måndag 31 mars 2014

Vad har du läst för spännande i mars?

Nu är det dags för en liten rapportering igen, tänk vad fort månaderna går.
Snart ligger vi ute och läser våra deckare och thrillers. Härligt!
Denna månaden har jag försökt mig på att läsa eller rättare sagt lyssna på
denna bok. Tyvärr är inte uppläsaren den bästa, så jag har faktiskt lite kvar av boken, men lägger in länken så fort jag är klar.

söndag 30 mars 2014

Dagen efter

Vi har väldigt trevligt när vi träffas i vår bokklubb, men lite huvudvärk har jag, måste vara något med maten. Kanske är jag allergisk mot kyckling.
Just nu läser jag tre böcker.
Denna har jag tänkt lisa lite ur varje dag, ska läsa första idag. Ja och att jag vill läsa den är helt och hållet en bloggares fel.
Denna ska jag läsa klart innan fredag.
Denna kan jag inte hålla tassarna borta ifrån, jag har lagt den i min Letto, bestämt mig för att använda Letton istället för Ipaden, den är faktiskt mycket smidigare.

Bokklubben Ex libris

Igår var Bokklubben Ex Libris på långlördag på biblioteket, väldigt intressant faktiskt. Jag måste säga att Mian Lodalen var riktigt rolig och jag måste läsa hennes bok Dårens dotter.
Efter biblioteket var vi bjudna hem till en klubbmedlem, va fånigt det lät, men i alla fall. Där blev vi bjudna på ett glas vin ute på verandan, underbart väder.
Så blev det mat, kyckling och ris och en liten efterrätt med bär och kesella.
Jag hade med mig dessa böcker och pratade om, någon pratade om Lucifer och Ninas resa.
Så bokade vi hotell för Bokmässan i Göteborg, så himla kul.

lördag 29 mars 2014

Vill ni var med i en bokklubb?


Lite småkul är den, ha en trevlig lördag. Nu ska jag på långlördag på biblioteket och sedan har våran bokklubb Ex-libris träff.

Nu är väl rean slut snart hoppas jag

Det blev en vända förbi bokhandeln igår, ja, men det är sjukt billigt alltså 50% på reapriset.
Jag var nämligen lite sugen på Nora Roberts bröllopsserie och för 40 kronor fick jag hela serien


Några ljuslyktor på Rusta blev det också.

fredag 28 mars 2014

Bokbloggsjerka 28 – 31 mars Bokbloggsjerka 28 – 31 mars

                                                          
Fredag och denna dag slutar jag redan klockan 12, då bär det iväg det soptippen. Efter det blir det bilstädning både inuti och utanpå, besiktning imorgon.
Men nu till Bokbloggsjerka hos Annika

Frågan denna vecka :

Är det här något som du skulle kunna tänka dig att göra? Vad skulle det i så fall bli, och inte minst, var på kroppen skulle du placera konstverket?
Ja gärna en liten tatuering, vattumannens tecken i ryggslutet vore fint, eller Lille Skutt på armen. Mina båda döttrar har sin fars födelsedatum med romerska bokstäver som ett minne.Minsta dottern har tatuerat in Elvis på armen, hon fullkomligt älskar hans musik och hennes största dröm är att åka till Graceland.
TYVÄRR skulle jag aldrig våga tatuera mig, har blod och sprutfobi. Det är lite bättre nu men jag har gått i terapi. Men nu börjar man ändå bli för gammal.
Ha en trevlig fredag.

torsdag 27 mars 2014

Det är farligt...

                     
....med rea. Jag gick ner till bokhandeln idag för att hämta lapparna till bokcirkelböckerna. De hade 50 % på alla reaböcker, jag dog nästan. Köpte dessa två, gissa vad jag fick betala. Jag är sugen på MER.
Denna bok kom idag, efterlängtad som tusen.Tack Semic.
Så kom denna var så sugen på att läsa att jag bara ville slänga mig över den, men några andra kommer före.
Rätt många faktiskt, lustigt i januari och februari kom inget, men nu får jag snart ta semester för att hinna med.

Danny Wattin - Herr Isakowitz skatt

”Min farfar berättade inte mycket om sin uppväxt som jude i tjugo- och trettiotalets Tyskland. Men en historia fick jag höra om och om igen: den om skatten hans far grävde ned på tomten innan han försvann.
När jag återger berättelsen för min son tycker han att det är självklart – har man en släktskatt måste man leta reda på den. Sagt och gjort. Min son, min pappa och jag beger oss mot Polen på skattjakt.”
Herr Isakowitz skatt är en på samma gång sorglig och humoristisk berättelse om ett av historiens mörkaste kapitel. Det är en historia om dramatiska livsöden, livsavgörande tillfälligheter och starka excentriska karaktärer som formats i skuggan av nazismen. Hämtat från Piratförlaget

Jag tror jag läste baksidestexten lite slarvigt(mitt fel), trodde nog det skulle vara mer skattjakt och framför allt mer skratt. Men den handlar mer om det sorgliga som hänt i familjen Wattin, då talar vi mor och farföräldrars föräldrar och annan släkt. Det finns ett släktträd uppritat på insidan av boken, mycket smart så man håller reda på alla. Jag förstår verkligen varför Danny ville skriva denna bok, hade jag haft en släkt med en sådan historia så hade jag plitat ner det. Stundtals tycker jag också boken är riktigt intressant och även en smula småkomisk, men, det är alltid ett men. Den fångar mig inte helt, det finns inget riktigt driv som gör att jag vill läsa vidare. BETYG 3
Format: Inbunden
Utgiven: 2014-03-26
ISBN: 978-91-642-0395-3
  Sidor: 230
   Tack till Piratförlaget för rec.ex.         

onsdag 26 mars 2014

Oj vilken överraskning

Ett paket på posten, jovisst väntade jag några böcker men det här paketet innehöll inte alls det jag trodde.

Tyvärr är väl cirkeln på Facebook slut, men man kan läsa noveller ändå. Får ha min egen cirkel på en person, går det?
Jag tycker noveller är perfekt, t.ex du väntar på någon eller något och har typ tio minuter över.
Tack Brombergs


tisdag 25 mars 2014

M.L. Stedman - Fyren mellan haven

En berättelse om rätt och fel, och hur det ibland inte går att skilja dem åt.

Efter fyra uppslitande år vid första världskrigets västfront återvänder Tom Sherbourne till Australien och tar anställning som fyrvaktare på Janus Rock, en ensligt belägen ö nästan en halv dagsresa från kusten. Omgiven av havets tomma vidder och med sin unga hustru Isabel som enda sällskap, hoppas Tom finna ro för sin sargade själ.

En aprilmorgon några år senare spolas en båt upp på stranden och i den vinddrivna farkosten finner fyrvaktarparet en död man och ett levande spädbarn. Tom vill först låta underrätta myndigheterna, men Isabel, som genomlidit tre missfall, ser barnet som svaret på alla hennes böner, som en gåva direkt från Gud. Mot bättre vetande beslutar de sig för att behålla den lilla flickan och låta världen tro att hon är deras dotter. Det är först två år senare, när de återvänder till fastlandet, som paret inser att den händelse som gett deras tillvaro en mening samtidigt slagit en annan människas liv i spillror.

M. L. Stedmans hyllade roman är en hjärtskärande berättelse om längtan och saknad, och om hur livets omöjliga vägval tvingar ut människan i ett landskap där gränsen mellan rätt och fel inte längre är uppenbar.
Hämtat från Massolit Förlag

Boken börjar med händelsen som är grunden till hela historien, först tyckte jag det var lite smått förvirrande, men sedan kom jag på att det var smart. Efter det förflyttas vi tillbaka i tiden då Tom kommer hem från kriget, får plats på Janus Rock och träffar Isabel, allt är så gulligt och bra. De flyttar ut till Janus rock och de är så kära och allt är så rart, omgivningarna är vackra men ödsliga. Men inget varar för evigt, tyvärr.
Så kommer man till slut fram till händelsen boken började med och det finns även en anledning till att Isabel och Tom handlar som de gör.Hela tiden man läser så liksom stegras spänningen och man tänker att det här kommer inte sluta bra. Ibland vill man nästan inte läsa mer, nu gör man det så klart ändå. Det är en oerhört välskriven roman, underbar läsning och sympati väcks åt olika håll. Jag kunde givetvis inte hålla tårarna borta, men jag kanske är ovanligt blödig. Läs den, men ta fram lite näsdukar. BETYG 5
Tack Massolit förlag för rec.ex.
ISBN
9789187135729
Format
Inbunden
Sidantal
400
Förlag
Damm Förlag AB
Utgivningsdatum
2014-01

Anna Jansson - Svart fjäril

Örebro härjas av bränder. Som vore det en dokusåpa med en grandios artist i huvudrollen följer hela Sverige de dramatiska händelserna vid sina tv-apparater. Det är uppenbart att mordbrännaren vill meddela sig. Se mig! Jag finns!


När en kvinna hittas mördad på en rastplats i Kronviken dras kriminalinspektör Maria Wern in i utredningen. Kvinnans kropp är svårt bränd, kläderna i trasor och den blå syntetmössan har smält ned över hennes ansikte.

Vem är hon? Och finns det ett samband med pyromandåden?
I Anna Janssons deckare ställs ofta angelägna frågor om vår tid och vår omvärld. Kan barnets fantasivärld bli en så viktig tillflyktsort att man inte kommer ur den som vuxen? Har samhället en beredskap inför de barn som tvingas leva med missbrukande eller psykiskt sjuka vuxna. Hämtat från Bokus

Denna hör inte till den bästa i serien, inte heller den sämsta. Mordstoryn är helt okej, och jag lyckas inte med en gång lista ut det. I denna bok är inte förhållandet mellan Maria och Christer det bästa. Så därför vill man helt klart läsa nästa bok i serien. BETYG 3
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (231.5 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Marie Richardson
Utg.datum: 2012-05-18
Förlag: Norstedts
ISBN: 9789173133371

söndag 23 mars 2014

En skön söndag med mycket läsning

Jag låg kvar länge i sängen idag och läste. Det var 100 sidor kvar och jag ville veta hur det skulle sluta. Jag läste, grät, läste och grät, men nu är den utläst, vad jag tycker kommer senare i veckan.
Så blev det lite matlagning, passade på att göra någon matlåda. Så skjutsade jag hem dotter för hon såg fel på busstiderna(bara 8 mil enkel väg).
Nu sitter jag i fåtöljen och några timmars läsning framför mig.

lördag 22 mars 2014

En ännu så länge stilla lördag

Igår när jag kom hem låg det ett paket på köksbordet, hårt paket ni vet, sådana vi gillar.
Jag har faktiskt inte frågat efter den så det kom som en överraskning. Nu gillar jag biografier men inte är Håkan Hemlin någon jag tänkt läsa precis. Jag fick den i fredags den 21 mars och första recensionsdagen är den 26 mars. Så nu har jag tre böcker med samma recensionsdatum.
Så mycket läst blir det inte idag, jag ska vara barnvakt, 4 barn under 5 år.
Just nu skiner solen, vore skönt om den gjorde det så man kunde gå till lekplatsen en stund.
Ha en skön lördag.

fredag 21 mars 2014

Bokbloggsjerka 21-24 mars

Då var det fredag, och en trevlig helg väntar. Min dotter kommer hem, från och träffas varje dag till att ses någon helg ibland känns konstigt. Ikväll blir det after work en stund, för att sedan gå hem och äta pulled pork, va gott det är, mmm.
Imorgon ska jag vara barnvakt, mitt brorsbarn och hennes man vill ha lite egentid, inte lätt när man ha sex barn.
Nu till frågan, jag var tvungen att läsa den två gånger,

Har du sett någon pjäs eller liknande som du av en eller annan anledning tvingades att se men som du absolut inte gillade?
Om du vill får du vända på frågan för att i stället berätta om en pjäs eller liknande som alla bara MÅSTE se. 
Pjäs,,haha, jag bor i ett litet samhälle, den största händelsen här var formel 1 tävlingar på 70- talet. Så mycket kulturutbud är det inte att välja på. På senare år har vi faktiskt fått soppteater, men jag har inte varit på det, man jobbar ju då.

Igår fick vi som är hälsoinspiratörer, gå på en föreläsning av Marika Carlsson,
Gå på den om ni har tillfälle, jättekul. Hur blev det så här? var namnet på föreläsningen. http://marikacarlsson.com/
Filmtips; en bland de roligaste filmer jag sett på senare tid var denna.
Jag skrattade så jag knappt fick luft. Se den

onsdag 19 mars 2014

Åsa Hellberg - En liten värld - E-bok

Romantisk komedi får känslorna att svalla
Häng med på en resa fylld av kärlek, sex, vänskap och skratt. En liten värld av Åsa Hellberg är en varm och underhållande feelgood-roman med mogna kvinnor i huvudrollerna.

Har man ingen reskamrat får man väl följa efter någon som är på väg till Arlanda, tänker Elsa, 70-årig änka som inte längre vill sitta ensam i Farsta. I smyg förföljer hon slumpvis utvalda personer och hon hinner komma till både Västerås och London innan den riktigt stora resan står för dörren.

Isabella, före detta filmstjärna, blir fortfarande igenkänd för sitt vackra ansikte. Vid 50 står hon i ett vägskäl och funderar på vad hon ska göra av sitt liv. Ska hon sälja sitt framgångsrika företag, ska hon flytta utomlands, ska hon någonsin våga öppna sitt hjärta för en man igen?

Carina, Isabellas färgsprakande väninna, bor i England och blev nyligen lämnad av sin man för en yngre talang. När allt vänds upp och ner drar hon med sig Isabella in i ett nytt projekt: de ska bo och arbeta tillsammans på den engelska landsbygden.

Slumpen, eller om det kanske är ödet, för samman Elsa med Carina och Isabella och de tre kvinnorna får stor inverkan på varandra. Alla försöker de hitta nya vägar i tillvaron, men det är betydligt svårare att förändra sig själv och sitt liv än de trodde. 

"Dessa salta kvinnors liv flätas samman av Åsa Hellberg i hennes sockersöta mappieroman. Hämtat från  Forum Bokförlag
Jag tycker det är underbart att Åsa skriver om oss som är 50 plus. Detta är Åsas fjärde bok, jag har tidigare läst Sonjas sista vilja som var riktigt underhållande, där skrattade jag så jag grät. I denna bok saknas humorn lite, den blir stundtals lite tjatig och upprepande.
Själva historien med Isabell och Carina kändes inte alls 50 plus aktig mer harlequinromatik. De känns så snygga och fina, så en fet 53 årig kvinna med frissigt hår som jag känner inte alls igen sig. 
Det där med sexet i boken vet jag inte hur jag ställer mig till, på ett vis tycker jag det är skönt att loppet inte är kört. Men samtidigt, fungerar det så, jag har väl ingen erfarenhet (längre) kanske.
Nu till det positiva, den var väldigt lättläst och stundtals underhållande. Det
jag fastnade för var, Elsa den 70 åriga änkan som varit tillbakatryckt hela sitt liv men nu fick luft under vingarna, eller vad det heter. Det blev riktigt feel good för mig, jag tyckte tanten var riktigt häftig. Följa efter andra som skulle resa var rent tokigt. Helt klart läser jag mer böcker av Åsa Hellberg, tänkte läsa Sonja del 2 snart. BETYG 3
FAKTA
Författare:
Åsa Hellberg
Recensionsdatum:2014-03-19
ISBN:9789137141442
Bandtyp:
Inbunden
Format:143 x 220
Sidantal:308
Mediakontakt:
Annelie Eldh
Tack till Forum Bokförlag för recensionsexemplar.
(PS:Åsa själv verkar vara en riktig sockerbit med på omslaget också.DS)

måndag 17 mars 2014

Tematrio - Snyggingar

Tematrio denna måndag handlar om snyggingar. Om ni vill veta hur tematrio går till titta in till Lyrans noblesser .Tyvärr finns det ingen bok med mig på omslaget så, nej,skämt åsido, det handlar om fina omslag. Jag läser en bok nu som jag tycker har ett vackert omslag.
Fyren mellan haven av M.L Stedman.
Så har jag nyligen läst en bok med ett mycket vackert omslag.Kvinnan i svart av Susan Hill
Men varför sätt ett klistermärke på och förstöra ALLT. Begriper inte det.
 
Krokodilernas gula ögon av Katherine Pancol 
Vissa omslag gör en glad, det behöver man efter en jobbdag.
Ha det bra och sköt om er.

Så kul denna är


söndag 16 mars 2014

Läser just nu

Det har dykt upp lite recensionsböcker, himla tacksam för det. Men nu blir det lite brått. Fyren mellan haven är rec.dag 25/3 och Herr Isakowitz skatt 26/3, den andra två den 2/4 och Booked boken Marika King den 4/4.
Jag har börjat med denna.
Emellan jag läser letar jag också efter recept på Italiensk mat, så har du något tips, tveka inte, TIPSA.

lördag 15 mars 2014

Daniel Akenine - 11 gram sanning

Elias far dör under oklara omständigheter på Antroposofernas
centrum i Järna. Det ser ut som självmord, men vad drev honom till det?
På andra sidan Atlanten planerar Simian Zegrad för ett händelseförlopp som ska ändra mänsklighetens syn på den värld vi lever i. Målet är vår godtrogenhet och till sin hjälp har han all personlig information som vi omedvetet eller medvetet avslöjar genom FAACTS, världens ledande internetföretag, och dess tjänster.
Elias kastas in i Simians värld där sanningen plötsligt kan ändras och det vi trodde var verkligt visar sig vara en dimridå. Den undflyende fienden är större och mäktigare än en supermakt. Med ett vapen på endast 11 gram.

Daniel Akenines debutroman 11 gram sanning är berättelsen om hur en ensam människa med hjälp av information, psykologi och matematik skapar sig förutsättningarna att kontrollera en hel värld. 
Rättigheterna för 11 gram sanning såldes till USA redan innan första svenska upplagan kom i tryck. Hämtat från Bokus


Det var en riktigt spännande bok och jag kunde lätt se bilder framför mig när jag läste, skulle inte förvåna mig om det blir film så småningom. Elias var lätt att ta till sig och känna sympati med. Det som var lite jobbigt var de tekniska detaljerna, en viss del måste givetvis finnas med, men ibland blev det för mycket. Man funderar ju lite när man läser, vad kan man lita? En hemsk tanke om detta skulle bli verklighet. Men visst litar vi väldigt mycket på Internet idag, på jobbet har barnen lärplattor och söker information via Internet.
På det hela tycker jag det var en mycket lyckad debut och en fortsättning är given. Boken har en egen sida http://www.11gram.com/ och författaren har en blogg, men den kunde jag inte öppna.(lite lustigt med tanke på vad boken handlar om, hihi). Betyg 4
Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 256
Utg.datum: 2014-01-29
Upplaga: 1
Förlag: Hoi Förlag AB
Dimensioner: 215 x 140 x 20 mm
Vikt: 476 g
SAB: Hce

ISBN: 9789186775933

Jag söker efter recept

Vi är några tjejer som ska träffas och ha myskväll, innan vi åker till Spabadet serveras detta: Parmesankex /Ostpinnar, Bresaolaknyten , Snittar med lufttorkad skinka & melon, Tunnbrödssnittar med parmaskinka pesto mozarella & soltorkade tomater.
Sedan när vi kommer tillbaka från Spabadet, finns i grannhuset, ska det bli Italiensk buffé.
Nu till frågan: Vad ska jag hitta på?
Kyckling är taget, någon ska göra köttgryta och efterrätt är klar.
Tips någon...

Wow paket, me like.

Ett paket och hårt och fint.
Fyren mellan haven av M.L Steadman, recensionsdag 25 mars.
Tack Massolit förlag.

fredag 14 mars 2014

David Safier - Min familj och andra monster

Familjen Wüschmann är inte lycklig.
Mamma Emmas bokhandel har gått i konkurs, pappa Frank är utarbetad och barnen har nog av sitt. Vardagen har nött ner kärleken. Och inte blir det bättre av att de efter en misslyckad maskerad möter en häxa som förvandlar dem till just de roller som de är utklädda till: Emma till vampyr, Frank till Frankensteins monster, tonårsdottern Fee till mumie och lillebror Max till varulv.
En rolig, galen och samtidigt djupt tänkvärd roman om det som betyder allra mest här i livet. Hämtat från Bazar Förlag

