onsdag 31 juli 2013

Beställning iväg

Nej det blev ingen jättestor beställning, bara de båda böckerna om 5:2 dieten jag ville ha (nu ska jag bli slank, hehe) och en pocket för 25 kronor.
Jag var dösugen på "Den femte vågen" men jag måste sluta beställa böcker som blir liggande. Just nu har jag börjat läsa en massa böcker. Så i augusti-månad ska jag fokusera på att läsa KLART.
Och kanske dimper det ner någon bok man vet aldrig.:)  :)
Fast ikväll blir det inte böcker som ska förgylla min tillvaro.
Det blir bio, med de här två och dottern. Barnsligt,,javisst men underbart kul.

Summering Juli

Mari Jungstedt - Du går inte ensam - Inbunden
Vibeke Olsson - Amerikauret - Ljudbok
Carin Gerhardsen - Hennes iskalla ögon - Ljudbok
S.J Bolton - Nu ser du mig - Ljudbok
Kikki Danielsson - Ett schlagerliv - Ljudbok
Sofie Sarenbrant - Andra andningen - Ljudbok
Kristoffer Leandoer - Fika på vägen - Novell

Ej läst klart:
Pia F Davidson - Så tuktas en svinpäls - Inbunden
Monika Peetz - Tisdagskvinnor - Häftad
Kristian Gidlund - I kroppen min - E-bok
Mark Haddon - Den besynnerliga händelsen med hunden om natten - Pocket


Jag gillar:

Sofie Sarenbrant - Andra andningen - Ljudbok

Jag vill gärna läsa mer av denna författare:

Carin Gerhardsen

Jag tyckte mindre om:

Ja det är nog att jag börjat på massa böcker men ej läst klart

Sofie Sarenbrant - Andra andningen - Ljudbok

Stockholm Marathon har hittills klarat sig från dödsfall, men när startskottet går för det 35:e maratonloppet genom tiderna ställs allt på ända.

Det är den första juni men det är kallare än på julafton. Precis utanför Stadion faller en man ihop och förs till ett sjukvårdstält men hans liv går inte att rädda.

Kriminalpolisen Emma Sköld är ledig den här dagen och finns på plats för att heja på sin syster Josefin som springer. När Emma är vid Rålambshovsparken har en livlös kvinna precis upptäckts vid vattnet och Emma rycker in. Det är ingen tvekan om att kvinnan bragts om livet. Finns det en mördare bland löparna? Och när i sådana fall dyker nästa offer upp?  Hämtat från Bokus

Sofie går från Spa-hotell ut i Marathon spåret, borde det inte vara tvärtom. Det är väl efter Marathon man behöver Spa. Nej skämt åsido det var en annorlunda miljö. Boken är lättläst eller lättlyssnade kanske man ska säga. Det är Katarina Ewerlöf som är uppläsare och bara det ger åtskilligt med pluspoäng. Den är skriven i ett rafflande tempo och är grymt spännande. Emma Sköld blev lite intressantare i denna bok inte fullt så präktig.
Dock blev slutet lite som en pannkaka i ansiktet, redan och så lätt.
BETYG: 4

måndag 29 juli 2013

Tematrio - Historiskt

Lyrans Noblesser har med tanke på att det pratas mycket om den kommande stora historiska romanen Wolf Hall på bloggar runt om (va??.jaså..) bestämt att det blir historiskt.
Jag har precis läst ut del 4 i Bricken-serien av Vibeke Olson, en helt fantastisk serie om livet i Sverige, speciellt sågverken Sundsvall i slutet av 1800- talet.
Jag hoppas ingen missat Elisabet Nemert´s romaner de är oerhört fängslande.
Så en historisk deckare som utspelar sig i 1930-talets London. Det finns tre översatta till svenska, varför det inte blivit fler vet jag inte. Det var riktigt bra deckare, vill man läsa fortsättningen får det bli på engelska.
Snygga omslag är det i alla fall.
Ha en skön måndag

