lördag 31 oktober 2015

Birgitta Bergin - En oemotståndlig affär

Lägenheten på Riddargatan i Stockholm har blivit vårt hem, vår lilla fristad. Det är där vi har hittat vårt nya liv livet utan Calle och utan Jesper. Livet som det ser ut idag: bara min lille Lucas och jag.

Anna Holm har gått vidare efter att hennes stora kärlek Calle omkom i en olycka. Hon är numera styrelseordförande för Vansbo fastigheter och försöker få livspusslet att gå ihop. En ny kärleksrelation står långt ner på listan, efter styrelsemöten och matsäckar till treårige Lucas dagisutflykter.

På en mässa i Cannes träffar Anna den karismatiske bankmannen Fabian och sveps in i en passionerad relation. Men det är inte bara passionen som lockar henne – Fabian kommer också med ett helt oemotståndligt affärserbjudande, en stor fastighetsaffär i Berlin. Det innebär mer tid för Anna i Berlin, och mer tid tillsammans med Fabian. Samtidigt har hon konstant dåligt samvete när det gäller Lucas. Hon är alltid sist att hämta på dagis och blir mer och mer irriterad på dagisfröken Filip, som Lucas avgudar. Filip med sina slitna jeans och t-shirt och sina oceanblå ögon som verkar se rakt igenom henne.

Man ska skilja på affärer och nöjen eller behöver man verkligen det? Affären med Fabian kräver allt mer av Anna, både i jobbet och privat. Snart känner hon att hon håller på att tappa fotfästet. Och som om det inte vore nog vägrar Filip lämna henne ifred. Nu vill han till och med träffa henne och Lucas och fika! Vad är det han är ute efter egentligen? 

En oemotståndlig affär är den fristående fortsättningen på succéromanen Ett oemotståndligt förslag. Liksom i den första boken om Anna Holm får vi här en vindlande historia som inte släpper taget. Birgitta Bergin är den typen av författare, hon skriver rappt och rakt på sak och hennes böcker berör och väcker känslor hos läsarna. Hämtat från Bokfabriken

Tyvärr, tyvärr så läste jag boken för en månad sedan så recensionen blir därefter. Det jag kommer ihåg är att jag gillade den skarpt. Första delen gjorde en jädra förbannad, jag skrek nästan högt. Hur kan hon vara så dum? Ja det var så blodtrycket höjdes lite grann. Sedan att blanda affärer och kärlek det fattar man vilket håll det barkar åt. Så visst man kanske vet lite på förhand vad som kommer hända, men ändå me like. Lättläst, underhållande roman. BETYG 5
 Inbunden
Språk: Svenska
Serie: Anna Holm (del 2)
Antal sidor: 340
Utg.datum: 2015-08-03
Upplaga: 1
Förlag: Bokfabriken
Medarbetare: Scheutz, Sofia (form) / Sjöblom, Lisa (form)
Dimensioner: 215 x 145 x 28 mm
Vikt: 521 g
SAB: Hc
ISBN: 9789176291221
Köp boken Bokus eller Adlibris eller Cdon

fredag 30 oktober 2015

Caroline Säfstrand - Tiden läker inga sår

Ett misslyckat luciafirande 1951 gör att Ethel, Dorotea och Maggan ingår en vänskapspakt. Senare får en livsavgörande händelse dem att bryta pakten och säga upp bekantskapen. Dorotea gifter sig med Börje, och förtränger det förflutna genom maniskt städande. Den tjusiga Maggan hittar esteten Ivan och lever till synes ett drömliv, men blundar för hemligheten bakom dörren. Ethel väljer en bohemisk ensamhet som gör relationen till son och svärdotter komplicerad. 
När Maggan firar sin 70-årsdag dyker ett handskrivet brev från Dorotea upp och förstör stämningen. Ethel, som befinner sig i ett litet stenhus några kilometer bort, får ett likadant brev. De måste träffas igen. Konsekvenserna av det val de en gång gjorde påverkar inte bara dem själva, utan även deras närmaste. Nu kan de inte längre dölja sin hemlighet. Hämtat från Massolit förlag


Jag är ganska glömsk så att jag önskat mig denna bok hade jag totalt glömt bort.När det plingade till i mejlboxen och jag läste om boken kände jag egentligen att det inte alls var min typ av bok. Men där hade jag fel, några sidor in i boken var jag totalt fast. För här finns inte en utan flera hemligheter och klart man måste läsa vidare för att få reda på vad kvinnorna har för dold agenda. Lättläst bok med många hemligheter. BETYG 3+ 


