måndag 30 april 2012

Pocket

M R Hall-De dödas ombud

Jonathan Franzen-Frihet


Ljudböcker

Oj va många bra ljudböcker det kommer på Storytel. 

Inbundna

Thomas Enger-Skendöd
Helena Thorfin-Innan floden tar oss 
Silvia Avallone-Stål
Elly Griffiths-Känslan av död
Moa Herngren - Jag skulle aldrig ljuga för dig
Lisa Genova-Sarahs andra halva
Laura Hillenbrand-Obruten
Set Mattson-Ondskans pris
Caroline L Jensen-Vargsläkte


 

 

 

Städning bland böcker del 1.

Jag har tyvärr ingen bokhylla, sparade ihop till en, men sen var jag tvungen att köpa något annat.(Grr)
För att göra en lång historia kort, böckerna är staplade på golvet,,snyggt staplade, proffsigt..
MEN ibland måste de rengöras under högarna,,(som växer).
När jag rengjorde kom jag på att jag skulle kanske göra ett A,B,C om boktitlar, jag har sett det på andra bokbloggar och tyckte det var lite kul.
Jag hittade också min allra tjockaste bok på hela 1230 sidor,,slå det om ni kan,,
Den heter Garnethill av Denise Mina och är egentligen tre böcker, dock har jag inte läst den ännu,,liksom ingen bok man har med sig i sängen, jösses va tung..

lördag 28 april 2012

Kristina Ohlsson - Änglavakter - Ljudbok

En ung kvinna hittas styckad och begravd i ett skogsparti i Midsommarkransen utanför Stockholm. Hon identifieras som Rebecca Trolle, en student som varit försvunnen i två år.
Medan Alex Recht och hans utredningsgrupp försöker förstå varför Rebecca gick ett så våldsamt öde till mötes, görs fler fynd på brottsplatsen. Den rymmer hemligheter som visar sig vara flera decennier gamla. Någon har vid upprepade tillfällen återvänt till skogen för att dölja sina offer för omvärlden.
På ett ålderdomshem sitter en stum barnboksförfattarinna. Om och om igen dyker hennes namn upp i polisutredningen kring morden i Midsommarkransen, men hon sluter sig i sin tystnad.
Spåren leder till den mörkaste av sanningar och obönhörligen dras både Fredrika Bergman och Peder Rydh in i historien kring graven och den döda studenten. Fredrika ställs inför ett svårt dilemma när hennes älskade Spencers namn dyker upp i utredningen. Är det verkligen möjligt att han är en del av gåtans lösning? Och vilken roll spelar egentligen den stumma författarinnan?
Med en stark undergångston närmar sig utredningsgruppen fallets upplösning och till sist kvarstår bara en fråga att besvara: Vems tur är det att läggas i graven då mördaren återigen beger sig till Midsommarkransen?Kopierat ur Bokus
Fy fabian va bra hon skriver, man blir bunden nästan direkt.Jag gillade denna mycket, otroligt spännande..Lagom dos deckarintrig kontra relation.Men som jag sagt tidigare vad gäller serier, läs dem i rätt ordning..BETYG:

Långledigt

Igår var vi och tittade på skolan Hanna kanske ska gå i, det är en folkhögskola i Värnamo. Den låg verkligen vackert på en höjd och när vi var där glimtade solen fram.Först var det allmän information och sedan rundvandring, det var en nuvarande elev som visades oss runt. Jag tyckte det verkade lovande och personerna vi mötte var trevliga. Nu hoppas jag hon kommer in också.
Idag har jag ägnat dagen åt städning,,jisses va tråkigt..Men nu är det gjort och har tre lediga dagar.
Imon tänkte jag kanske göra ett litet besök hos någon....Vem avslöjar jag senare..
Ha det gott

lördag 21 april 2012

Bokträff

Då var det dags för bokträff igen, eftersom det inte var mer än 4 veckor sedan sist, så var det många som inte hunnit läsa något. Jag hade några böcker att presentera och sedan presenterades denna bok
Den lätt både lite småkul och intressant, och finns som pocket, ska jag verkligen köpa.
Förslaget kom att vi skulle läsa en bok som vi sedan ska diskutera. Första utvalda boken är Åsa Mobergs "Väninnorna och jag"
 
Det var ju absolut ingen bok jag valt, men det är liksom vitsen att läsa böcker man inte skulle läsa.
Undra vad jag ska välja när det är min tur..Förslag??