söndag 28 juli 2013

Carin Gerhardsen - Hennes iskalla ögon - Ljudbok

Väteperoxiden lösgjorde sig från färgen, frätte på ögonlockens tunna hud, sipprade in under ögonfransarna och klöste hornhinnorna med vassa naglar. Vad var det som hände, var var alla, varför var det så tyst? Känslan av att någon iakttog henne var överväldigande, och i hennes redan så mörka tankar var det inte svårt att också föreställa sig kallt stål mot hennes blottade strupe där hon satt med huvudet hängande över hårtvättstället. Eva-Lena ville skrika rakt ut, men hon blev sittande som förstenad. Skräcken hade gripit tag i henne, kramade hårt om hennes hjärta.

Snön vräker ner i ett fruset Stockholm. Under samma dag försvinner två kvinnor, oberoende av varandra. Den ena under ett besök hos hudvårdsterapeuten och den andra efter en glad kväll med väninnorna på krogen. Bägge lever i till synes ordnade förhållanden, men när kriminalkommissarie Conny Sjöberg och hans kollegor skrapar på ytan av familjeidyllen framträder en helt annan bild. Båda kvinnorna har levt under mental press, och ingen av dem saknar skäl att frivilligt ge sig av. Men den dramatiska upptäckten av en död kropp ger all anledning att tänka om.

Jamal Hamad söks upp av en skugga ur det förflutna. Är det så att hans och Petra Westmans gemensamma liv börjar knaka i fogarna? Tiden hinner ifatt också Odd Andersson, vilket får oanade och brutala konsekvenser. Jens Sandén störs av att hans femton månader gamla dotterdotter drabbas av något som i bästa fall är en olycka, medan Hedvig Gerdin i vanlig ordning vägrar att låta sig störas av någonting. Som till exempel omvärldens och medarbetarnas åsikter. Mitt i denna färgstarka grupp poliser sitter Conny Sjöberg och försöker höra sin egen röst i bruset. Hämtat från Storytel


Nej jag begriper det inte, hur kan Gerhardsen leverera deckare efter deckare med samma kvalité, fantastiskt. Hon har liksom hela kittet, spännande och genomtänkt handling, trovärdiga karaktärer. Denna är otroligt spännande och man kan helt enkelt inte sluta läsa/lyssna. Uppläsare Katarina Ewerlöf gör pricken över i:et. Bara ett problem jag vill ha mer nu. BETYG 5

Jonas Moström - Storsjöodjuret - Ljudbok

Sommaren efter att tre ungdomar påstår sig ha sett storsjöodjuret under Frösöbron ökar antalet observationer av odjuret lavinartat. Massmedias intresse är stort och Östersunds kommun bestämmer sig för att bygga ett odjurscenter i samarbete med sin tyska vänkommun och en affärsman vid namn Max Müller. Det leder till kraftiga motsättningar med en hemlig grupp som kallar sig Jamtlands Drabanter, som ser som sin främsta uppgift att motarbeta utförsäljningen av bygden och den invandring som riskerar ta jobb och mark från lokalbefolkningen.

I Sundsvall behandlar läkaren Erik Jensen en kvinna som ramlat i vattnet efter en kväll på kasinot. När han får ett anonymt sms som säger att kvinnans fall inte var en olycka kontaktar han sin vän, kriminalkommissarien Johan Axberg, och börjar även själv att snoka i fallet.

Johan, som just påbörjat sin pappaledighet, överlåter ärendet till sina kollegor och bestämmer sig för att fortsätta njuta av sommaren med sin son. Men när en kollega vid Östersundspolisen ringer och berättar att Johans farmor hittats brutalt nedslagen i sin lägenhet, tar han med sig sin son och reser dit. Polisens teori är att hans farmor blivit rånad av en öststatsliga, men Johan gör en rad upptäckter som pekar på att hon är inblandad i något han aldrig hade kunnat drömma om. Hämtat från Storytel

Vilken tur att jag valde att läsa en bok till av Jonas Moström, för efter förra boken "Stryparen" som var både rörig och hade en tunn handling var jag tveksam.
Denna har en stark handling och inte för tillkrånglat och väldigt spännande.
Jag tycker också det är extra kul att Johans farmor fått en större roll i denna bok. Så tar Jonas upp ett extra känsligt ämne i denna bok nämligen invandringen och människors förutfattade meningar om den. Uppläsare Torsten Wahlund ger boken extra mystik med sin mörka röst. BETYG 5

Kikki Danielsson - Ett schlagerliv - Ljudbok

Äntligen kommer boken där Kikki Danielsson själv får berätta om artisten och människan bakom rubrikerna. Hon gör det med all den öppenhet, värme och humor som bidragit till att göra henne så folkkär. Om man som hon levt ett liv så fyllt av dramatik, tragedi och sorg, men också framgång och glädje, finns det mycket att dela med sig av, och Kikki är i det avseendet både generös, insiktsfull och modig. Dessutom bjuder hon på roliga porträtt av människor hon mött och beskriver med befriande självdistans sina egna tillkortakommanden.

Kikki Danielsson är inte bara en av våra mest älskade utan också mest framgångsrika artister. Hon har under sin mer än fyra decennier långa karriär sålt drygt 3,5 miljoner skivor, fått 26 guldskivor och sex platinaskivor. Hon har deltagit nio gånger i den svenska Melodifestivalen, vunnit den en gång, samt placerat sig på andra plats i Eurovision Song Contest med låten Bra vibrationer. Kikki har tre år i rad utnämnts till Skandinaviens bästa countrysångerska och som sådan nått framgång i USA. Fortfarande, 2011, är hon aktuell som sångerska och skivartist.

Kikki Danielsson – Ett schlagerliv innehåller många öppenhjärtiga skildringar av artistlivets baksida, av problem i privatlivet, av hur det är att leva med svår sjukdom och alkoholmissbruk. Kikki ger en skakande beskrivning av sin uppväxt som mobbat fosterbarn och vad det inneburit för henne att ha mist kontakten med sin familj i så unga år. Men hon återger också många dråpliga episoder från turnéer och framträdanden och låter läsaren möta färgstarka karaktärer som skivbolagsdirektören och mångsysslaren Bert Karlsson.
Kikki Danielsson – Ett schlagerliv är en både gripande och underhållande berättelse där en av Sveriges riktigt stora artister till slut får ge sin egen version av det som kvälls- och skvallerpressen i årtionden tagit sig rätten att hänga ut och sälja lösnummer på. Hämtat från Lind&CO
                                                   
När jag skulle skruva ihop mina bokhyllor, ville jag lyssna på en bok som inte fängslade mig för mycket, men samtidigt gjorde så jag höll ångan uppe.
Jag valde rätt, det var intressant att lyssna på, överraskande bra och man ville lyssna vidare.
Nu är jag ingen person som köper skvallertidningar och tror inte på det som skrivs i tidningar, men många gör det tyvärr. Kikki har varit en person som varit fruktansvärt utsatt av skvallerpressen, vilket givetvis genererat i dålig publicitet.
Detta skriver hon om i boken, även om sin väg upp till schlagerstjärna.
Här får man veta vad som hände bakom kulisserna och det tycker jag är intressant läsning. Bra uppläst av Anna Maria Käll.
BETYG 4

Vibeke Olsson - Amerikauret - Ljudbok

Det är sekelskifte också på Svartviks sågverk -- men det som märks mest är diskussionerna om föreningsrätten. Varför skulle inte sågverksarbetarna ha rätt att organisera sig?
Bricken är sjubarnsmamma. Det är trångt i köksrummet. Och ändå: när magister Sundblad föreslår att hennes äldste, Nikanor, ska skickas till läroverket i stan blir hon inte alls lika glad och stolt som Natan. Ska Nikanor tvingas iväg hemifrån och bli en främling bland sina egna? Hämtat från Bokus

När man börjar denna bok har Bricken sex barn och ett sjunde på väg och hon är gift med Nathan som tyvärr fortfarande super emellanåt. De bor trångt och hennes uppgift i livet verkar vara att se till att de övriga har mat för dagen. Trots det verkar Bricken glad och nöjd, hon verkar också vara en kvinna som ger sina barn det viktigaste, kärlek. På något sätt får det en att känna att man borde vara mer tacksam över det liv vi har idag. vi behöver inte kämpa hälften så mycket som Bricken, ändå är vi aldrig nöjda.
En tankeställare tycker jag.
Jag gillar Vibekes Bricken serie och hoppas den fortsätter några böcker till, detta var del 4.
BETYG 5

S J Bolton - Nu ser du mig - Ljudbok

Trots sin djupa fascination för Jack the Ripper har den unga London-polisen Lacey Flint aldrig jobbat med ett mordfall, eller sett ett lik på nära håll. Förrän nu.

När Lacey en kväll närmar sig sin bil ser hon en döende kvinna stå lutad mot passagerarsidan. Kvinnan har blivit brutalt knivskuren bara ett ögonblick tidigare, och dör i Laceys famn.
Lacey kastas huvudstupa in i sin första mördarjakt, och hon skyr inga medel för att hitta den bestialiska mördaren.

Men hennes första stora fall blir också början på en högst personlig mardröm. När Lacey får ett brev med välbekant innehåll, skrivet med blod, blir det uppenbart att det är en modern Jack the Ripper-kopia hon har att göra med. En som dessutom tycks vara fixerad vid just Lacey.
Ska hon, en oerfaren polis, kunna överlista mördaren? En mördare vars ökända förebild lyckades undkomma alla...
Hämtat från Bokus

Oj vad mycket positivt jag hört om denna på bokbloggar därför hade jag förberett mig på en bok jag inte kunde släppa ifrån mig. Vilken besvikelse, jag tyckte inte alls den var spännande och onödigt mycket blod i början. Ibland hängde jag inte med i handlingen utan fick spola tillbaka. Jag tycker storyn inte riktigt håller, känns småsvajig. Men det sämsta är ändå uppläsaren, hon kanske är bra att läsa romaner och sådant, men som deckaruppläsare passar hon inte ett smack.
Jo jag ska läsa nästa bok i serien, men den ska jag läsa, INTE LYSSNA på.
BETYG 2

lördag 27 juli 2013

Gratis bok

Med M magasin får man en pocket, nämligen Rapsbaggarna.
Hade jag inte läst den, så hade jag nappat. Jag kan verkligen rekommendera Rapsbaggarna, den bästa av Karin Brunk-Holmqvist.

fredag 26 juli 2013

Bokbloggsjerka 26 – 29 juli

Fredag och Bokbloggsjerka hos Annika och nu är jag hemma och vid en dator och kan vara med. Frågan för denna vecka är:

Ge exempel på författare som verkligen vet hur man skapar intressanta karaktärer
Buthler&Öhrlund och deras böcker om psykopaten Christopher Silfverbielke, han är så jävlig att det inte är sant. Men han gör det med finess och dräpande kommentarer.
Jussi Adler-Olsen tycker jag skapat lysande karaktärer till sina deckare om Carl Mørck och Avdelning Q. Då tänker jag speciellt på Assad som verkar vimsig men är väldigt smart.
Ann Rosman skriver fantastiskt bra deckare och det är dåtidshistorien som är hennes starka kort, där lyckas hon plocka fram bra karaktärer och trovärdiga.
 
Nu ska jag fortsätta på min semester, efter helgen bara en vecka kvar. Varför går det så fort? Ha det bra.

onsdag 24 juli 2013

Jag umgås med .....

..... allt annat än mina böcker just nu. När vi var på Öland läste jag bara några sidor ur en bok. Släkten var där också, så det blev mysiga grillkvällar istället, massa prat och en del utflykter.
Så har det blivit en del kortspel också, bl.a. Skip-Boo och igår spelade vi Chicago, en jätterolig pokervariant.
Så givetvis en hel del bad, både i
pool och i
havet. Det har varit en underbar sommar hittills. Och troligen väntar mer bad idag med ett helt gäng ungar.(släkten)
Men en dag denna vecka ska jag ta en läsdag.
Ha det bra i solen.

torsdag 18 juli 2013

Semester på Öland del 1


Semester på Öland och tur med vädret igen..Just denna dag var det lite molnigare men då passade vi på att besöka Kalmar. Vilken mysig liten stad det är, och så fick tvillingarna äta på Subway som de längtat efter.
Det blev lite läsning på stranden, men eftersom släkten är där med kan jag nog säga att det blev mest prat.
Så var vi och åt på Wilmas i Borgholm men Gud vad det har försämrats de hade glömt min mat och sedan smakade den inte så mycket. Dessutom verkade det lite halvskitigt där. Nej fy,,rekommendar jag INTE.
Idag vet jag inte vad som händer, stranden, Njaa är röd som en kräfta så kanske inte samtidigt vill man ju bada så mycket som möjligt.

måndag 15 juli 2013

Semester Öland

Ja så var vi då här, Öland, havet, sommar, sol och släkten. Jag hoppas nu på en vecka av bad, gärna något museum, umgås med familj och släkt och gärna lite god mat.
Läsning då, just nu slåss dessa böcker ...
mot
Words in a pic, dumma program på paddan.
Dessutom ska jag blogga om en del böcker jag läst, och så spelar jag spel.
Kan ni också fastna för sådant?
Ha det gott i solen..☀

lördag 13 juli 2013

Lite kvinnor och ett svin

Med på min resa följer lite kvinnor och ett svin, två böcker jag fått och ska läsa ut i juli. Lata dagar på stranden och god mat hoppas jag också på och kanske en utflykt eller två.
För säkerhet skull laddade jag också ner nya appar från Mix förlag, i alla fall skräck och Sci-fi. Toppen appar för bara 7 kronor..

fredag 12 juli 2013

Bokbloggsjerka 12 – 15 juli

Annikas bokbloggsjerka denna vecka var en svår nöt att knäcka. Först tänkte jag att jag inte skulle vara med alls, men jag tänkte det ska jag nog ändå.

Känner du till en karaktär i en bok som har fått ett annat namn i filmatiseringen av densamma? Vad tycker du i så fall om det?

Jag har ett stort problem och det är minnet, annars ser jag på film då och då, kanske främst filmatiseringar av böcker. Men kommer jag ihåg något..NEJ.
Jag brukar springa och låna samma film två gånger, jag till och med tre för jag glömt. Så det får bli mitt svar.

Däremot vet jag en bok som bytt namn, boken av Jeanette Walls.
Nyutgivning med denna framsida av Bazar förlag den 29 augusti i år.
Har ni inte läst den så passa på att göra det, den är riktigt bra.

torsdag 11 juli 2013

Mari Jungstedt - Du går inte ensam

En sensommarvarm septembermorgon försvinner den tvååriga Andrea Eliasson från en skönhetssalong i Visby där hennes mamma arbetar. Ingen av de förbipasserande på den stillsamma kullerstensgatan intill Visby ringmur har sett vem eller vilka som förde iväg henne.
När så ännu ett barn försvinner från den årliga höstmarknaden i Hemse intensifieras polisjakten. Bara några veckor senare hittas en kvinna mördad i vassen vid det djupa och ensliga Lojsta träsk. Undersökningen leds av poliskommissarie Karin Jacobsson som får hjälp av den halvtidssjukskrivne Anders Knutas. Mitt i den hektiska utredningen kämpar de för sin kärlek.
Någonstans i det annalkande höstmörkret gömmer sig en mördare. Och en barnarövare. Är det en och samma person? Du går inte ensam är Mari Jungstedts elfte deckare med Gotland och polisen Anders Knutas i fokus. Hämtat från Bokus

Jag har läst alla Mari Jungstedts tidigare böcker och förra boken "Den sista akten" tycker jag inte var så bra. Men här tycker jag hon hämtar upp det rejält, storyn är bra och genomtänkt. Jo visst kan man gissa tidigt vem som är mördaren men det är också grejen med deckare. Ibland har man rätt och ibland fel. Jag ser i alla fall fram mot nästa bok om Knutas, kanske ska hon krydda till det lite med någon elaking i polisgruppen. BETYG 4

Kristoffer Leandoer - Fika på vägen - Novell

- Det är nybryggt, sa hon med ett stelt leende och ställde fram koppen på disken.

Mannen reagerade inte utan satt kvar precis som förut, hopsjunken i den röda plastsoffan. Av alla tröga skogsjobbare hon serverat tog den här priset. Motvilligt gick hon ut med koppen. När hon kände stanken som gubben spred ryggade hon ofrivilligt tillbaka. Han luktade helt enkelt otroligt illa. Det var knappt hon kunde förmå sig attt titta på honom - och när hon gjorde det ångrade hon sig genast ...Hämtat från Bokus


En något snurrig novell, jag fattade inte riktigt vad som hände. Så var den fruktansvärt äcklig, gillar inte när man blandar in insekter i skräckisar.
BETYG 2.

Nu har jag fått in alla böcker men

Ja de fick plats alla inbundna böcker, pocketböckerna finns på övervåningen.
Men inte finns det plats för så mycket mer..
Bara Stephen King tar en hylla och dem vill vi spara, eller hur?
Ja så var det ju dörrarna kvar, är skitskraj för jag ska krossa glaset.

Tack så mycket E2go

Jag nappade på ett erbjudande i mailboxen från E2go och fick på så vis denna bok gratis. Toppen tycker jag, det är något polettsystem tydligen.
Jag var slösaktig och använde alla mina tre poletter på denna bok.
Hur det fungerar sedan, njaa det vet jag inte..

E2GO

http://www.e2go.se/gratisbok-facebook

onsdag 10 juli 2013

Förbaskade appar

Jag håller just på att bli smått tokig, 75 kronor betalade jag för denna app och har nu lagt in nästan alla böcker. Vad händer då? Jo alla böcker försvinner från appen, men ligger i databasen på nätet som man måste betala 120 kronor för..grrrr..
Jag vill försöka få bokhyllan färdig någon gång men nu strular appen..
Någon som vet hur jag ska få tillbaka böckerna i appen????

måndag 8 juli 2013

Skruva och bada

Det tar tid att skruva ihop bokhyllor, speciellt när man mät fel. Vilket innebär att jag fick ändra om hela vardagsrummet, men är man klantig så.
Detta är tv-bänken som monteras ihop.
Vi passade även på att fylla poolen nu när vi äntligen fått lite sommarvärme.
Så tillbaks till hyllorna igen, ser ni vilken fin hjälp jag har. Nu är hyllorna på plats då kommer nästa eläende,,DÖRRARNA..Jösses vilket jobb.
Böcker då, jo då jag har lyssnat klart på "Nu ser du mig" ..
..och läst klart Mari Jungstedt. Just nu är det mest ljudböcker har både Carin Gerhardsens senaste och Amerikauret i lurarna. Ja inte samtidigt då.
Men just nu planeras det en resa till det ställe där man kan läsa denna skylt, fast först skruva bokhyllor färdigt.
Ha det bra och må gott i solen.