David Safier förra bok; Dålig karma tyckte jag var riktigt rolig och hans böcker är verkligen rejält skruvade. De är underhållande att läsa hans böcker även om det inte riktigt når ändå upp. Man ler lite smått åt alla tokerier men asgarven fattas. Sensmoralen i böckerna är närmast övertydlig, inget fel i det, visst ska man vara rädd om sin familj. Skulle han komma ut med en bok till skulle jag definitivt vilja läsa den, även om betyget för denna blir lite medel.
BETYG 3-
FÖRFATTARE: DAVID SAFIER
ÖVERSÄTTARE: ULRIKA JUNKER MIRANDA
ORIGINALTITEL: HAPPY FAMILY
GENRE: HUMOR OCH KÅSERIER, 
UTLÄNDSK SKÖNLITTERATURISBN: 9789170283321
RECENSIONSDATUM: 2014-03-05
BINDNING: INBUNDEN
Tack till Bazar förlag för rec.ex

Bokbloggsjerka 14-17 mars

Denna vecka har jag legat hemma med någon elak bacill, så det har blivit en hel del läst. Nu är det fredag, gör väl att man känner sig lite bättre. Bokbloggsjerka hos Annika.
Hon har lyssnat på podcast och där hämtat veckans fråga:


Nej, självklart inte, men vissa böcker vill jag i alla fall äga. Jag lånar inte på bibliotek så vill jag läsa en bok får man köpa eller önska i present.
Barnen ger mig ofta böcker i present och då skriver de i böckerna, de är extra mycket värda.
Det är inte alltid så snyggt i bokhyllorna, när nyinköp och presenter inte får plats.

Denna jerkan innebär även utlottning av en(3) superfin bokask, skulle jag vinna är det nog bokask Shakespeare som skulle passa fint hos mig.
Ha en trevlig helg, vad ska ni göra?
Jag ska på tjejträff, om jag orkar och så ska jag läsa klart denna bok;
Bara 50 sidor kvar.

torsdag 13 mars 2014

Gillian Flynn - Mörka platser - Ljudbok

Libby Day var sju år när hennes mamma och två systrar mördades i »Satansoffret i Kinnakee, Kansas«. Medan hennes familj låg döende flydde Libby från deras lilla bondgård genom den iskalla januarivintern. Hon förlorade några fingrar och tår, men överlevde och vittnade ryktbart om att hennes femtonårige bror, Ben, var mördaren. Tjugo år senare sitter Ben i fängelse, och Libby lever på smulorna från en bankfond som en gång upprättats av välvilliga personer.

»Mordklubben« är ett makabert hemligt sällskap, besatt av notoriska brott. När de letar upp Libby och pumpar henne på detaljer bevis de hoppas ska kunna få Ben frigiven kläcker Libby en plan för att kunna tjäna pengar på sin tragiska historia. Mot en avgift tar hon på nytt kontakt med personerna från den där kvällen och rapporterar sina fynd till klubben. Kanske tvingas hon erkänna att hennes vittnesmål inte var så väl underbyggt trots allt ...

Bit för bit träder den otänkbara sanningen fram, och Libby finner sig vara tillbaka där hon började på flykt undan en mördare. Hämtat från Bokus


Först tyckte jag den var väldigt dyster och inte är det en solskenshistoria precis. Men den fångar mig och jag vill verkligen veta vad det är som egentligen hände när Libby var liten.Libby är ingen person man känner någon som helst sympati för, men det hemska som drabbat henne som liten gör att man förlåter henne för att hon stjäl och är osymptatisk. Detta är ingen vanlig deckare i fina miljöer, nästan tvärtom. Men jag blir fängslad av historien och lyssnar vidare.Vissa stycken var lite tjatiga men jag kan helt klart tänka mig att läsa en bok till av Gillian Flynn.
BETYG 3

onsdag 12 mars 2014

Sängläge med Åsa och katterna

Någon envis bacill har planterat sig i min kropp, känner mig trött och hängig. 
Småsnuva och lite hosta så här ligger jag nu.
Ja jag är inte ensam, som ni ser. Snart läst ut Åsas bok, vad jag tycker kommer på recensionsdagen.