Elly Griffiths - Huset vid havets slut

Den tredje boken i serien om arkeologen Ruth Galloway och kommissarie Nelson
Ruth Galloway har precis börjat jobba igen efter föräldraledigheten och kämpar för att få ihop vardagen med arbete och barn. Och när man i det lilla samhället Broughton Sea"s End hittar benen efter sex döda män i en grotta på stranden, kallas Ruth omedelbart till platsen.
När Ruth daterar benen till tiden för andra världskriget riskerar samtidigt en gammal välbevarad hemlighet att avslöjas som tar heder och ära av några av de män som anses ha gjort stora insatser för sin bygd och sitt land under kriget. Det är inte många som var med på den tiden som ännu är i livet. Men när en tysk journalist plötsligt mördas inser Ruth och Nelson att det fortfarande finns människor som är villiga att döda för att sanningen inte skall komma fram. Ju fler ledtrådar polisen finner, desto mer komplicerad ter sig sanningen. Vad är Projekt Lucifer och vad vet familjen som är bosatt i det stora huset vid havets slut, om det som hände för sextio år sedan?

Huset vid havets slut är Elly Griffiths tredje bok i kriminalromanserien med arkeologen Ruth Galloway som huvudperson och som utspelar sig på den engelska Norfolk-kusten, med sina ödsliga saltängarna där Ruth Galloway valt att bo, och med de små vindpinade samhällena längs kusten som eroderar bort i allt högre hastighet.Kopierat ur Bokus
Det är en riktig mysdeckare med trevligt persongalleri,och säregna personer. Sedan vill man ju veta hur det ska gå för Ruth och Nelson. Deckarhistorien är intressant men inte jättespännande och den är lite halvseg på sina ställen.
BETYG:

Simba är känd

Simba liksom jag gillar deckare.

onsdag 18 april 2012

Gekås i Ullared

Jag var där för att handla till studenten typ engångsgrejer, servetter m.m.
Men givetvis gick jag förbi, nej fel. Jag fastnade vid böckerna, det blev två stycken. En kostade 20 och en 40, Alla själars natt är 700 sidor, oops..

Ullared ullared

Jag jobbade förmiddagen och efter lunch som bestod av god tonfiskgryta(kanske man ska testa) åkte jag och dottern iväg. Hon skulle bara handla för 200 kronor och jag BARA till studenten.
Det gick väl SÅDÄR, visst fick jag tag i mycket till studenten engångstallrikar, bestick,servetter,ballonger, m.m. Födelsedagspresent och studentpresent. Hörlurar skulle jag ha det hade jag bestämt.
Och något att ha på mig när tvillingarna tar studenten,,men det slank ner en billig topp, en jacka också.
En pocket skulle jag få köpa som belöning för jag varit duktig och gått ner i vikt.Sedan blev det en hel del mat, som fullkornspasta,kattfoder och kattmat. På Shantis mat skiljde det hela 13 kronor,,jag köpte 3 paket,,så nu var resan betald..
Väl hemma var det dags att packa ur allt,,oj vad slut jag var sedan,,fy rackarn..
Ingen motion idag,,

lördag 14 april 2012

Lets Dance

 
Helt klart är att Anton och hans partner är i en klass för sig, de är himla timade ihop, det ser helt enkelt proffsigt ut..Däremot tycker jag inte om när de kommenterar hans rumpa..Vad i hela fridens namn har hans rumpa med det hela att göra.
 Camilla Läckberg och hennes partner Kristjan Lootus, var supereleganta, och hon är verkligen duktig.Det är många timmars jobb och mycket slit bakom.Vilken kondis hon måste ha, jag hade flåsat som attan.
Men vem stylar programledaren,,eller får hon klänningen som är över.Eller kanske klipper de från andra klänningar..
 
Bilderna är hämtade från Tv4.se

fredag 13 april 2012

Fredag den 13

Olycksdagen framför andra sägs det, men jag tror inte man råkar ut för något bara för det är den 13..
Vad tror ni??
Ikväll efter jag städat hemma ska det bli lite mys, tända ljus,pastalax och något gott att dricka.
Kanske lite nötter i en skål framför Lets Dance, hejar på Läckberg med partner, tycker hon är superduktig.Vem hejar ni på?

torsdag 12 april 2012

Bibloteksreservation

Idag var jag och hämta min andra bokreservation. Vila i frid av Sofie Sarenbrant. Enda problemet är att jag inte läst slut Elly Griffiths bok. Tror jag ska sätta upp en skylt till helgen där det står Stör ej

onsdag 11 april 2012

Bättre men inte bra

En och en halv vecka konstant snorande, jösses när ska de ta SLUT.
Vad kommer det ifrån?
Denna vecka består motionen i promenad till och från jobbet, kanske en liten promenad.
Jag hoppas jag är bättre till helgen så jag kan stavgå.
Ha en bra dag

söndag 8 april 2012

Anna Bovaller - Äppelkyrkogården - Ljudbok

På hemligt uppdrag i Budapest ska Petra Wester träffa "Mr K", ombudet för en okänd köpare till ett elektroniskt övervakningssystem. Till sin hjälp har Petra den ungersk-svenska kollegan Krisztina Lovas. Plötsligt drabbas Petra av det värsta tänkbara: hennes dotter som är med på resan kidnappas. En hetsjakt som flätar samman nutid med dramatiska händelser under Ungernrevolten 1956 tar sin början. Gamla lojaliteter ställs på prov och när det verkligen gäller - vem kan egentligen lita på vem?