E-bok (nedladdningsbar)
Filformat: EPUB med vattenmärke
Språk: Svenska
Utg.datum: 2015-09-10
Förlag: Massolit Förlagsgrupp AB
ISBN: 9789187783821
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

onsdag 28 oktober 2015

En liten svacka av trötthet

Jag har sjukt mycket mindre tid nu när jag jobbar heltid och är mycket tröttare när jag kommer hem.
Så bokläsning har det inte blivit mycket av i veckan och när jag väl lagt mig ner för att sova, då har jag vaknat med boken i huvudet.
Men idag har jag bestämt mig för att gå och lägga mig tidigt och jag tar denna med mig.
Ha det bra, imorgon ska vi ha Halloween fest med barnen och senare är det Tjejträff.

måndag 26 oktober 2015

Veckoplan

Man vill hinna med så många böcker som möjligt på en vecka men tyvärr så kommer jobb (vem har hittat på detta???) och annat emellan. Jag håller på med lite storstädning också, ser bedrövligt ut ( p.g.a jag varit sjuk länge och inte orkat innan). Nu orkar jag förutom att jag får huvudvärk, mitt blodtryck som är för högt.
Den här måste jag läsa i veckan ska lämnas till nästa bokcirkeldeltagare 1/11.
Två böcker som jag måste läsa klart är dessa.
För jag har många som väntar i högen som ska läsas.
Bland annat denna.
Jo,nu är det många som kommer säga den är så himla bra, MEN det tar ett tag innan man blir vän med alla namn Mac dit och Mac hit, dåtid och nutid gör det ganska förvirrande för en gammal tants hjärna. Får väl återgå till barnböcker eller något.

söndag 25 oktober 2015

Jag har varit duktig

Idag har jag storstädat vardagsrummet och torkat bokhyllorna, kolla de snygga överhyllorna. Märk väl den oanvända kattleksak också, 400 kronor och de använder inte den, grr.
Så gjorde jag en god höstgryta på fläskkarré och sidfläsk, riktigt mumsigt blev det och massa matlådor.

Mats Strandberg - Färjan

I kväll ska 1 200 förväntansfulla passagerare åka på en kryssning mellan Sverige och Finland. Men det finns något ondskefullt ombord på den här resan. Mitt i natten är färjan plötsligt avskärmad från omvärlden. Det finns ingenstans att fly. Det finns inget sätt att kontakta land. Och du vet inte vem du kan lita på.
Mats Strandberg följer upp succén med Engelsfors-trilogin med en spännande skräckroman. Liksom i Engelsfors blandas det socialrealistiska med det övernaturliga, på en plats som många svenskar har en relation till. Här får vi lära känna både passagerare och personal. Den ensamma gamla kvinnan som söker äventyret. Den avdankade schlagerstjärnan som leder karaokekvällarna. Mannen som tidigare jobbat ombord och nu återvänder för att iscensätta ett spektakulärt frieri. Ordningsvakten som med sina tre kollegor försöker kontrollera det dagliga kaoset ombord. De tolvåriga kusinerna som var bästa vänner innan en familjehemlighet kom emellan dem.

Relationer sätts på prov. Vanliga människor tvingas bli hjältar. Men det som händer den här natten kan också locka fram det värsta i dem. Välkommen ombord på Baltic Charisma. Hämtat från Norstedts

Karaktärerna och miljön är ypperligt framställda i denna bok, nästan på ett filmiskt sätt och boken är både spännande och lättläst, ändå är jag lite tudelad i min åsikt. Varför undrar ni säkert? Det har nog att göra med min "blod och sprutfobi" till viss del i alla fall, jag gillar INTE splatterfilmer. Och i början av boken blir det lite väl mycket av den röda varan, MEN ändå läser jag vidare och det är för jag finner vissa delar så himla intressant. Speciellt scenen, att det utspelas på en båt, där ingen kan komma därifrån, hemska tanke. Längre in i boken blir det bättre (mindre rött eller så har jag blivit härdad) och jag märker knappt att jag börjar närma mig slutet.
Boken är ändå på närmare 500 sidor. En liten fundering , jag undrar hur många gånger Mats åkt färjan för att få inspiration och får man sådana tankar, ja vem vet vad nästa bok utspelar sig. Tåget till Linköping, BVC eller Hagabion !? I vilket fall som helst vill jag hemskt gärna läsa nästa bok.
Men ändå summan av kardemumman blir ändå mer än godkänt. Spännande och lättläst men inget för fegisar. BETYG 4+
Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 476
Utg.datum: 2015-09-17
Upplaga: 1
Förlag: Norstedts
Dimensioner: 235 x 165 x 35 mm
Vikt: 798 g
SAB: Hce
ISBN: 9789113060309
Tack till Norstedt för rec.ex.
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

Marie Fredriksson och Helena von Zweigbergk - Kärleken till livet

”Jag vill bara säga som det är. Inget tjafs. Bara enkelt rakt på som det har varit.”
Med de orden presenterade Marie Fredriksson sin bokidé för författaren Helena von Zweigbergk.
Marie Fredrikssons liv innehåller mycket dramatik. Från fattig uppväxt på ­skånska landsbygden till världs­karriär med Roxette.
Och sedan katastrofen. Hjärntumören som gav henne en dödsdom.
Märkt av sin sjukdom står hon åter­igen på scenen.
I boken kommer Marie Fredriksson och hennes närmaste till tals. Det är en ­berättelse om stor kärlek, om sorg, om makalös framgång och revansch mot alla odds – tack vare kärleken till livet. Hämtat från Piratförlaget

Den här boken var precis som jag förväntade mig faktiskt, en riktigt bra skriven biografi. Marie kanske inte lämnar ut sig helt och hållet men man får ändå en klar bild av vad hon gått igenom. För visst handlar denna bok till stor del om hennes sjukdom men även om hennes karriär och hur hon slog igenom. Den är riktigt bra skriven och det finns gott om bilder, precis så som en biografi ska vara. Man måste ändå tillstå att Marie är en fruktansvärd fighter. BETYG 4+
Format:Inbunden
Utgiven:2015-10-14
ISBN:978-91-642-0463-9
Sidor:272
Tack till Piratförlaget för rec.ex
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

En smakebit på sondag

Jag har tagit en ordentlig sovmorgon vaknade för en stund sedan. Idag måste vardagsrummet städas färdigt och överhyllorna i Billybokhyllorna fyllas. (Det lär inte bli svårt).
Våran bokklubb Ex libris hade bokträff igår en del hade varit på biblioteket innan och lyssnat på Lena Andersson. God mat efteråt och diskussionerna på topp.
Jag läser bland annat denna bok och här följer ett litet smakprov från ett luciatåg 1951.
***
Dorotea föreställde sig vattnet mot sin bara hud en sommardag, tången som kittlade henne under fötterna och det mjuka, gröna sjögräset som vajade som en hemlig port till undervattensvärlden. Hon var så inne i känslan av att vara ett med havet att hon inte märkte att det just efter ”Staffan var en stalledräng” började rinna gul vätska mellan hennes skor. Det var först när en pojke på första bänkraden drog upp benen som hon såg urinen som rann längs stengolvets ådror. I samma sekund kände hon en frän lukt, hon hann inte förstå vad det var innan kallt vatten sköljdes över hennes huvud. Det sprakade till och hon hörde en dov röst ropa: ”Hennes hår!” Sedan blev världen mörk och tyst.
***
Jag svimmade när jag gick i luciatåg i sexan men att kissa ner sig och få eld på håret måste vara värre.
Ha en bra söndag och för mer smakebitar titta in här

lördag 24 oktober 2015

Gårdagens post

Två maffigt stora paket låg på köksbordet, sonen hade tagit in posten.
I paketet låg Ljuset vi inte ser och en vinst från Västmanländskans bokblogg och detta var riktiga tjockisböcker. Så några sysselsättningsproblem lär jag inte ha framöver.

fredag 23 oktober 2015

Jo jag har lite att göra

Idag ska jag till soptippen, städa garaget från all återvinning. Upp på vind och hämta Halloween saker, bland annat min häxhatt, eller jag kanske duger som jag är. :)
Jag håller på att fixa med överhyllor och så ska böckerna flyttas om. 
Tre stycken utlästa böcker ska bloggas om, men det löser sig nog. Det är fredag idag så allt är på topp.
Vad ska ni hitta på?

onsdag 21 oktober 2015

Höstens böcker - Hur gick det?

Höstens böcker
Vilka böcker hamnade i min brevlåda?
Bookmark
*Par i brott Har jag fått, tack
av Agatha Christie 2015-09-14. Ska läsas inom kort
*Fem små grisar Har jag fått, tack
av Agatha Christie 2015-09-14. Ska läsas inom kort
*4.50 från Paddington Har jag fått, tack
av Agatha Christie 2015-09-15.Ska läsas inom kort
*Visst är ni sjuk! NEJ DEN HITTADE INTE TILL MIN BREVLÅDA
av Rickard Fuchs 2015-10-01
*Deppig? NEJ DEN HITTADE INTE TILL MIN BREVLÅDA
av Rickard Fuchs  2015-10-01
*Ljuset vi inte ser NEJ DEN HITTADE INTE TILL MIN BREVLÅDA
av Anthony Doerr 2015-10-25
Piratförlaget
*Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän)Har jag fått, tack 
av Jonas Jonasson 2015-09-16. Läst och bloggat om.
*Räfvhonan Har jag fått, tack
av Anna Laestadius Larsson 2015-09-09 
*Kärleken till livet. Har jag fått, tack
av Marie Fredriksson, Helena Zweigbergk Von 2015-10-07. Läst men ej bloggat om.
Lind&Co
*Dominodöden Har jag fått, tack
av Jonas Moström  2015-08-27.Läst och bloggat om. 
*Ole dole Har jag fått, tack
av M J Arlidge  2015-09-03.Läst och bloggat om.
Av skuggor märkt Har jag fått, tack
av Marianne Cedervall 2015-09-03. Läst och bloggat om.
Modernista
*Lewispjäserna Har jag fått, tack
av Peter May 2015-08-20. Ska läsas inom kort.
*Själarnas bok Har jag fått, tack
av James Oswald 2015-08-12. Ska läsas inom kort.
Bokförlaget Forum
*Kvinna inför rätta Har jag fått, tack
av Louise Doughty  2015-08-26.Ska läsas inom kort.
*Elizabeth är försvunnen Har jag fått, tack
av Emma Healey 2015-08-26.Ska läsas inom kort.
Gilla böcker
*Stormens öga Har jag fått, tack
Av Leigh Bardugo
Häftad, 2015 2015-09-14. Läser just nu.
*Skuggsommar Har jag fått, tack
av Mia Öström  2015-09-14. Läst och bloggat om.
Bazar förlag
*Ung i ghettot Har jag fått, tack
av David Safier 2015-08-21Läst och bloggat om..
Printz Publishing
Arvet efter dig NEJ DEN HITTADE INTE TILL MIN BREVLÅDA
av Jojo Moyes  2015-09-25
Jag tar samma som hon. Mina äventyr som kändisbantare Har jag fått tack
av Rebecca Harrington 2015-08-26. Läst och bloggat om 
Wahlström&Widstrand
*Feberfågel Har jag fått tack
av Maria Nygren  2015-07-30.  Läst och bloggat om 
Nordstedt
Färjan Har jag fått, tack
av Mats Strandberg 2015-09-16. Läst men ej bloggat om.
TACK SÅ HJÄRTLIGT ALLA SNÄLLA FÖRLAG.

måndag 19 oktober 2015

Tematrio - Priser och sån't

Så här skriver Lyrans Noblesser på sin blogg;
Idag har jag lite saker att planera så jag återbrukar en trio jag använde förra året då de nominerade till Augustpriset presenterades. Berätta om tre prisade böcker du läst eller har lust att läsa. Det kan förresten räcka med att de varit nominerade. Inte heller måste det vara Augustpriset, var gärna kreativa och hitta lite udda priser.

Denna vill jag väldigt gärna läsa men eftersom det är nummer 2 i en serie ska jag nog läsa nummer ett först, Himmelstrand.
En bok jag har lyssnat på är Tjockare än vatten av Carin Gerhardsen som är Vinnare av Stora Ljudbokspriset 2014. Mycket bra.
En bok som stått i bokhyllan sedan förra året är Mördarens apa, förra året Augustprisvinnare.
Som en bonus tror jag nog jag kommer lyssna på denna bok.
Ha en skön kväll

söndag 18 oktober 2015

En smakebit på sondag

Söndag och idag får jag middagsgäster, så jag har lite att göra. Men det är kära besvär när ens barn kommer på besök.
Om inlägget konstigt ut, så beror det på att det är från plattan allt funkar inte lika bra.
Fortfarande Alice lyssnar jag på just nu och smakebiten kommer från när barnen får reda på att mamman har Alzheimer sjukdom.

”Är den autosomal dominant?” undrade Tom.
”Ja.”
Han sa mer till Tom, men bara med blicken.
”Vad betyder det? Pappa, vad sa du till honom?”
”Det betyder att risken är femtio procent att vi får Alzheimers sjukdom”, svarade Tom.
”Och min bebis då?”
”Du är inte ens gravid”, sa Lydia.
”Anna, om du har mutationen så är risken densamma för dina barn. Risken för att dina barn ska ärva den är också femtio procent”, sa Alice.
”Jaha, vad gör vi nu? Ska vi gentesta oss?” frågade Anna.
”Ni har möjlighet att göra det”, sa Alice.
”Herregud, tänk om jag har den? Och sedan kanske mitt barn får den”, sa Anna.

Nu ska jag göra lite äppelpaj, ha en skön söndag.

lördag 17 oktober 2015

Helgens läsning

Nu går det lite trögt minsann, mest på grund av att jag har mycket annat att göra.
Idag måste jag städa, handla och baka en kaka, det lär fylla hela min dag.
Imorgon ska jag duka och laga Flygande Jakob för min dotter och hennes fästman kommer på
besök. Så får jag fikagäster från Nässjö bland annat svärmor himla kul.
Om jag mot förmodan skulle få en stund över så är det dessa böcker jag kommer läsa, ja inte samtidigt då..
Men någon ska jag nog hinna klart med, hoppas jag.
Ha en skön helg.