söndag 28 februari 2010

Veronica von Schenck - Kretsen


Sedan profileringen av änglamördaren har uppdragen varit i det närmaste obefintliga. Relationen till Rickard gör Althea tveksam till att ta de uppdrag hon blir erbjuden i NewYork. Men så mördas en IT-tekniker på Lindsteinska banken där Altheas väninna Emelie är säkerhetsansvarig. Den mördade mannen hittas på en bakgata, skjuten och med ett tarotkort - djävulen - instucket i munnen. I samma veva upptäcks ett omfattande dataintrång, miljontals kronor har stulits från banken under lång tid. Ytterligare ett mord sker, återigen lämnas ett tarotkort i den mördades mun. Polisen misstänker att en seriemördare härjar och vänder sig till Althea. Samtidigt blir det inbrott på Emelies kontor och hårddiskar kraschar till höger och vänster. Vem, eller kanske vilka, är det som Althea och Emelie har att göra med egentligen?Kopierat ur AdLibris
Detta är en ganska ny författare, har gjort en bok innan. http://miaeggimann.blogspot.com/2009/09/veronica-schenck-anglalik.html .
Denna boken är lika bra som hennes förra men någon topplacering blir det inte utan medel.
Den är gemytlig men så jättespännade är den inte.Jag hoppas det kommer mer i nästa bok.Hemsida;
http://altheasprofil.se/ BETYG:

Söndag 28/2


Bilden tagen från Jul på Liseberg 07
Igår var det dotterns 18 års fest, sammanlagt var det 9 tjejer här. Jag gjorde tacos, med alla tillbehör och såser. Givetvis hade jag gjort alldeles för mycket så jag fick frysa in en hel del.(Nästa fredag blir det tacopaj av resterna)
Sedan blev det Daimtårta, dottern hade fått för sig att hon skulle göra chokladtårta,,men det hann hon ju inte. Bara handla mat och allt tog två timmar på lördag förmiddag.(Var inte billigt heller)
Jag skulle egentligen iväg till en kompis men det gick ju inte eftersom min dotter är sann tidsoptimist.
Men hann diska upp en hel hög igår så jag inte har allt idag.Däremot städning uppe,,får DOTTERN sköta.
Hon fick jättefina presenter och jättemycket choklad,,att lägga till de 2 kg hon redan fått..
STACKARN...

Kom i säng vid halv två men hördes fnitter ett långt tag efter,,så lite trött är man idag.
Ha det gott
Mia
PS:Missade Melodifestivalen igår,var hon bra Anna?.Ds


Måns i Gislaved 07

fredag 26 februari 2010

Leif GW Persson - Linda som i Lindamordet - Ljudbok


En ung kvinna hittas mördad av en okänd gärningsman och polisen har fått ett spaningsmord som de måste utreda. Romanen handlar om denna utredning och vilka konsekvenser den får för de närmast inblandade. Det är en enkel och okomplicerad historia för kriminalkommissarierna Jan Lewin och Anna Holt och kriminalinspektören Lisa Mattei. Fast kanske inte lika enkel för den notoriske kommissarie Bäckström.
Egentligen innehåller den bara tre konstigheter. För det första att polisen hittar den som gjorde det trots att de letar efter en annan typ av gärningsman. För det andra att Anna Holt som håller i förhören med gärningsmannen redan på förhand vet hur han kommer att svara på de frågor han ställer. För det tredje att Lisa Mattei egentligen tycker att det handlar om något helt annat än ett mord på en ung kvinna. Kopierat ur Bokus

Jag har länge funderat på om Leif GW Persson´s böcker är något att ha, men så var jag på en bokträff och hon hade läst Den som dödar draken. Hon tyckte till och med han var lite rolig.Jag har sett honom i Efterlyst och tycker han ser allmänt trist och tråkig ut.(Sista gången jag såg satt han dessutom och tugga på en bulle under tiden han prata)Men visst är boken ganska bra om än lite tjatig mot slutet. Fast mitt intresse väcktes, ska nog leta upp lite böcker med honom. Uppläsare Tomas Bolme gör ju det ännu bättre.BETYG:

Fredag 26/2


Ha en skön fredag och sköt om Er
Kram
Mia

onsdag 24 februari 2010

GRATTIS GRATTIS PAULINE


Tänk att det var 18 år sedan jag fick en sådan gåva..Lilla Pauline,,Nu är du 18 år och vuxen.
Glöm inte att jag alltid finns där för dig..Jag älskar dig
Mamma

lördag 20 februari 2010

Lördag 20/2


Detta kort är taget inifrån, det är min balkong. Inte klokt va snö.
Jag och syrran skulle åkt och handlat åt våra föräldrar idag, men så mycket snö vågade jag inte köra. Grannen försökte ge sig ut men körde snart fast.
Dessutom hör vår gata inte till de som blir skottade i första taget.
Jag lyckades få min son att skotta,,men vilka högar det blev,,Jisses.
Inga steg blir det heller,skitsvårt att gå i denna snö(speciellt med kängorna på jobbet).
Nej det får bli en runda på motionscykeln och efter det en dusch och melodifestival. Vilka är med ikväll??Darin kanske??
Ha det gott
Mia

fredag 19 februari 2010

Fredag 19/2


Jaha då var det fredag,,förlåt men jag känner ingen fredagskänsla. Den försvann i ett telefonsamtal, det är en räkning som de vill jag ska betala, fast jag 10 000 gånger förklarat att inte jag ska stå för den utan de som orsakat vattenskadan.(Se gamla blogginlägg)
Jag blir så ARG, ska jag bli lidande för att jag köpt en tvättmaskin och de som installera den lämnade läckande rör så jag fick vattenskada..Va trött jag blir...
Tyvärr blir jag ledsen när sådant händer och sen är det banne mig precis att det går jämt upp ekonomiskt nu..3050 i el denna månad och en hyra på 5500.
Ja då finns inte mycket pengar över, resten går ju till mat och barnen.

Ibland känns det som allt eläende hamnar på mig och man ska strida för sin rätt och framför allt sina barns rätt..Åhh jag blir så trött..
Så denna JÄDRA SNÖ,,tack det räcker nu................Jag har ont i axlarna av allt skitskottande..

Åhh va trött jag blir,,sugen på att baka bröd,,men idag är jag för trött..Surdegsbröd,,är det gott?
Ha en bra helg
GnällMia
Glöm inte kika in här http://miaeggimann1.blogspot.com/ och

torsdag 18 februari 2010

Katarina Wennstam - Alfahannen - Ljudbok


Jack Rappe tar kvinnor som en karl ska. Att de inte alltid är med på noterna hör ju bara till spelet, eller hur? Filmen älskar sina bad boys, och Jack Rappe är den verklige alfahannen bland de manliga skådespelarna. Därför blir det också en sensation av stora mått när Rappe hittas på bryggan med ett livshotande sår i magen. Jack Rappes våldsamhet verkar till slut ha hunnit ikapp honom själv. I sista delen av Katarina Wennstams trilogi om mäns våld mot kvinnor får läsaren återknyta kontakten med huvudpersonerna från succéromanerna Smuts och Dödergök: åklagaren Madeleine Edwards och advokaten Jonas Wahl, som lämnade Sverige efter att ha avslöjats som sexköpare. Nu befinner han sig än en gång i händelsernas centrum. Men den här gången är det hans dotter som spelar huvudrollen. Katarina Wennstam skriver spänning med hjärna, både underhållande och djupt angeläget. Kopierat ur Bokus
Katarina Wennstam har gjort en triologi om mäns våld mot kvinnor och jag har innan läst Dödergök, som var extremt bra. Även denna är skitbra, en riktigt sträckläsnings bok. Och hon tar upp ämnet om våldtagna kvinnor och att de inte alltid blir betrodda. Det är ju fruktansvärt, eller hur?Jag får nog ta och lästa första boken i serien som heter Smuts. Uppläsare Angela Kovacs gör ett jättebrajobb. BETYG:


onsdag 17 februari 2010

Mer Böcker


Gissa vad jag fick i födelsepresent,,jo Böcker..Andrew Taylor´s Det blödande hjärtat.
Och en gullig liten bok som heter Krama mamma.Sakerna som står i boken stämmer ganska bra...T.ex Att städa huset medan barnen är hemma är som att skotta trädgårdsgången innan det har slutat snöa...
Gissa vem som beställt böcker på bokrean.............
En pocket för 19 kronor,,är den bra eller?? Återkommer med det svaret

Tara French bok Till skogs,,låter spännande 56 kronor
Och så en bok jag velat ha ett tag, Ramona Fransson´s Lyckohjulet 69 kronor.
Undra om det slutar där med reaböcker..Ska jag söka hjälp..
Så kom ju pocketen från pocketklubben idag,,och den ska jag gå ur,,(missade det så blev på 5 pocket till) Sekten av Jan-Sverre Syvertsen,, inte ens läst första pocket än..
Och snart kommer en pocket till
Åhh,,shopoholic för böcker...
Mia

Onsdag 17/2 Min födelsedag


Jag vaknade av mobilen som surrade, visste knappt var jag var,ja, ja det var ju jobbdag.
Åt frukost,en dinkelsmörgås med mjukost.(Vad har allt pålägget tagit vägen??)
Så tog jag på mig och började trava iväg till jobbet, är fruktansvärt oplogat på vissa delar.TUNGT..
Väl på jobbet var förberedelserna för vår aktivitetsdag i full gång.
Vi skulle ha karoke med barnen,att man kan bli så slut och svett av att studsa runt och sjunga.
Men kul är det,,testa det..
Mobilen har pippit hela dagen, lite kul är det allt att fylla år även om man blir...25 år..host host..
Jag och kollegan fikade på eftermiddagen, med varsin semla min dag till ära, gud va gott,,men va mätt jag blev.
Kl: 15.45 stämpla jag ut och tog en timmes promenad i snömodden,tänkte att jag behövde lite frisk luft och ljus på mig,och så blev det ju lite steg.
Hemma väntade barnen ivrigt på fika och att jag skulle öppna paketen. Fick knappt ner någon tårtbit, fortfarande mätt. Med posten hade jag fått kort och 200:- från min f.d svärmor, jag ska skicka ett kort till henne och tacka och måste snart hälsa på henne.
Min bror hade lagt ett paket med ett roligt hopprep som ska räkna kalorier,,SKA TESTAS.
Min äldsta bror skickade ett kort med siffran 4,,,han har nog inte fattat att jag fyller 25,,eller vad tror ni?
Mina gulliga barn hade köpt två böcker en med Andrew Taylor som heter Det blödande hjärtat, recension kommer senare i min bokblogg,,obs ganska mycket senare den är på 400 sidor..http://miaeggimann2.blogspot.com/.
Den andra boken heter Kram Mamma och där står det jättemycket gulliga saker.
Dessutom har min dotter skrivit ett inlägg på sin blogg http://denlillatrotsiga.blogg.se/2010/february/grattis-mamma-3.html ,,jättegulligt.
Tack alla som sms:at,mailat, skickat kort och skrivit inlägg på Facebook och tack mina barn som köpt fina presenter..Jättetack..
Kram
Mia
Här ser ni presenterna,,ingick katten ??

måndag 15 februari 2010

Sherry Jones - Medinas juvel - Ljudbok


Medinas juvelär berättelsen om Aisha bint Abi Bakr. Redan vid nio års ålder gifts hon bort med profeten Muhammed, en då femtiofyra år gammal man. Aisha träder nu in i en ny och farlig värld där hon måste bruka sitt medfödda mod, sin sällsynta kvicktänkthet och ibland också sitt svärd för att ta kontrollen över sitt eget öde. Hon kämpar mot religiösa förföljelser, politiska rivaler och avundsjuka bihustrur. Men Medinas juvelär också berättelsen om en av historiens mest unika kärlekshistorier. Mellan Aisha och profeten Muhammed uppstår efter hand en varm och innerlig kärlek som kom att vara livet ut. Genom sin frimodighet och sin hängivelse blev Aisha med tiden inte bara profetens djupt älskade livskamrat utan också en ovärderlig rådgivare i politiska frågor.

Med stor detaljrikedom återskapar Sherry Jones atmosfären i en svunnen och till stora delar okänd epok. Hennes roman är på en och samma gång en gripande uppväxtskildring, en oförglömlig kärlekshistoria och en lärorik inblick i ett avgörande historiskt skede. Genom Aishas ögon får läsaren möjlighet att på nära håll följa de tumultartade händelser som omgav världsreligionen islams födelse.

Boken har, minst sagt, lett till starka reaktioner runt om i världen: redan innan den getts ut gick protestvågorna så höga att den amerikanska förlagsjätten Random House valde att stoppa den planerade utgivningen p.g.a. rädsla för radikala muslimer. Det serbiska förlaget Beobook - som var först ut med boken - fann sig tvungna att dra tillbaka upplagan från bokhandlarna och det brittiska förlaget Gibson Square utsattes för ett brandbomsattentat. Många ryckte då ut till författaren Sherry Jones, och till yttrandefrihetens försvar.

"Detta är censur grundad på rädsla
-Salman Rushdie om det amerikanska bokförlaget Random Houses beslut att stoppa utgivningen av Medinas juvel Kopierat ur Bokus

När jag började lyssna på boken, så hade jag jättesvårt för att hänga med, alla dessa namn att inte uppläsare Anna Maria Käll vrickade tungan. Efter ett tag kom jag in i boken, och den blev ganska snart väldigt intressant. Samtidigt som det gjorde en lite förbannad, hur kan man gifta bort en nio-årig flicka.Mitt tips; LÄS DEN. Betyg:

söndag 14 februari 2010

Söndag 14/2


Till mina barn.Jag älskar Er
Mia

Söndag 14/2


Till alla vänner,,Ha fin dag
Mia

Söndagen 14/2


Ni har kommit rätt,,bara det att jag bytt namn och gjort om lite. Istället för en blogg har jag nu tre. 1 bokblogg,1 hälsoblogg och denna vardagsbloggen eller vad man ska kalla den.

Vilket jobb det är att göra om,,oj. Jag hittar inte det rätta grejerna liksom, söker efter lite snygga Webbknappar..

Dessutom finns inte den bästa animationsida längre,han var tvungen att lägga ner för att många direktlänkade till sidan.Visst finns det andra men inte lika bra

Men jag kämpar på för vi se när det blir klart.
Ha det bra
Mia

torsdag 11 februari 2010

Torsdag 11/2


Jag skulle städat idag,men det blev inget med det..Dels slutade jag senare och så handlade jag lite, lagade mat och innan jag vet ordet av var klockan halv sju..Då kände jag lusten helt rinna ifrån mig. Det får bli städning på Lördag istället,även om det inte är kul.


Men tyvärr har det varit lite mycket på sista tiden och inte speciellt roliga saker.
Så jag känner mig lite trött och slutkörd,,ska försöka cykla en stund på motioncykel idag,men vet ej..om jag orkar........fast jag har över 8000 steg redan..



Jag vill ge en blomma till de som hittade min sons mobil på bussen och tog hand om den och dessutom ringde mig.Och var så schysst att komma hem med den..Tack!!
Man blir så glad..

Ha det bra
Mia