Äppelkyrkogården är ett spännande och aktuellt deckardrama med övervakningssamhället som underliggande tema. Men det är också en berättelse om mänskliga relationer och hur de ständigt påverkar våra livsval. Äppelkyrkogården är den tredje boken om advokaten Petra Wester och utspelar sig i Ungern och på Österlen.Kopierat ur Bokus
För det första hängde jag inte med i alla turer och svängningar, vilket gjorde att handlingen blev lite stympad.Den höll mig inte fast lika mycket som tidigare böcker gjort av Anna Bovaller. Den kändes helt enkelt fattig. BETYG:

Påskafton hos mig

Jag vaknade vid tiotiden av att tungan byts ut mot sandpapper, efter två glas vatten kändes det bättre.
Frukosten bestod av danskt rågbröd med ost och kaffe, orka inte fixa mer.
Små-plockade med tvätt och lite allt möjligt, min väninna kom över en stund.
Så var det dags att fixa påskmaten, jag hade från början bestämt att det inte skulle bli massa Jansson och prinskorv som många har, utan mer sunt.
Det var varmrökt lax med två såser,makrillfilé med majonnäs, rödbetssallad,sill, ägg, sallad och vitlöksbröd. Så påsktraditionen;
Ris och räklåda, den är hur god som helst, jag kunde dekorerat lite finare,,men jag hade inte ork till det. Smaskigt värre men någon aptit hade jag inte tyvärr, men det kommer väl..
Efter maten tittade jag på film en superrolig film,,skrattade högt.
Man börjar ju skratta bara man ser han,,kolla på den riktigt kul.
Idag lär det bli restmat och tvätta och vila..
Ha det bra

Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.

Det var jätte länge sedan jag körde ett twist-inlägg så självklart ska jag bjuda på det. Vad stod näst i tur, jo en bild på mig själv,,haha..Ja jag är verkligen en skönhet just nu, näsan rinner konstant och är röd och sårig, ögonen hänger och blek som ett lakan..Men varsågod,,här är snyggingen..Wow..
Vad jag har på mig, en vit t-shirt och fula bruna mysbyxor..Wow !!

torsdag 5 april 2012

Ramona Fransson - Hämnaren från Tjörn -Ljudbok

 
Emil är femton år när hans hårt arbetande ensamförsörjande mamma drabbas av cancer. Myndigheternas auktoritet och oförmåga att tillämpa lagarna på bästa sätt föder en känsla av maktlöshet för alla berörda. Emils syster, Mylla, 5 år blir samtidigt omhändertagen av Socialtjänsten och placerad hos ett par som inte kan få egna barn. Emils vilsenhet och sökande efter en lösning på familjens problem leder honom till ett chattrum, där han träffar Horrorman, en jämngammal kille, tror Emil, men det visar sig att Horrorman är en mycket äldre man, med en stor bitterhet mot myndigheterna. Kriminalkommissarie Greger Thulin och hans sambo Charlotte Engman är på väg hem till Tjörn efter en semesterresa utomlands. I bilen på väg upp på Tjörnbron ser de ett stort ljussken framför sig. Detta visar sig vara en bilexplosion och i vraket återfinns resterna av Försäkringskassans överdirektör. Ytterligare en sprängning inträffar en månad senare med samma tillvägagångssätt, den här gången är det chefen för Socialtjänsten som sitter i bilen.Kopierat ur Storytel
Sjätte deckaren i serien om Greger Thulin, och detta är nog den absolut bästa i serien.I denna bok ligger huvudhandlingen hos Emil och det som händer hans mamma och syster.Det ger en känga åt det svenska välfärds samhället och med all rätta.
Uppläsare här är Ramona själv, på Storytel var det mycket negativ kritik för uppläsningen p.g.a. av dialekten. Jag tycker det är skrämmande att alla måste snacka rikssvenska. Vissa kan inte ens höra skillnad på olika dialekter se inlägg http://miaeggimann2.blogspot.se/search?q=bokm%C3%A4ssa.
Jag tycker Ramona gör ett bra jobb fast jag är ju uppväxt med göteborgska.
BETYG: