måndag 26 december 2011

Niklas Ekdahl - I döden mina män - Ljudbok


Flera etablerade män i Stockholm mördas - en UD-tjänsteman, en generaldirektör, en amiral, en professor i skogsförädling. Morden blir genast politiskt laddade när journalisten Kalle Holm på Aftonbladet får tips som pekar mot militanta islamister. Kriminalinspektör Johanna Tott vid Stockholmspolisen följer ett annat spår och blir allt mer besatt av fallen. Den konverterade muslimen och medieprofilen Felix Martini tros ligga bakom minst ett av morden. Han häktas men lyckas rymma och begår nya allvarliga brott. Är han offer för en komplott eller hjärnan bakom ett internationellt terrornätverk? Kopierat ur Bokus

Lite för mycket politik och för lite om människorna..Blev lite för platt..BETYG:

Julafton 2011


Jag vaknade julaftonsmorgon vid sjutiden och tittade rakt in i Simbas ögon, vi somnade om en liten stund, men sen var det dags att göra sig i ordning.
Plockade upp i köket efter gårdsdagens chipsätande och sällskapsspel och tog en lätt dammsugning. Sedan åkte jag och Hanna iväg till kyrkan för att se Julspelet, där Pauline var med i Änglakören.Hon var så söt dottern min(stolt mamma).

Väl hemma körde vi paketleken, får man ett eller sex får man paket..Efter första omgången så hade jag massa paket,,men turen var inte på min sida, vann till slut bara en ostbågepåse..

Här ser ni vinnaren, ja det var godis i alla paket.

Efter det en stunds Fia,,som jag vann..hehe, fick ni

Kalle Anka vid tre och under tiden fick tomten göra sig klar,men hon var tillbaka rätt snart, kunde knappt andas i masken..

Vi hjälptes åt att duka fram julmaten och duka, på bordet ser ni de kalla rätterna..Mums va gott!!

Paketutdelning,,det blev några stycken..

Jag är helt nöjd med mina paket,,kan tala om att chokladen var oerhört god..
Kvällen ägnades sedan åt sällskapsspel, jag hade köpt två nya, Rappakalja och Master Trivial Pursuit..Rappakalja var oerhört(jag vet andra gången jag använder det ordet) kul.
Det är ord man ska förklara betydelsen på och så ska de andra gissa det rätta svaret.
Vi skrattade så vi låg dubbelvikta åt Hannas förklaring på filfras(ett gammalt ord för järv).Hennes förklaring löd: Filfras: Fraser som innehåller fil

Juldagen bjöd jag mina brorsbarns barn på Bio, vi såg Alvin och gänget 3,,en riktig mysig julfilm.

Efter det hade jag och dotter myskväll, vi såg den nya Smurf-filmen..
Åhh jag älskar JULEN,,så mycket mys..
Annandagen ska jag på Julbord, blir nog lite dansk mat också och mycket Nubbe..

fredag 23 december 2011

Dagen före julafton


Idag var dagen för massa matlagning, recept på de olika sakerna jag ska göra hämtar jag från datan..ja inte mitt senapsrecept, det fick jag leta upp

Fick improvisera lite när det gäller den vegetariska skinkan, som var en vegetarisk korv som griljerades.Gjorde en vanlig potatisgratäng istället för Janssons så alla kunde äta den.

Efterrätten kladdkaka, kan alla äta och där ska också finnas ostkaka och ris a la malta..

Gjorde Hovmästarsåsen till laxen, den blev skitbra. Givetvis trillades de köttbullar också och lite annat smått och gott.
Kvällen skulle avslutas med städa av köket men istället blev det lite genispel, så jag kom i säng lite sent.

Senap


3 äggulor
1 ½ dl socker
1 ½ dl utspädd ättika
2 dessertskedar Colemans senapspulver
1 klicka smör
Rör samman ingredienserna och låt koka tills allt får en krämig konstistens.
Lycka till!!

fredag 16 december 2011

Lars Kepler - Eldvittnet - Ljudbok


I hela världen tar polisen hjälp av andliga medier vid svåra utredningar. De gör det regelbundet trots att det inte finns något enda dokumenterat fall där ett medium bidragit till en lösning.

Flora Hansen kallar sig för spiritistiskt medium och har i många år försörjt sig på att låtsas att hon kan tala med de döda. En kväll i augusti läser hon på löpsedlarna om ett fruktansvärt mord som skett på en sluten anstalt för unga kvinnor med destruktivt beteende. Flora Hansen bestämmer sig för att ringa polisen och hävda att hon har kommit i kontakt med den dödas ande. Den tekniska undersökningen pekar entydigt på att mördaren är en av de intagna, en snäll och tystlåten flicka som rymde från anstalten samma natt som mordet skedde. När Joona Linna börjar undersöka hennes förflutna visar det sig att hon inte alltid varit så snäll.

Joona har redan stannat längre på denna brottsplats än vad någon annan kommissarie skulle göra. Ändå är han inte färdig, han tänker att han måste se ytterligare någonting för att bli utsläppt från detta fruktansvärda rum, han måste hitta en detalj som kan leda vidare, som kan föra tråden som en nål.
Han ser på flickan i sängen. En svag värme utstrålar fortfarande från den nakna huden. Hennes händer ligger över ansiktet, som om hon lekte kurragömma. Han lutar sig försiktigt över henne och upptäcker att någonting har fastnat under hennes vänstra pekfingernagel. Det ser ut som ett djuprött sandkorn, en flisa av en rubin.
Han blinkar och försöker skärpa blicken. Det är svårt att koncentrera sig på detta lilla röda korn i ett rum nerstänkt av blod, men han ger sig inte, han lutar sig bara närmare, känner den söta doften från henne och förstår plötsligt vad det är han ser under nageln. Jakten på förövaren tar gång på gång våldsamma och oväntade vändingar. Varje svar tycks bara leda till nya gåtor, och det som nyss var enkelt är plötsligt labyrintiskt.
Men trots att utredningen hamnar i en återvändsgränd ignorerar polisen Flora Hansens telefonsamtal. Först begär hon pengar för sina upplysningar, men sedan ber hon dem bara att lyssna, allt mer desperat. Kopierat ur Bokus

Jag tyckte den var bra, men saknade det där lilla extra, andra halvan var bättre. Slutet var riktigt läskigt och gjorde att man bara måste läsa nästa bok.BETYG:

måndag 12 december 2011

Julpartaj


Det började i tisdags med glöggmingel hos en kollega,,mums va gott. Piroger med god fyllning, gädd och laxpate,pepparkaka med laxgojs och massa annat..Jag blev dock fort mätt eftersom jag varit dålig i magen lördag-måndag.

I lördags var det dax för bokcirkeln att träffas, jag dukade lite juligt.

Förrätt bjöds det på pepparkakor med ädelost-creme fraiche, dadlar med bacon och minikrustader med ädelost och svart vinbärsgele..Och till det min hemmagjorda glögg..

Huvudrätten som jag glömde ta kort på, var saffranspasta med kyckling och räkor och till detta kumminknäckebröd, som dock blev lite mjukt.Kanske pga av alla värmeljus i köket,,

Kaffe med saffranskaka var ju givet, nästa gång jag gör den ska jag dock ha mer smör ovanpå..En kan ju blir för mager annars

Dagen efter,,disk och disk......................INTE KUL
Men redan klockan fyra denna dag skulle det ätas igen,,då julbord med det andra tjejgänget.. Åhh jisses va mycket gott,,jag skulle vilja ha fler magar,,som korna ni vet..Nej nu är jag mätt i första magen,,då fyller jag på nummer två..fast dyrt skulle det ju bli.........

Så var det dax för paketleken,,kvällens högtid,,så himla kul att se alla förvandlas till barn..

Efterrätten bestod i ris a la Malta, budapesttårta, pepparkakor och glögg..Mycket gott...En mycket, mycket lyckad kväll med lite fin och fulpaket med oss hem. Dessutom fick vi en liten present, två ljuslyktor i silver..
Ska kolla in vad jag ska sätta dem

Här ser ni två finpaket,,hjärtalykta och skylten med tomten..

Fulpaket två ljuslyktor, men är de så fula???

Ytterligare ljuslyktor i ett annat fulpaket

En söt groda i ett fulpaket,,ja jag har pussat och pussat det men inget händer..Vad är prinsen???

lördag 10 december 2011

James Patterson - Mary Mary - Ljudbok


FBI-agenten Alex Cross är på semester med familjen i Disneyland när han får ett telefonsamtal från sin chef. En känd skådespelerska har hittats mördad och svårt knivskuren utanför sitt hem i Beverly Hills. Strax efteråt får reportern Arnold Griner på Los Angeles Times ett hatfyllt mejl, som beskriver mordet i detalj. Undertecknat Mary Smith.
Polisen i Los Angeles inser att man har att göra med en seriemördare när fler mord inträffar i Hollywood, utförda på samma sätt och åtföljda av nya, skrämmande mejl. Mary Smith verkar rikta in sig på kända kvinnliga stjärnor och filmproducenter som är småbarnsmammor, och hon blir allt djärvare.
Alex Cross ställs inför en svår uppgift. Är det här en stalker i aktion? Eller en hämndlysten kollega? Och kan verkligen en kvinna ligga bakom dessa brutala mord?
I en värld där det är viktigt för människor att synas och en bra historia alltid går att sälja, når nyheten om morden snabbt media. Bland Hollywoods grädda sprider sig nu oron: vem blir Marys nästa offer? När Alex och Los Angeles-polisen slutligen ser ett mönster leder det till USA:s östkust och ett mer än tjugo år gammalt brott. Kopierat ur Bokus

Jag tyckte den var lite snurrig ibland,,berättaren tyckte och berättaren gjorde.Jag fatta inte ens vem berättaren var, mördaren eller?. Stundvis var den riktigt spännande.BETYG:

onsdag 7 december 2011

Kjell Eriksson - Den upplysta stigen - Ljudbok


Edvard Risberg, lantarbetare i Ramnäs i Uppland, hittar ett lik under en gran. En ung man med främmande utseende. Hur länge har han varit död? Varför ligger han just här vid Edvards favoritsvampställe? Frågorna är många och leder till fler.
Kriminalinspektör Ann Lindell vid uppsalapolisen får fallet på sitt bord och hittar både konflikter och misstro under ytan i det lilla samhället.
Edward får, ovilligt, anledning att ifrågasätta hela sitt tidigare liv och även den nyligen avlidne farfaderns historia. Vad gjorde farfar i Paris? Vad hände den döde i Peru? Kopierat ur Bokus

Jag lyssnade ungefär på halva boken sedan gav jag upp, den var bara så himla tråkig.
Förstod knappt vad den handlade om, han sägs vara en bra författare, men kommer det i nästa bok då.BETYG: