och kollegorna på Strengnäs Dagblad har fullt upp med förberedelser inför Strängnäs Jazzfestival. Men snart inser Fredrik och hans lovande sommarvikarie Emilia att prioriteringarna måste göras om. Tillsammans börjar de leta efter ett mönster i skeendet. Gradvis skingras skuggorna och en oväntad gestalt träder fram. Skuggans spel är uppföljaren till Lars Rambes kritiker- och försäljningssuccé Spåren på bryggan.
Oj en riktigt spännande bok verkar det, men Storytel har den också så vi får se vad jag väljer.
Tack för det och så önskar jag en God fortsättning och Sköt om Er.
 

Tommy Körberg - Sjung tills du stupar - Ljudbok

Körberg sjunger ut
I sin självbiografi berättar den frispråkige och folkkäre artisten Tommy Körberg om kärleken till musiken, sitt liv i rampljuset, om kokainmissbruket och tiden bakom galler och om hur det har påverkat honom att ha lämnats bort som barn. Bert Gustav Tommy Körberg gjorde sin artistdebut som femåring på Brunnskvittret på hemmaplan i Ronneby. Han sjöng Gunde Johanssons "Torparvisan" och fick två askar Tutti-Frutti som gage. Det gav mersmak och han fortsatte att sjunga i körer och delta i kabaréer, men tänkte sig en framtid som utrikeskorrespondent i Sovjetunionen. Den drömmen släppte han när han lärde sig att spela gitarr. I början av 1960-talet svepte popvågen över Sverige och Tommy bildade band med sina kompisar. Så småningom hamnade Tom & Mick & The Maniacs på Tio i topp-listan med "Somebody's taken Maria away". Artistkarriären var igång. Det som följde är idag ett stycke unik svensk kulturhistoria. Tommy Körberg har arbetat med Hasseåtage, haft en huvudroll i musikalen Chess i London, älskats av flera generationer barn som Lill-Klippen i filmatiseringen av Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter och vunnit svenska melodifestivalen två gånger. Samarbetet med Björn Ulvaeus och Benny Andersson har fortsatt och tidigare i år fick han årets Dansbands-grammis tillsammans med övriga BAO, Benny Anderssons Orkester. Sjung tills du stupar är hans egen öppenhjärtiga, bitska och filosofiska berättelse om sitt liv; om hur och varför Tommy Körberg blev Tommy Körberg. Boken ges ut med en skiva med ett tiotal nyinspelade originallåtar.Kopierat ur Bokus

Av alla böcker jag läst och lyssnat på sista tiden trodde jag absolut inte detta skulle vara en fempoängare. Men så himla bra och underhållande, han beskriver sitt livs resa med en stor portion humör, han har bestämda åsikter men ändå rätt sunda. Han verkar tycka rätt bra om de flesta människor fast inte Carola, hihi. Jag är absolut ingen Tommy Körberg fan men jag gillade den här boken. BETYG: